Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Azeret

Azeret Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    21
    Ne i ja mislev toa nekoj vezbi me tterase da pravam +_+
    I nakraj me prati da se snimam vratot i hormoni...

2. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Си наоѓам хоби, занимација, нешто што буди страст кај мене. Пример шопинг, прошетка во природа, возење точак, чистење. Зависи во која состојба си. Кога бев анксиозна, депресивна, се радував кога одам на психолог, веднаш ми беше подобро. Сепак тоа беше период од една година, додека застанам на нозе, почнував да се радувам и да добивам желба за било каква активност.

На Babygirll3, steela.honey, Искра96 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Здраво, јас ја избегнував темава намерно, да ви кажам поправо ама седам и си мислам зошто да не го споделам и моево искуство. Со анксиозноства си се дружам многу одамна. Од мои 14 години. Секако, не цело време. Некогаш таа е посилна од мене, некогаш јас сум од неа, ама тука е, не си оди и јас се навикнав да живеам така. Искрено речено, не се ни сеќавам како ми беше пред тоа. Како е да планираш и да одиш некаде без да се устручаваш, како е да си слободен?! Не се жалам, само некогаш стварно се прашувам како би било без. Апчиња пијам многу ретко, не ми се допаѓа ефектот, многу ме затупува. Да, не го осеќам стравот, ама празно се чувствувам така. Штознам... Не знам друго што да ви кажам, не знам какви мислења има темава, ќе ве читнам подетално деновиве. Нема откажување никако, си знаете! :f:

На bubic.k, Dream-Girl, Anxiety и 4 други им се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.196
    Допаѓања:
    16.449
    Ete јас да се пофалам дека си излегов на шетање со другарките :)
    Да не кажувам те исто.

И си отворивме муабет и си кажавме се и една другарка имала ваква состојба и одма полесно ми дојде.

И сеа запнав да најдам работа преку интернет и ќе најдам. :!:

:hug: до сите заминав филмче да гледам

На Babygirll3, maja.mitrova, edna_malecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    E ova e najubavata poraka sto ja procitav deneska :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove: ogromno BRAVO:l:

На Babygirll3, maja.mitrova, edna_malecka и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Znam taa praznina ja osekam i jas.. se e mnogu ubavo no jas maksimumot ne go dostignuvam.. no jas mislam deka koga nekoi raboti veke ja gledame realnosta koga gledame deka svetot ne e tolku rozev kako sto sme zamisluvale togas doaga anksioznosta... i nezadovolstvoto koe taa go preduzvikuva

7. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Здраво на сите❤
    Пијам флунисан веќе долго време,но по препорака на психијатарот почнав да ги намалувам бидрјќи ми кажа дека доволно време сум ги пиела...почнав да намалувам ама со страв а и не се осеќам ич добро...деновиве имам некое чудно чувство како да не ме интересира буквално ништо,се со сила терам си викам зашто се мачам вака,едноставно среќа не можам да осетам сум заборавила како е да сум среќна...Во меѓувреме користам и хелекс од 0,25 едно на ден исто така долго време...не знам дали треба некои витамини да појачам или што, веќе стварно изгубив сила за се,луѓе болни се лечат имаат воља да живеат едноставно јас изгубив надеж дека некогаш ке излезам од овој пекол зошто немам друг збор како да го опишам

На Lenichka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    Пред година дена кога полагав за возачка и требаше да се упишувам на факс пишав тука баш дека неколку месеци ми се гади, ми се лоши, повраќам, паничам и правам чудни сценарија шо не можам да си ги објаснам.
    По некое време од 5-6мес се потсмирив, кога веќе поминаа уписи и со возачката средив.
    После така паника со такви симптоми знаеше да ме фати 1-2 дена пред испит, но брзо проаѓаше, не се повторуваше често.

Последно време, веќе еве некои 3недели многу чудно се понашам.
    Имам необјасниви стравови, немир, срцево силно ми чука, се препотувам, ми се гади, едвај дишам, вчера дури и повраќав пошо одеднаш некој чуден напад ми дојде и се тресев. И чудни мисли и стравови имам шо не знам ни зашо ги имам.
    Навечер најчесто ми се случува. Пред малку еве учејќи пак доживеав вакво препотување и паника.
    Успевам во момент некако со психа да спречам тоа што ми се случува, но грдо е дур да успеам да се опраам.

