Jas kako medicinsko lice mozam da ti kazam deka niskiot pritisok voopsto ne e seriozen problem dokolku samo toa e problemot neli, samo e malku tesko so nego da se funkcionira poradi simptomite koi istiot gi dava. Primer jas imam sekogas nizok pritisok, taka si go nosam i ako od anksot mi se kaci primer 120/130 so 80/90 sto e normalen krven pritisok mene strasno mi smeta. Nema mesto za panika dokolku samo toa e problem normalno, vo sprotivno najdobro da si se ispitas i da se javis kaj nekoj sto e strucen za toa. Napravi ja snimkata, se nadevam se ke bide vo red. Za niskiot pritisok vnesuvaj mnogu tecnosti, kolku tolku ke se regulira, i kafence mozes.☺️
Eve me i mene tolku rano posto me razbudi edna silma galvabolka i brzo cukanje na srceto znam deka mi e visok pritisokot no ne mozam da go meram od strav si piv edno diazepamce e si cedev eden limon da vidime kako ke reagira stvarno ne znam sto da pravam eve 3 den so glavabolki dali da idam kaj nevrolog ili pak kaj internist mora ova da ae resi
Pijam tecnosti vcera i nes piev so mn malce voda da mi go kaci i nakraj zaspav do diazepam nemozev da izdrzam edvaj cekam snimkata da ja napravam :/
Nesto od smosti me boli pod leva raka. Tocno na pazyv , koga pravam nagli dvizenja.. se cepkam nisto nemam.. psiha me mava.. sto moze da e?
Здраво, како сте. Дали на некој му се има случено после јадење да чувствува силно срњебиење, трае некое време, мислам ми ја подига облеката и се смирува. Посетено кардиолог пред 7 месеци и интернист пред 1 месец, ми рекоа се е во ред, бев за друго, ова тогаш не ми се случуваше. Ова почна да ми се случува пред три четири недели, од што може да е. Поздрав.
Буквално останав сама. Сите си заминаа. Јас седам сама на клупа и плачам ко чешма да имам пуштено. Една другарка ме виде и и кажав, ништо ми рече не плачи. И операцијата ќе помине и се И толку, нит ме гушна ни ништо.
Ako si anksiozna ili pod stres se desava no pominuva posle nekoj period ... mene mi se slucuvase dva cekori i go slusav kako da mi izletuva od gradi no mi se smiri koga ke mi cukase brzo eden serbet i mi se smiruvase se ...
Duso problemot kaj mene ne sakam nikoj i da me gusne uste po golem problem e toa.. a mnogu me interesira sto ocekuvas ti od tvojte najbliski kako sakas da postapuvaat so tebe ? Sto bi ti pomognalo najmnogu da se izvleces od ovaa situacija? Kolku godini imas? I sto bese pricinata sto dojde do ovaa situacija? Sto sakas od lugeto sto se okolu tebe ?
Немој да очекуваш толку од луѓето и да се разочаруваш после. Никој нема да ти помогне освен сама и стручно лице. Особено луѓе што немаат искуство со анксиозност. Не е проблемот во никој друг освен во нас.