Kako da sw ubedam deka so moeto srce e se vo red .. malo steganje vo gradite i bolka vo plekite imav i odma mislev so srceto ne e nesto vo red a pulsot go merev 78 mi e .. nekogas imam kako cudno custvo vo levata raka doktor me pregleda so stetoskop rece srceto ti e super. Me obleva vozbuda rastrevozenost... samo mislam srcev udar . Razni paranoni doagaat. Ladni race noze.. i placenje mi doaga zatoa sto se custvuvam vo momentot bez izlez i uplaseno
I bas koga crpam info of google bas togas se se vklopuva so najlosoto i jas togas mi ide da vriskam od strav
Истото се случуваше и кај мене црпев информации од гоогле , но голема грешка е гоогле . Гоогле работи на таков алогаритам што ти дава информации онака како што сакаш ти да ги видиш да ги прочиташ , не мора да значи дека се вистинити . Срцевиот Удар е безболен и не би сакал да ти опишам како се одвива , Мозочниот удар исто така е безболен , сите овие се безболни , додека те боли се е во ред со тебе , плаши се кога не боли . Но не треба да се плашиш од ништо по готово ако си млада личност .
Imam 29 godini i eve 4 meseci kaj sto se macam so ova i navistina mi e preku noss sakam da zavrsi vise
Ама нема таков податок на Гугл кај што ќе ви каже дека се паѓа во несвест од анксиозност. Или дека се умира. Секако можно исформулирани реченици ги имам гуглано и се имам прочитано, додека не ми досади истото да го читам. Никаде немам прочитано дека може да се угушиш од анксиозност, или срце да те удри. Зборам за медицински портали, на форуми нормално дека се ќе прочитате, зошто анксиозен човек не размислува рационално, и се си припишува.
Tuka e i problemot od anksioznos stegaat gradi pisuvas google bolka steganje vo gradi avtomatski izleguva srcev udar .. no toa vise ne na google nikogas poveke
Добро, тоа е веќе хипохондрија, не анксиозност, иако се блиски другарки и многу се сакаат. Чичко Гугл знае да биде многу корисен ако се користи правилно, и обратно.
Да разјаснам некои работи , Срцевиот удар се случува или кога го имате преоптеретено срцето во смисла прекумерена физичка активност и слично , срцевиот удар се случува исто така од запушување на артериите при што се создаваат плаки кои што се таложат во артериите и доаѓа до запушување на крвните садови срцето тешко ја извршува функцијата и тоа е тоа , ова настанува од Транс масти , односно масти кои што во најголем процент ги има во месото , и обично се случува кај дебелите луѓе што премногу конзумираат нездраво . Затоа се препорачува богата храна со статини , тоа се зеленчуците , роквица , марула ... Станините помагаат во чистење на плаките во артериите. Мозочниот удар се одвива на два начини Исхемичен кога исто така доаѓа до запушување на некој крвен сад кој што води до мозокот и Хеморагичен кога пука некој крвен сад во мозокот , за Исхемичниот исто така важи храната богата со статини , за Хеморагичен ако сакате да ги зајакнете вашите крвни садови дневниот внес на калиум треба да ви биде 4.700 мг и со тоа не би требало да се плашите од овие двете состојби . Се обидов на кратко да објаснам , за се има решение ако конзумирате здрава храна сте подалеку од овие две состојби , се надевам нема да чувствувате повеќе страв. Да напоменам , мора да се едуцирате и да ги разрешите овие мистерии и да не се плашите повеќе ! )))
Процесот е следен: Седнувам на удобно место, обично на каучот во дневна. Го олабавувам телото, ги ставам рацете пред мене на бутовите. Сама во тишина. Понекогаш медитирам со guide, понекогаш сама. Зависи како сум расположена. Вдишувам и издишувам длабоко 3 пати и затворам очи. Го оставам телото да ми фати природен ритам на дишење и лагано се фокусирам на дишењето. Не го контролирам, само го набљудувам. После некое време се фаќам себе си дека размислувам на нешто. Тогаш повторно пополека го враќам фокусот на дишењето. И истото ќе се повтори - кога-тогаш ќе почнам да размислувам, ќе сфатам дека размислувам и ќе го вратам фокусот на дишењето. Толку.