Се појше се сомневам дека развив некоја анксиозност. Што не би ме чудело со оглед на тоа што изминатиов период имав доста случувања што може да придонеле за ситуацијава.
    Ќе пратам пак како ќе бидам деновиве. Еве денес дур бев излезена океј бев, навечер кога сум сама вака ми се дешава.

Ова појше ко исповед го пишав пошо не сум споделила уште со никој за симптомиве. :| Прво не им придавав важност ама некако се зачестија. :|

На steela.honey и GirlLove им се допаѓа ова.
  9. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Jas mislam deke od vremeto e posto i jas od damna nesum imala panicni napdi ama eve tri dena tapa sum so paniki mi se kacuva pritisokot od kako mi go izmeri doktorot uste po vise mi se kacuva od strav srceto brzo mi cuka levata raka ko da mi se koci ,krvna slika napraviv malku samo holesterolot i trigloceridiide mi bea visoki ama ne bas tolku drugoto se vo red edvaj sum spiela vcera od strav, ama periodov mnogu bev pod stres i eve ja panikata aman vise

10. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Vitamini b6 magnezium.. ne se sekiraj i ti ke izlezes od toj pekol ili ke naucis da zivees da ja kontroliras ti anksioznosta.. ama ke bide mn podobro dovolno e da sakas da bide

На ivana.0909 и steela.honey им се допаѓа ова.
  11. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Anksioznite lica treba da citaat knigi so psiholoshka sodrzina. Ajde site da procitame po nekoja:):) momentalno ja citam Mokta e vo vas od luiza Hej. Kazete nekoja i vie. Ajde site da pishuvame za toa sto sme naucile od procitanite knigi. Dosta e so pishuvanje mene mi e ova ili ona.:D

На Anxiety и Unforgiven_girl им се допаѓа ова.
  12. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Препорака од мене: "Моќта на потсвеста". Во глобала ич не сакам психолошки книги ама оваа е ептен добра. :inlove:

На Lenichka, lovely girl M и Unforgiven_girl им се допаѓа ова.
  13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.196
    Допаѓања:
    16.449
    Мене психолошки ме напинаат.

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Pred malku samo sto doznav deka tetin mi pocinal od srcev udar i pocna da me fati panika i sega site simtomi na srcev udar ki imam kako da olesnam ne znam

15. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Jas momentalno ja citam mokta na potsvesta :)

На lovely girl M му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mony18

Mony18 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    329
    Точно! Психолошките книги многу можат да влијаат и секако придонесуваат за позитивни промени. Јас би препорачала на сите што се соочуваат со некаков психолошки проблем да читаат вакви книги.

17. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Зависи како гледате на психолошки книги , психолошки има книги што би можеле да научите како да се контролирате , како да се однесувате со други , како да читате говор на тело и слчно , а има и лоши оние психолошки што се не знам како да ги опишам :D зависи што подразбираш и бираш .

18. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Не не читај , ќе згрешиш

19. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.315
    Колку од вас,го имаат најдено проблемот кој ви створил Анксиозност?Дали знаете од каде сте дошле до ситуација да бидете Анксиозни?

На Unforgiven_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    За да се појави анксиозност, треба да има примарна причина. Но, самата анксиозност понатака знае да направи и секундарни фактори на интензивирање. Јас, преку Гешталд терапија, каде се соочуваш сам со себе, открив каде лежел зајакот цело време. Мислам потвесно го знаев сето тоа, но требаше да го изџвакам, монтирам, да го презентирам и да ги отворам очите. Инаку тие моменти кога ги спознаваш работите се истовремено страшни, но длабоки и магични. Исто така не ја гледам анксиозноста како демон, како натрапник, туку во буквален смисол, состојба. Кога сите би си го негувале вистинското ЈАС, детето во нас, таа состојба нема ни да се појави.

На Fluffy^-^, gogimica, Unforgiven_girl и 6 други им се допаѓа ова.