Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.393
    Допаѓања:
    16.772
    Немам со кого, едната има дечко од др град, другата другарка ми е мажена, трите се собираме понекогаш, со тој што го планирам за дечко е по 12 саати на работа и нема...
    Единствено имам двајца другари ама непријатно ми е да шетам со нив ради то шо со тој планирам да бидам во врска....

На poi и Sahlene им се допаѓа ова.
  2. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.222
    Навистина си интересна личност. Не си само ти единствена со овој проблем. :D Работите се менуваат а, животот е убав :D :D. Животот не е 365 дена сонце и смеа. :) :)

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Ич да не ти е гајле ако ти се плаче плачи , јас имам плачено во сити мол сите ме гледаа ама не ми беше гајле , му се јавив на татко ми да се смирам .

На poi и GirlLove им се допаѓа ова.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.018
    Допаѓања:
    17.164
    Те разбирам потполно, и јас иако имам блиска другарка која ме знае како дишам, никогаш со нејзе не сум го споделила моето искуство со анксионоста, а и кога би се обидела знам дека нема да ме разбере, ниту пак некој од семјството иако знам дека премногу ме сакаат и би се обиделе да ме разберат. За анксиозноста споделувам со рандум луѓе, колеги од факултет кои ми се отвориле низ разговор низ што тие поминале и потполно ги разбирам како и тие мене и не се чувствувам непријатно со нив. Кога се чувствувам анксиозно можам да им пишам или да им се јавам во секое време, ќе ме ислушаат и автоматски ми е подобро, знаат секогаш да ми ја дадат вистинската поддршка, најверојатно затоа што и тие поминале и поминуваат низ истото.

На GirlLove и Sahlene им се допаѓа ова.
  5. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    2.012
    Да

6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.393
    Допаѓања:
    16.772
    Имам чувство дека ќе побудалсм, нз веќе.
    Имам лоши мисли, не размислува правилно.
    Кога ќе направам промена ко јас да не сум јас.
    Нз веќе како.
    Се смеам а ко да не се смеам.
    Единствено, ко, ќе се напијам седатив откако ќе исплачам ми е подобро.

На Sahlene му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Напрај си план и дисциплина во пијањето на седативи и други апчиња што ги пијаш и одржувај го балансот секој ден .

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.222
    Лоши мисли-не. Κолκу што можеш попозитивно мисли си. Моменталната ситуација, сеκаκо, не може баш да ни приушти нешто попозитивни мисли но, трудот на κрајот се исплаќа.
    Најди си неκаκва работа, било κаκва. Работата е добра за сеκого а и ќе ти помогне да не се оптоваруваш со негативни мисли.
    Сеκоја промена, настрои се таκа позитивно да ја прифатиш. Па, не може сеκој ден се исто да е. Ρаботите се менуваат.
    И не посегнувај веднаш по леκови и седативи. Напиј се κафе а, аκо не пиеш, чај. Чајот исто таκа содржи κофеин и ќе ти помогне да се ревитализираш и ти и целото тело. А и исплачи се. Плачењето е леκ за сечија душа.

На H.VAGA и GirlLove им се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.393
    Допаѓања:
    16.772

На gogimica, Sahlene и Rioers им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.145
    Допаѓања:
    137.181
    При искажување на сопственото мислење, нема потреба другите што мислат поинаку од вас да ги нарекувате глупави, кретени и ред други погрдни зборови. Форум е, секој може да си го каже своето мислење, дали и колку ќе го прифатите зависи од вас.
    @Anxiety следен пат ваквото однесување ќе ти биде построго санкционирано.

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.212
    Допаѓања:
    124.424
    Јас многу повраќав од анксот. Се додека не ми дадоа терапија на психијатар. Еве денеска ми е изузетно тежок ден. На работа си се изнаплакав. Така некако ми дојде. И имав нагон за повраќање. Само диши длабоко, гледај да ја смириш дијафрагмата и желудецот.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.393
    Допаѓања:
    16.772
    Здраво.
    Не знам дали ми е од анкс.
    Ојдов со такси до едно место, па заборавив нешто.
    Се вратив до дома и пак ојдов во жешкото 12:30/13:00
    Се препотував дур одев, сето ми беше чудно, ко успана бев, ко прв пат да одам, а не одам.
    Во очите бев ко надрогирана,чудна.
    Со луѓето таму правев муабет ама ко глупава се осеќав и ко збунета, а се смеев, убаво си направивме, муабет, мислам дека каснам со одговори ко ќе зборувам и не се сеќавам за многу работи,прињмр дека предолго им седам на фирма на луѓево, одмарав од жешково иначе таму.
    Сега лежев, се истуширсв ми се лоши, морам вода да пијам, ете пак има нешто кавги дома, немам со кој да излезам и да направам асолно муабет. Иначе пробав и точак да возам ама. Не можам мн со Ногава..

13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.212
    Допаѓања:
    124.424
    ДА не не ти одговараат апчињата тебе?? Се ова што опишуваш ми личи како да имаш некои нус појави од апчиња. Те молам побарај второ мислење.

14. Mony18

Mony18 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    329
    Искрено и мене ми е многу чудно...дали посетуваш психолог? Кој ти ја ординира терапијата?

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.212
    Допаѓања:
    124.424
    Читај и ги мислењата мислиш си пробува на неа некој само и мењаат терапија. Неколку пати и реков да смени лекар.

На Mony18 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mony18

Mony18 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    329
    Да гледам баш дека не е нормализирано ништо а и претходно и имам дадено совет...најдобро намерен совет ти е да посетиш психолог и да се посветиш себе си да излезеш некако од оваа ситуација..верувај ми менталното здравје е многу битно...

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Деперсонализација,дереализација,пропратено со анксиозност и напади на паника,сето ова сум го преживеала ,понекогаш уште ми се случува,не сум експерт ама научив доста за 7 години,сепак можно е да не ти е погодена терапијата,и пак ќе ти речам,тргни ги од себе сите негативни луѓе,во вакви моменти ти треба некој што ќе те разбере и ќе ти помогне полесно да ги пребродиш ваквите ситуации.

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.393
    Допаѓања:
    16.772
    Немам кој.
    Немам ;(

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.212
    Допаѓања:
    124.424
    Јас кога ми дадоа Асентра да пијам мислев ќе умрам!!! Така да мноу е битно лековите да се погодат. Златен Сероксат ме спаси мене.

20. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Пиши ми слободно.