Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Dali od anksioznosta moze da me boli vratot od dvete strani stranicno koga ja dvizam glavata i taa me boli duri (facepalm)

2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.159
    Допаѓања:
    15.173
    Дечки да ве прашам нешто, постојано им зборам на блиските за состојбата како мене ми е лошо многу, знам дека претерувам и постојано зборувам за тоа, но не знам сепак имам потреба да се искажам. Викам толку од денес не кажувам и пак ќе кажам на некој. Плус постојано во себе повторувам како мене ми е лошо , како станува се полошо како сум безнадежна не иде. значи буквално се будам и си ги кажувам реченициве како мене ми е најлошо до сега. Веќе со месеци вака, бев на психолог, психијатар ми викаат дека е анксиозност и дека ќе помине со смена на мислите. Ама стварно не знам како да г сменам, се осеќам како друга јас како изменета, не знам да објаснам:| имам чувство дека сум две јас, јас реално знам која сум што сум што правам но постојано мисам на таа мисла дека сум како две јас, сменето, чудно и тоа не ми дава мир. со месеци мислев дека е почеток на сериозна болест........не спијам мирно и кроз сон истите мисли, не знам постојано така ко да сум две јас, сите доктори ми објасниа дека тоа е така поради тоа што сум под стрес, што сум загрижена, од што се анализирам, да сум се опуштела и ќе помине ама едноставно не можам(блиските велат дека не ни пробувам) , мислам дека светов се движи дека сите им е добро само мене ми е вака и дека само јас не можам даживеам нормално и мирно:sweat:

На Unforgiven_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Jas otkako prekinav da vikam deka sum loso mi pominuva inace bev ista duri i poloso moze da recam...ne samo sto bev dve jas tuku i ne bev sposibna da gi izvrsuvam sekojdnecnite obvrski.. masinata za sadovi ja polnev i stavav kapsula i jas mislam sum ja pustela taa ne.. tavata na sporet cekam da se zgree masloto sporetot ne uklucen. I mazmi edna den mi rece imas primeteno od ko ne ti e dobro i jadenjeto se smena ( posto jas mn imam merak za kuvanje) pocnav samo so edni vareni jajca da gi pominuvam denovite toj dojjdi skapan od rabota jas vo drug svet. I otkako mi go rece toa mn zal mi padna rekov kolku sum sebicna. Toj se pravi za mene jas strav ova strav ona gi znaemaruvam site obavezi ko nekoja glupaca. A ne sum do tolku glupa zena da ne znam deka sve mi e dobro... i stanav na noze rekov mnogu denovi nepotrebni izgubiv... nemam stravvv zostoo strav nema pricina... falamu na gospod zdravi pravi. Ima luge bez race noze vid se prezadovolni. Afrika umiraat od glad... ne znam vo koja drzava zivotot bi go dale za edna kapka voda... luksuzot ne otepal... oke stresovi stresovi gi puknavme lugeto okolu nas .. i odlucivv da se skoncentriram dosta e vise. Jas bev jaka zena i pak ke sum istata ... jas sum jaka. Jas sum zdrava. Jas sum ubava. Celo moe telo zraci zravje. Sekoj den si go povtoruvam ova i mi se podobri i ispienjeto no piev mn caj kantarion.. valerijana i bilki... i sum daleku po super samo sto nekogas nekoja fizicka bolka znae da me isplasi ama resiv ne pridavam vaznost vise ... ve sakam site ke uspeeme ke vidite zaedno...

На macalavica, gogimica, greenday и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.159
    Допаѓања:
    15.173
    Кај мене е малку поинаку, јас совршено функционирам на сите полиња, мене не ме приметуваат во финкционирањето, само со мислите мои и тоа што го кажувам. Блиските околу мене викаат дека они не ни приметуваат дека мене не ми е добро ако јас не им кажам, значи скроз сум неприметлива дека имам вакви мисли. инаку да тоа да си повторуваш во себе дека ти е добро, дека ќе биде добро е совет што го добив од психологот. Вика кажувај по 10 пати ако треба , по 20, дорбо сум, добро сум, добро сум и потсвеста ќе прифати :D

