Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.782
    Допаѓања:
    122.537
    Она да се тргне од одредени луѓе и да расчисти некои работи прво со себе па и со нив многу подобро ќе и биде. Ама за тоа нема магично апче. Мора решителност и работа на себе. Тешко е, сум го поминала тоа. Има и падови и успони.. ама ќе помине.

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Мајката е најдобар пријател,пробај да се зближиш со неа и да и објасниш,мене мајка ми ми помага повеќе од психијатар,дома мора да имаш некој што те разбира и поддржува.Или да најдеш некоја другарка со ист проблем,битно од некого мораш да имаш поддршка.

На GirlLove и Anie93 им се допаѓа ова.
  3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.132
    Допаѓања:
    15.091
    Јас мислам дека е анксиозност, окупирана си со себе и со се околу себе, секое чувство, секоја постапка твоја ја анализираш, мислиш нешто ти се случува и дека ќе ти се случи лошо. Според мене многу си исплашена. Не седи на форумов некое време, колку повеќе ги кажуваш симптомите толку повеќе пак се посветуваш на нив. :D

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  4. QueenBeyonce

QueenBeyonce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    902
    Искрено, инам анксиозност, но сум огромен зависник од кафе, во ден пијам и до 3(не толку јаки). Да, кофеинот може многу да те вознемири и лошо да ти влијае, особено ако нема на што да ја потрошиш енергијата. Јас лично не можам да го намалам кафето, може и друг се осеќа слично. За време на психотерапија го продискутирав ова со мојот психолог, ме советуваше кога ќе пијам кафе да пијам магнезиум. Мене тоа ми помогна. Се надевам на некој ќе му биде од корист.

На Anxiety му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    251
    И јас сум една од вас со истиот проблем со години 2,5 години пијам есцителопрам и ми е ок немам лоши мисли иако некогаш кога ќе заборавам 2-3 дена да се напијам пак се јавува некоја мисла што не треба се прашувам утре ден кога ќе останеме бремени и кога ќе доиме како ќе издржиме без терапија пошо мислам тој период не смее да се пие

6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.293
    Допаѓања:
    16.603
    Верувај немам разбирачка.
    Вакс ми вели :
    Ме изеде, ме умре со тие глупости твои, шо проблемк имаш? Децата да не ти плачат?
    Ќе те видам ко ќе се омажиш дали вака ќе се понашаш.
    Не знам шо ти е тебе, од досада ти е се.

7. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Ко ќе одиш на психијатар земи ја со тебе,да слушни со свои уши од докторот

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.132
    Допаѓања:
    15.091
    Ми се случува на периоди буквално истото, од родители, од брат, од дечко, од некои другарки. Не можат д авидат особено па ако физички ништо , "од надвор" не се приметува. Сум се нервирала и јас ама имам и размислено, што добивам јас со тоа ако они ме сфатат? Сфатиле, не сфатиле нема да ми помине. Океј е и поддршка и се, ама сум ја имала и јас лично еве кога сите околу мене се потресуваа, кога ми обрнуваа повеќе внимание уште полошо ми беше. Види малце сама со себе да се изјачаш, прашај психологот да ти дава техники:D

9. Mony18

Mony18 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    329
    Точно, премногу очекуваме од другите да не сфатат а ретко се случува некој да те сфати и да ти биде поддршка, ама кога самата себеси ќе си бидеш најголема поддршка и ќе си ја зголемиш самодовербата никој повеќе нема да ти треба и да ти застане на патот...
    Пробај повеќе да работиш на себе те молам...

10. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Decki kako ste? Jas sum mnogu loso. Piev tursko kafe i mi se vlosi sostojbata. Imam bolki vo gradite i kaj srceto, mi se losi, glavata me boli i kaj mozokot me stega i kako da mi seta nesto vo glavata kaj mozokot i tesko disam, mislam deka srceto ke mi otkaze i osekam golem strav i mi se drvet racete i nozete. Dali nekoj se custvuva vaka? I dali moze od tabletite da se popravime, zosto jas mnogu se popraviv.

Последна измена: 14 август 2020
    На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. QueenBeyonce

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    902
    Здраво.. Периодов знае да биде многу гаден. Најголемите проблеми со анксиозноста и нападите ги имам токму овие два месеци(август и септ).. Лицата со анксиозност исклучително се осетливи на промена на времето. Овие денови и мене анксиозноста ми е до плафон.
    Гледај кафето да не го пиеш касно доколку нема на што да ја потрошиш енергијата, или пиј магнезиум да ти се тргнат симптомите од тип болка во гради.. Од тука потекнува и се останато.. Знае и мене да ми се деси многу често..
    Земи истуширај се со ладна вода за да се среди дијафрагмата.. Отвори на гугл вежби за дишење и биди свесна како дишиш, превземи ја контролата..
    Доколку имаш капки од валеријана, испи со вода, исто така и чај од маточина .. Витамин Б6/Магнезан исто ќе ти помогнат многу..
    Само знај дека нема да се загушиш, ниту пак да добиеш мозочен или срцев удар. Знам и убедена сум дека ќе го надминеш ова

На Beautiful_life, tina2018 и Anie93 им се допаѓа ова.
  12. QueenBeyonce

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    902
    И да, сега видов. Зависи што таблети пиеш. Од повеќето нуспојава е дебелина :(

13. Beautiful_life

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Elicea od 10mg

14. Beautiful_life

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Ti blagodaram ke probam da ne pijam kafe, poveke na caj ke sum. Se nadevam eden den ke pomine ova.

На QueenBeyonce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. QueenBeyonce

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    902
    Најчесто од антидепресивите се качува и килажа. Така да, да, причината за зголемување на килажата може да е лекот.

16. QueenBeyonce

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    902
    Дали одиш на психотерапија?
    Апчињата може само моментално да ти поногнат, да те смират моментално, но коренот на проблемпот останува. Се дур не се работи на проблемот, нема да се тргне ни анксиозноста. Се надевам ќе размислиш за психотерапија доколку не посетуваш. Убедена сум дека ќе ти помогне.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Сероксат на Глаксо купуваш само?
    Јас на почеток со нив почнав, повеќе ми делуваа, после не можев да ги најдам па зедов пароксетин од Алкалоид. Не знам дали има врска нешто, генерички е истиот лек, или не ми делуваат повеќе или од што ми е влошена анкс.

18. Beautiful_life

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Na psihoterapija ne odam, maticniot mi gi prepisa i se custvuvav mnogu dobro na pocetokot koga prestanav kafe da pijam sega pak mi se vlosi sostojbata posle kafeto, a i od stesovite na rabota.

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.782
    Допаѓања:
    122.537
    На Глаксо да. Пиев Депрозел на Плива па ги снема и сега сум на Сероксат на Глаксо.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. QueenBeyonce

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    902
    Те сфаќам. Но пробај со психотерапија, доколку можеш. Може да одиш и на државно доколку не си во можност на приватно, ќе те фати многу поевтино. Многу ќе ти помогне. На тој начин ќе ти тргнеш и лекарствата(се разбира доколку состојбата не е премногу сериозна) и ќе го решиш и проблемот со неколкуте покачени килограми.