Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Da napraviv cekori se zaljubiv pak.. se omaziv.. dvajcata se odlucivme za zivot vo germanija. So rabota so se se sredi se.. no jas preku den padnav i sega ke mi treba vreme da stanam na noze.. moram zatoa sto sakam da stanam majka da si stvoram semejstvo.. no kako da sum zatvorena vo nekoja kutija se custvuvam tugja vo svoeto telo.. no vreme ke pomine

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Ете ти шанса, да го исправиш сето тоа. Заборави го минатото, не можеш да го смениш, ама е минато, по некое време избледува од меморија. Живеј сега, тука и веднаш. Не лутај по иднина. Што било и што ќе биде, се тотално ирелевантни работи. Сите имаме некакви трауми, што не мрднаа, не измести ја, не направи ја некои личности што се за нас непрепознатливи.
    Почни најпрвин да си покажеш љубов према себе. Тоа е најбитно. Колку повеќе се сакаш себе, колку повеќе се навраќаш на онаа што беше, толку и моќта на анксиозноста ќе бледнее.
    Памти ги оние што ти згрешиле, но прости им. Имам и јас такви личности кои беа тригерот на целосно менување на мојот карактер. Сакав да им наштетам, им посакував се најлошо. Но, со терапија, со исфрлање на мојот гнев и револт, ми исчезнаа тие чувства. Секогаш ќе ги памтам, ама буквално немам никаква емоција према нив.
    Пушти го минатото, живеј во сегашноста, не гледај во иднината.

На tina2018 и Unforgiven_girl им се допаѓа ова.
  3. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Со сите симптоми предизвикани од анксиозноста успевам да се изборам, само едно нешто ми е огромен проблем, исцрпеноста.
    Кога имам проблеми со анксиозноста, се чувствувам како да имам огромна тежина на грбот што ме следи насекаде... Колку и да сум одморена физички, мислам дека секој чекор ми е тежок.
    Мислите и стравот ми тежат...

На tina2018 и GirlLove им се допаѓа ова.
  4. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Toa e najlosoto custvo no toa e tuka se dodeka ne se podsmirime malce. Ke imas i bolki vo grbot vo vratot na ramena ... nemaj strav se ke pomine ...

На prominent му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Za nekolku dena doagam makedonija i obavezno na psiholog znam deka i toa mnogu ke mi pomogne znam deka ke uspeam... ke sevrati starata jas posilna i po dobra od porano

На tina2018 и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  6. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Филозофија , но за жал не е така

7. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Физичка активност и природа посетувај зеленила ќе видиш промени

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.196
    Допаѓања:
    16.449
    На работа кај една другарка имало луѓе болни од корона.
    Е сега, таа ми рече дека и правеле тест и е негативна.
    Сестра ми, ми посочи да не излегувам со нејзе, дали е вистина дека се правела тест.
    И сега мене ме стегнаа мисли и се гушам......

Друго.

На една другарка, не многу блиска, само што многу ми помогна во една ситуација бившиот нејзин ме побара за кафе.
    И сега ми е страв да излезам....
    Да не згрешам, да не излези некоја љубов...

9. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Дечки дали некој има пробано со хомеопатска терапија да сподели искуство?

10. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Pobarajte ja na FB Vishnja Duracoska,certified life coach.ima mnog videa za anksioznosta i ednash nedelno odgovara na vashite prashanja za mentalnoto zdravje,im pomaga na mnogu a dava i free sesii mislam.

На ЕденЧлен, GirlLove и Unforgiven_girl им се допаѓа ова.
  11. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Fala mnogu :l:

12. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Да, имам.
    Кај мене симптомите не се константни, имам подобри и полоши периоди, верувам кај повеќето е така.
    Кога ќе помислам дека сум се ослободила. пак се враќа истиот немир. Причина нема, а се чувствувам страшно вознемирено.

На Nefertiti. и Matea94 им се допаѓа ова.
  13. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Da mene denes rakata tuka boli tuka ne glavata yuka boli tuka ne durinnemozam da recam imam bolka do tolku glupa situacija se slucuva.. deneska nekako oaekam kako praznina no ke pomine ke prebrodime

14. Bojana890

Bojana890 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    252
    Како практикуваш медитација?

15. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Me obleva strav.. odcreme na vreme me stega nesto vo gradite a pulsot e normalen pak me pocna mislite srceto :sweat: ne sakam vise umorna sum da mi e stravv umorna sum stvarno ovoj strav me iscrpuva... ;(

16. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Isto sum i jas ne se sekiraj ne znam vise kako da kontroliram posto dobra bev ama ete pak panicnite napadi mi se vratija

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Од што ти е страв , како да ти помогнеме ?

18. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Паничните напади се средуваат не се плаши но мораш да превземиш мерки , односно да го смениш начинот на живот од лоши навики кон подобри :D

19. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    A dali e ova samo panicen napad... ok znam deka preteruvam svesna sum.. poveke pati sum go imala i ne mi se slucilo nisto no sekogas koga go imam mislam deka ette sega e kraj.. :(

20. Bojana890

Bojana890 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    252

Колку повеќе читаш и впиваш информации околу некоја тема, односно колку повеќе познавање имаш, конкретно во случајов за паничните напади, ќе знаеш дека не се никаква опасност и ништо не може да ти се случи, така и стравот ќе исчезне.
    Мене барем така ми престанаа.
    Сите тие пропратни стравови што идат со паничниот, страв од онесвестување, гушење, срцев удар, мозочен, умирање. Кога прочитав научно, црно на бело дека ништо од тоа не е возможно, ми се ослободи стравот.
    Пример, мене нај ми беше да не се онесвестам негде. И кога ќе осетев дека ми доаѓа, си викам оп чекај.
    Јас сум возбудена, срцето ми бие забрзано што автоматски значи дека пумпа повеќе крв од нормално, односно притисокот ми е повисок од стандард, не е изводливо да се онесвестам и да сакам. Се онесвестува човек кога му паѓа притисокот. Ова е најспротивното од тоа. И така за секој страв. Мене оваа техника многу ми помогна.

На Anxiety и Unforgiven_girl им се допаѓа ова.