Јас сакам да јадам, исто и доста добро готвам ама едноставно премногу ми е страв... Прво се плашев од алергии и анафилактичен шок што дури и доста работи што ги јадев и обожавав престанав да ги јадам, како на пр. печурки. Сега некако се помирив со тоа али мн се плашам од гушење. Ми е страв да јадам особено ако сум сама или по гости.. Страшно..
Истото го праввев за печурки како кажувате се ми текнува дека и јас правев вака пред едно 10години ама после ги изумив, не ни ги памтам веќе тие работи а порано се плашев значи и вас за неколку години ќе ви биде забаоравено и небитно
Znam kako ti e. Site si znaeme kako ni e vo dushata. Ovoj mi e mene pola zivot. Slusajte go ima mnoguuuu sho da se nauci.
Da mnogu ubavo te razbiram. I jas pronaogam stravovi za koi nema osnova nikakva... jas od vozenje kola pocnav strav da imam i da me vozi nekoi znaci v kola ne mozam nikako celo vreme obleana so strav sedam...
Едно време дури ми беше страв и да се бањам.. Мислев дека ќе ми се слоши и ке паднам во када па кога ќе влезев да се бањам секакви симптоми чувствував. Страшна работа е психата.
Никогаш ме заборавајте дека сѓе БОРЦИ,и оваа Состојба сите ние ке ја победиме.Никој не е сам,тука сме сите за муабет,помош,подршка,идеме напред и предавање нема
I jas istoto go imam strav od visok pritisok eve skoro 3 godini ne meram posto epten strav mi e , koga bev bremena so malata imav visok pritosok sto ne mi se namaluvase i lezev vo bolnica i od togas ne meram pritosok , a znae da mi se kaci a koga ke vidam aparat uste po vise minse kaci, eve deneska ne znam dali od toploto osekam deka visok mi e piev diazepam i limon posto ne se oskam bas dobro
Jas bev 3 pati nabolnica mislejki deka mi e visok deka na greska ednas aparatot mi pokaza visok. I koga pojdov v bolkica od panika vistina mi se krenal pritisokot ama utvrdija od strav sama sum go krevala. Mi kazaa deka e mn normalno da varira pritisok taa fobija mi e ostanata posto vecerta bev sama doma i mislev ke poludam.. odtogas se pominati tri meseci i pak imam misli za toa si vikam sto ako mi e dobar samo na bolnica a koga odam doma da mi se pokaci celo vreme bev so tie misli so toa sum go pokacuvala nervniot i avtomatski i drugiot odel gore.. pocnav da ne mislam posle mi dojdoa misli da ne mi e srceto se me bolese site simptomi prekknav so tie misli se mk pomina sega sitw muskuli me bolat vratot ramenata ko da imam 100 kila na niv sto sum sedela zgrcena celo vreme mi rece doktorkata sport samo i mn zanimacija. Do boenki za vozrasni zedov.. knigi.. filmovi ... pocnav da mislam i pozitivno no pak onoj strav ne pominuva sekogas dr simptomi mi se vrtat vo glavata.. ednostavno treba da svarime deka sw e do nas jas iako sum svesna pak toa e ostanato... mora da se pobedi morame da gi trgneme site fobii od nas za da funkcionirame normalno. No ne sme sami zatoa i sme ovde da si olesnuvame... zadno mozeme da i prebrodime site teskotii veruvam vo toa deka eden den ke se razbudime normalno bez nikakov strav... Nikako predavanje ni na kraj pamet ne mi paga da se predadam ke se boram do kraj sto e anksioznosta za nas nisto Znam najstrasna rab bila psihata i mn sum pisman sto ne sum svakala seriozno nekoj raboti da bev svesna od prvata den nemaze do ovoj stepen da se dojde ....
Не ме сфаќајте погрешно, но...Човечкиот мозок колку што може да фантазира, режира, сценира ништо друго не му е равно. Сите сме отракани. Ги читам фобииве, вклучувајќи ги и моиве и од страна на набљудувач се чудам како може нашиве мозоци да се генијални во осмислување на сите причини и детали за настапување на смрт. Кога бев во моите екстра анксиозни денови, не готвев кога бев сама, си мислев дека ќе се онесвестам и дека ринглата ќе работи и направи пожар, па ќе изгорам. Алооо, колку ненормална сум била
Jas isto se smeam nekogas ko ke prebrodam nekoja fobija si vikam kako e mozno da sum go mislela jas toa znaci kako sum uspeala
Стивен Кинг и Хичкок не ни се равни. Исто ми беше страв да не паднам по улица, да не се онесвестам, па да ме ограби некој и да ме силува, хахаххах. Мислам како?!?! Среќа сега сум порационална, ама буквално се смеам на паметов мој како можеше да смислува такви хорор сцени. Кој сака нека каже, ама ние навистина сме борци, уствари не...партизани. И покрај сите овие работи на крај сите ќе се исправиме, со главата нагоре и ќе бидеме посилни од се. Војната во нашите глави ќе ја извојуваме ние.
I jas taka mislam deka posilni nema i navistina e toaa taka i go cekam denot koga ovde site ke piseme deka nasite denovi se ispolneti so sreka i deka na ovie denovi samo ke se smeeme
Колешката не идеше на работа и на крај чув дрка се тестирала за корона... преплашена сум. Незнам кога ќе и се резултатите ама немам мир
Тешка омалаксаност денес имам,од низок притисок.Ко без енергија сум.Едвај си дојдов од раб.очите на пола копје,а и ми се лежи само.Немам симптоми на настинка,туку грч на мускулите на нозете,па ми играат нервите...како поспама сум без елан.Па ми падна шеќеот пред ручек минсевстресе снагата за јадење.А во вторникот ко коњска сила изорав цела куќа,и ручек и благо и генерлка...незнам што ќе е ова...дали од времево???
Да секако има шанси да ти е од времето и ти е паднат притисокот затоа ги имаш тие сите симптоми...пиј повеќе течности и ќе помине
Ne se plasi.. se e do imunitetot nekoj i bez simptomi go pominale. Nie sme jaki ne ni moze korona nisto
Zdravo decki kako ste? Jas sum loso imam bolki vo gradite i kaj srceto, mi se losi, mi se vrti, mi se kocat nozete i racete, me boli celo telo i glavata I zeludnikot, kaj mozokot osekam od vreme na vreme kako da mi vibrira i kako da mi se drvi vilicata, osekam nekoj strav kako da ke mi se sluci nesto, srce udar ili mozocen ili srceto ke mi otkaze. Nemam sila nikakva. Dali nekoj se custvuva vaka?
Jas denes sum taka no xa tri dena treba da dobijam.. no pak imav napad na anksioznost v market... edvaj cekav da izlezam ko zamagleno ko kratok zdiv ama nekako se izboriv i uzte se boram. Ko bez energija ko bez sila bez volja... i do vremeto e isto se se sobira mene vo teloto osekam kako vozbuda ... i imam veke mesec problem so muskulite Napad na anksioznost i jas go imam denes ama go pominuvam so edvaj nekako eve barwm zanimacija taman se pofaliv mi e dobro denes pak tie nepodnoslivi sinptomi
Не паничи...зависи и од денот каков ти бил.Позитивно мисли,излези или поразговарај со некој што ти е близок и позитивни теми...без стравови и без паники.И јас сум крш денес,нп мора напред нема откажување.И кажи си ок ке сум морам да сум здрава и ќе успеам...иста сум и јас и др.овде но мора да се тешиме