Daa. Kaj ramenata mi se kamen na race mi se kamen duri mislev so srce imam problem dur ne pojdov na lekar.. muskulite stranicno kaj gradite .. muskulite na pleskite .. pa zedov konjska mast ma go teram mazmi da me masira sekoja vecer pred spienje zemam magnezium b vitamini pa taka nekako se namalija zgrceni.. pa ko ke legnam mi.igraat to nervi to muskuli.. strasna rabota seto toa doktorkata rece e od strav i stres :/ Izgleda denes na site denot ni e takov pa jas plus 3 dena pred menstruacija znaci denes nekako nervite v tavan mi se glavata mi e zapalena skroz
И јас имам лош ден. Не излегов со другарките и ај на кратко се видовме. Не ни ме прашаа како сум, си правеле фотосесии, па едната ни покажуваше како си поминала со мажот и во Струга, како не и бил убав мобилниот, не и сликал добро, грда била и сл. Значи буквално се чувствувам осамена. Забележувам особено при почнување на плодни денови имам вакви депресии. Значи до мене е. Не обожавам да се сликам ко тинејџерка на 30 години. Друг муабет не знат да сврзат. Едната ја зеза другата... Им кажувам пример за Скопје, што како и ко љубоморни, ко нз како да кажам. Им кажувам пример нешто ново што има, Немам муабет Немам друштво вечерва.
Се гушам, се борам, никој не ме прашува како мие, сонот ми е катастрофа. Мислам крај на свет е. Ех, камо да имаше мене некој да ме утеши.
Najloso e da cekas sozalyvanje od drug.. stani, odi sama prosetaj se.. ili izlexi na terasa navecer, napih se cajce od matocina, ili majcina dusica, pogledaj vo neboto i disi dlaboko..
Дали имате зголемена анксиозност при патување? За себеси не памтам да сум имала лошење или гадење, напротив, меѓутоа после едно подолго возење во кола каде сопатничката се пожали на мачнини од кривините по патот, од тогаш ја чувствувам како секој пат да ми се лоши, се мислам ќе повратам, ко да ми иде тоа гадното чувство пред повраќање во грло, и ништо. Не повраќам нормално. А кога ќе се заангажирам со нешто, да спремам пари за патарина, или да најдам музичка станица на радио, ко да подзаборавам и не ми е ништо, значи деф е на психичка база. Почнав да не јадам пред да патувам, кафе и мастики за џвакање никако, обавезно шише вода до мене, и кеса за повраќање ЗА СЕКОЈ СЛУЧАЈ. Некој со слично искуство? И да споделам преубаво четиво за менталната хигиена, и колку е значајна за нашето ментално здравје: https://taa.mk/zdravje/psihologija/...-prevencija-za-zashtita-na-mentalnoto-zdravje.
Znam kako e no morame sami jas se pomiriv so toa deka nikoj ne.moze da ne utesi bidejki site zborovi gi slusame samo noo sepak nemozat da ni pomognat osven sami nie.. tuka e problemot i so vreme im ideme preku nos no ke pomine veruvaj davaj se od sebe i ti za sama sebe ne ocekuvaj nikoj da te prasuva... morame da prebrodime sami i silni sme ke uspeeme Dodeka si ubedena deka nema da pomogne nema pocni da veruvas deka sekoj cekor ke te nosi na podobro ...
Сите сме поминале низ слични ситуации. Поминува. Замени го чуството страв со чувство на возбуда. Пример, наместо, како ќе патувам сега, ќе ми се лоши, ќе ми се повраќа... ќе си речеш, леле колку сум возбудена што ќе гледам пејсажи по патот, па ќе видам нови места, нови авантури. И јас не сакав да патувам од X причини, сега мака немам. Нека заврши пандемијава, ќе го пољубам авионот на Wizzair. Дома не се враќам, имам bucket list за 2021, ништо нема да ме спречи да патувам. Уживај, тоа се магични моменти. Јас пример,секогаш имам седатив со мене, ама никогаш не го пијам,само така си седи во ташна. Ми влева сигурност некаква.
Еметофобична си, најверојатно кај тебе ќе биде пролазна. Кај мене единствено решение е драмина, не би сакала да стигнам до кеса. Пошто јас ионака патам од гадење при патување.
Него, не сакајќи налетав во некоја тема за шминка и те видов. Ти мор, многу уба си била. Жими се, по постовите за притисокот, мислев некое женче на 40 години, уствари тоа млада, убава девојка. Оди бркај дечковци таму, т.е они тебе ќе те бркаат, фобии од притисок ќе имала
Сега едниот од моите ќе оди на операција и толку ми требаше..... Напнато е дома. Се прашувам дали ќе преживее, како ќе помине на операција и сл.
Биди позитивна и се ќе биде во ред...немој да имаш лоши мисли сама ќе си направиш полошо да ти биде а и нив...ти посакувам се да биде во најдобар ред
Hahahahahahah fala za komplimentot Hahahahaha fala za komplimentot abe ne 40 ama 29 da .. no pretrpiv mn promeni za kratko vreme i toa me napadna anksioznosta. I sama znam glupo i glupi dijagnozi si pravev ama sega barem ne pravam samo so stravot si se boram Inace internetot me zafrkava ne do pisana porakata mi se prati zato dva pati ispadna
Ако имаш добар имунитет нема што да се плашиш од корона ... Едноставно е Дај те молам почни да работиш да си ја балансираш неврохемијата , земи отвори гуглај ако не топ 10 бест фоод за мозокот , и применувај и пијај редовно бензодиазепамини барем посвети една година навикни го мозокот да ти лабави по потоа ке намалуваш земи превземи нешто
Zdravo decki, da ve prasam imam edna mnogu bliska licnost, i posle druzenje so nea nekad mi stvara napnatost, ne znam so e pricinata? Dali deka e podominanten ne znam. Mada i mojot nerven sisten e takov bez veze i osetliva sum mnogu, dali i vie taka se osekjate nekad?
Kako ste denes? Jas od damna mnogu dobra bev i znaev da sa spravam so anksioznost no eve tri dena tapa sum nesto so simtomi glava me boli, srceto mi cuka nesto ne sum kako sto treba piam magnezium so b6 diazepam od 2mg ama nisto ne mi pomaga taman dali vremeto nesto od toplo celo vreme mislam Na loso