Zdravo na site vekje podolgo vreme ja pratam temava i eve se resiv i jas da pisam, prvo da kazam imam 21 godina vo juli trebase da polagam ispit okolu 10 juli pred ispitot me bolese zeludnik kako da mi mrdase celiot zeludnik imav dijarea bev zbunet izguben se dodeka pocne ispitot koi se odvivase online fala bogu dobro projde sledniot den koga stanav osekjav poteskoti vo disenjeto nemozam da disam znaci celo vreme vekje 3 meseci ne disam normalno nego so golemi teskoti problemi so spienjeto nemam golemi samo na pocetokot mislev deka je se ugusam ama projde i sea spiam nekad mi trnat racete i se osekjam slabo so bolki vo zeludnikot i bez apetit za jadenje sto oslabev 4 kila poslednive denovi bev na lekar 2 pati mi pravese ekg i rece deka sum dobar deka toa mi e od strav no mene mi e mnogu tesko ne disam ubavo nekad i tolku tesko sto mislam deka kje se ugusam koga bev kaj nego sega posleden pat mu kazav deka sakam da se snimam eho i ekg i mi zakza na 23 ( sreda) pa me interesira dali e ova od ankcioznost zatoa sto disam tesko nemozam da zemam vazduh nikako eve vekje 3 meseci ili moze da e nekoj drug problem dali nekoj imal ovakov problem do sega fala vi
Фала ти. Јас почнав со оваа на Хали Бери: https://taa.mk/zdravje/fitnes/kako-do-fit-telo-za-kratko-vreme-so-hali-beri, ама веројатно дека ненаучена и не осеќам некои посебни придобивки, бар не како што очекував. Исто пробав и со техниката на Жизел Бундшен: https://taa.mk/zdravje/fitnes/besplatna-aplikacija-za-onlajn-joga-i-meditacija-so-zhizel-bundshen, и многу ми е слично со АСМР. Се повеќе јавни личности се искрени за нивната анксиозност (успешни, признати, убави, згодни, ситуирани, остварени), што сметам дека е супер за разлика од порано. Од нашиве гледам Миа доста време и внимание посветува на нејзините панични напади, и како се справува со тоа.
Imam dobieno vekje 5ti den mi e i sekogas osobeno na poslednite denovi cuvstvuvam simptomi kako iznemostenost, nemam sila, imam kako nekoja zasemetenost ne e bas vrtoglavica i sekogas mi se javuva pred da mi zavrsi, mi e strav da se tusiram mi se cini sekoj moment ke padnam pod tus, panicam, dali e normalno ova?
Од толку што се развива рапидно Анксиозноста во нашава држава донеле и 2 МГ Хелекс ќе не трујаат тоа е Од искуство паничните напади се средуваат , претходната година ми беше хаос со панични напади , не можев да излезам од дома . Така да сега се е океј ! Верувајте во себе !
I kaj mene se sredija, godina dena i povekje ne zemav nikakva terapija povekje i sega eve gi pak i panicnite i simptomite.
Isto i kaj mene posle 4 meseci bez AD mi se vratila duplo simptomite. Glavata mi e kako vo kafez se ocekuvam da se sluci nesto loso, ne mozam da spijam, da jadam, nemam zelba i volja za nisto. Se plasam dali ke mi se sredi situacijata, od pregolema zagrizenost imam cesti glavobolki i bolki niz celoto telo bez energija sum
Сестра ми ми рече дека сум за никаде, сум имала 30 години и сум плачела ко магарица. Досега требало да ми помини депресијата, требало да застанам на здрави нозе и пак во круг се вртам. Никој маж немало да ме сака депресивна и да сум му плачела, секој маж сакал домаќинка и ку*ва во кревет. Маж сакал зготвено, ставено, исперено и испеглано. Секој маж кога ќе јадел требало да се раскрева шо него и да се мијат чинии. Прво требало да сум ги почитувала неговите родители за тој да ми ги почитува моите. Секогаш требало да се излегува со друштвото од кај машкото, од страна на женското, другарките не се гледале многу, па ниту другарите. Искрено, се ми е собрано. Отказ дадов, не чека операција со еден од домашните и се ќе падни врз мене, бидејќи јас треба да се грижам, сестра ми има бебе.