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Dur e ubediv taa potsvest deka nemam nisto so mozokot so srceto. Do na doktorkata i dojdov preku nos rece infarkt ako mava mava tebe ke te boli so meseci srce kako ne. Mozocen ako mava mava odma nema vreme da mislis mozokot srceto.. za stamota :D:D:D rece sedi tuka uzivaj denovite ... nisto ne tie tie sto im e nesto navistina nemat vreme so meseci ili godina da mislat sto im e tuku odma toa se kazuva i rekov lele jas znaci totalno ne si sum saglam. Posle mi tekna da ne imam sizofrenija da ne imam ova ona..aj i toa mi pomina znaci miljon pati povtoruvam ne 10 miljon hahahahaa

На Sahlene и tina2018 им се допаѓа ова.
  6. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Абе не боли ко ќе мава инфаркт , те болел некој мускул хахааххахаа

7. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.222
    И што испадна сега хипохондρија :D

8. dankee

dankee Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    772
    Не знам зошто ме надвладува Анексиозноста, си велам, пробај смири се, немој да ја мислиш, но доаѓа. Пијам апчиња но никако да ми помогнат, многу сум крута како личност, дали самото имање на фејк пријателствата и потребата од љубов и внимание ми ја влошува состојбата. И за миг да сум среќна следниот ден ќе добиам шамар. И се трудам да мислам позитивно и да не го зборувам тоа но мислам дека прераснува во тешка депресивна состојба.Велат во животот преовладува волкот а не овца. Но како да бидеш волк кога не си створен таков како личност.

9. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Pa i ja toa znam.koga se osvestuvam od kriza zivi sramovi za moite dijagnozi hahahahah sama se smeam so sama sebe ama stvarno vo ovoj problem koga napaga ti ne si ti :D

Cekaj sega ne znam sto e na red.. ke mi tekne do utre hahahahaahhaha

Последна измена од модератор: 10 септември 2020
    На Sahlene и Anxiety им се допаѓа ова.
  10. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Не, тоа се вика over analyzing. Никаква болка не е поврзана со анксиозноста. Може само одредена болка да предизвика поголема анксиозност, а со тоа и интензивирање на самата болка. Конкретно во твојот случај, може да има низа фактори кои ја предизвикале. Банални причини како, спиење на провев, држење на главата подолг временски период во една положба, лоша перница, истегнување на вратните мускули. Моментално ова е реално размислување. Додека кај анксиозноста постојат надреални размислувања кои од обична вратна болка, мислиме дека се работи за фатална болест. Не придавај значење на такви симптоми.

На tina2018 и Sahlene им се допаѓа ова.
  11. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.222
    Аκо болκата е ρамномеρна од двете стρани напρави ρентген на вρатните пρшлени. Не веρувам деκа е од анκсиозност.позз

На Unforgiven_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Mi se trga od vreme na vreme samo koga imam strav me faka taa bolka :(

13. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    I jas sum isto kako tebe ne grizi se ke pomine eden den jas taka si vikam. I gledam da ne mislam na toa i ako mi e loso.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Ако вистински те боли, ќе те боли. Ако е физичка болка ќе биде интензивна на подолг рок. Најчесто кај самата анксиозност, телото е постојано згрчено. Да ти каже сега некој опушти се, ќе бидеш цело време на штрек. Земај магнезиум, храни ги мускулите.

15. Beautiful_life

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Toa ti e od ankcioznosta od vreme na vreme ke custvuvas i bolki po celo telo ama ne e nisto strasno.

Mene denes cel den mi bese ubavo ama sega dojde vreme za spienje i loso mi e ne mozam da zaspijam. Mi se losi, me stega vo gradite i kaj srceto mislam ke mi otkaze, mi se treset racete i nozete i mi se drvet. Imam bolki po celo telo.
    Ne piev tableti nekolku dena i sega mi e poloso. Vecerva se napiv ama se nadevam se ke se vrati vo normala.

Последна измена од модератор: 10 септември 2020
  16. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.159
    Допаѓања:
    15.173
    Не се секирајте за физички симптоми ништо нема да се случи:)
    Што пиеш таблети?

17. Beautiful_life

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Elicea od 10 mg.

18. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.159
    Допаѓања:
    15.173
    А нели се пијат тие секој ден?

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Beautiful_life

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Da ama jas ne gi piev, pocnav da se custvuvam podobro, pocnav i kafe da pijam i pak mi se vlosi sostojbata.

Последна измена: 7 септември 2020
  20. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Јас ги пиев 6 месеци секој ден,и искрено ептен ептен ми помогнаа.
    Чим ти ги препишале си требала да ги конзумираш.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.