Jas svativ deka so borba moze da se postigne se.. gi primenuvam sovetite sto mi gi dade.. i navistina ima podobruvanje.. ama kako sto kazuvas mora da se raboti na sebe i ovaa e eden vid zacvrstuvanje zoato vo zivot sto se nema da vidime i sega ako ne se napravime silni ima rab vo zivotot koj ne se vo nasi race.. jas se soglasuvam deka problemot e licno vo mojata glava kako sto sum go sozdadela taka i ke go ponisstam. Se gordeam so tebe sto si postignal do ovoj stepen. Iako nikogo ne poznavam se gordeam so ovie luge sto sami zastanuvat cvrsto na noze i sakam da sum edna od niv..
predobra kniga... motivira.. i kako so borba se se postignuva... nie ne sme ni svesni kolku voopsto sme jaki
Секако дека сите сме јаки само треба цврсто да веруваме во себе. Никој ама баш никој нема да верува толку силно во тебе како што би верувал ти самиот во себе. И доколку поминуваме низ пречки не треба да се предаваме...се се случува со причина и секоја болка која ти се задава можеш да ја издржиш. Денот кога ќе сфатиш колку ти си силен и кога ништо ама баш ништо нема да дозволиш да те поремети ќе бидеш најсреќен...
Taka e .. jas na momenti veruvam.mnogu vo sebe no ima momenti koga mislam deka se najloso moze da mi se sluci se boram.so anksioznosta no barem vlozuvam napor. Barem znam ne sedam so skrsteni race i resena sum da pobedam vo ova borba
Јас на витамин D се навлеков. Одличен е во борба против депресија и анксиозност. Клинички е докажано дека недостатокот води кон зголемена форма на истите. Искрено, ми делува како седатив. Се спремив за престојната есен, бидејќи сонцето уште малку ќе го нема. Не е ни чудо што сме повесели во текот на пролетта и летото. А омега 3 од друга страна е храна за мозокот, но можеш да ја внесеш и преку производи од риба, јаткасти плодови. Додека витамин D, без сонце и тоа во одреден временски интервал, кога УВ зрачењето е најјако и истовремено не смееш да си намачкан со фактор за да го синтетизираш. Значи сепак мора орално да се внесува.
ИмСфатете го универзумот како функционира и ќе почете да ги менувате работите Јас лично само преку чиа семе и ореви
Имам и јас моменти кога не сум мотивирана воопшто, ама се трудам знам што ме демотивира и се трудам да го тргнам тоа од животот...најбитното е да се бориш
Da ne se mamime,posle anksot nikoj veke ne sme isti niti ke bideme nekogas ona sto sme bile,resenieto e da se naucis da zivees so nego.
Da ve prasam merev pritisok. Mi bese 127 so 93 pulsot 110.. e sega ne znam dali mi e od strav pulsot tolku visok i nervniot pritisok malku visok. Dali vas vi se slucuvase da e tolku malku sum ispanicena nekako od ko go vidov pulsot visok
Секогаш ко ќе мерам ми е повисок од нормално. На систематски од работа 3 пати екг лента вадеше докторката од што ми одеше над 130. Ми рече нормално е при мерење да се зголемува пулсот особено кај анксиозни, или ако мислиш во моментот колку ќе е. Совет од кардиолог ко бев со екстремна тахикардија, ако е од возбуда, страв или анксиозност да се затнат носот и устата и да дуваш низ нос. За секунда се смирува пулсот.
Znaci mozno e da e zdravo srce a da odi do 110.. jas sum preanksiozna deneska nekako mi e pokacena deka imav glavobolki
Leleee.. 110 nisto ne e. Mene tri dena mi bese 145. Zdrava pozdrava amin, fizicki ama. Psihata e druga rabota. Na majka mi ko imase anksioznost bez pricina 160 i se krevase. Odese na doktor i vikaja neka cuka to mu e rabota ignoriraj go.. ne se plasi. Denes nemam tahikardija ama zato mi preskokna ednas svesta mi ja zede. No worries se e vo red
Здраво срце може да има и многу повеќе. Пред пораѓај на ЕКГ ми беше 170 од возбуда. Опушти се и ќе се намали. Некогаш мислам низ блуза ќе ми излези. Вчера имав јас цел ден тахикардија, аритмија, прескоци што не. @greenday мене еднаш неделно ми прескокнува обавезно ако не и повеќе. Е од тоа нема ништо пострашно дефинитивно.
Здраво. Добро функционирав до пред некој ден се додека немав стресна ситуација дома ... од тогаш се чувствувам многу расеана , отсутна и имам болки во слепоочницата а и сега и во вратот и грбот ... знам дека ми е од стрес и од анксиозност .. не сакам да се враќам пак на апчиња.. имам само нус појави и ме поправаат...кажете како да ги надминам овие нус појави од оставњето на апчињата ? некој искуства? колку време ќе трае ова ?