1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Lenichka

Lenichka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    36
    Мнооооогу ти благодарам. Дај боже се да излезе ккако што треба

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.479
    Допаѓања:
    120.962
    Може да не ти одговара Асентрата. Поразговарај со докторот да ти смени. Не поднесува секој исто.. ЈАс на пример Асентрата никако не ја поднесував.

На Lenichka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lenichka

Lenichka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    36
    Асентрата сама си ја оттргнав неможев да ја поднесам и сега само хелекс пијам плус терапијата за висок притисок и подобро ми е без неа иначе многу почна на плачење да ме тера и уште по депресивна ме правеше.

На Anxiety му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Здраво . Во последниве денови како да чуствувам дезориентација ... дали е тоа една од несаканите ефекти од оставањето на апчињата? Се чуствувам како да лебдам , изгубено.. како да се справам со ова? не сакам да се враќам на апчињата пак , се се врти во круг пак .. одлучив да се борам .. со господ напред морам да успеам .. ве молам кажете совети ... Фала !

5. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Не сум против психолозите и психијатрите.И самата лично посетувам психолог, сменив и неколку додека не го најдов вистинскиот. А кога се молам не е тоа насочено кон тоа да ја снема анксиозноста, туку често и да се заблагодарам за силата што ми е дадена да се борам секој нареден ден и да напредувам, што живеам, дишам и немам некоја посериозна болест. Анксиозноста не е непријател, туку благослов, мене ми е јасно, но да се дојде до прифаќањето е многу тешко.

На Anxiety, Bambola Bruce и Lenichka им се допаѓа ова.
  6. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.092
    Допаѓања:
    6.683
    Деновиве имам некоја нерасположеност вака сум цело време :( и некако како некоја срам длабокаа да имам од луѓето како којзнае шо да се па да се срамам од нив.

7. Bambola Bruce

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Сигурна сум дека е од времето ... Мене ваквото време уште повеќе ми ги зголемува симптомите ...

8. Lenichka

Lenichka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    36
    Од така што бев срамлива и жаловита еве денес се ми се удри по глава и панични напади и стрес нервоза и што уште не,се што имаш ќе си кажеш и нема срамење иначе луѓето срамливоста ја злоупотребуваат

9. Lenichka

Lenichka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    36
    Уште едно прашање и нема да ве замарам повеќе:)што мислите за неолексанот сега доаѓам од лекар и докторката го видела на интернет па ми го препорача.

10. Bambola Bruce

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    ако имаш блага анксиозност помага ама ако имаш голема .. не помага .. барем мене ... како то докторката го видела на интернет па ти го дала ? абре таа докторка е или што е ? треба сите вакви таблети да ги знае ...

11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.091
    Допаѓања:
    14.889
    Па природен антидепресив пишува дека е, што има врска ако и кажала да проба и тоа? Сигурно во учебник не се учи за парафармација

На hellocity и Lenichka им се допаѓа ова.
  12. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Ako se osekjas taka ne ti e vreme da prekinis terapija,samo ke se macis, koga ke pocnis da zaboravas da se napies apce togas ke gi ostavis

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.736
    Ко ги почнав антидепресивите лани така ми го препишаа Хелексот од почеток.
    Не можев да функционирам од спиење. Станував ќе се напиев и легнував да спијам. Вечерта пак исто ќе се напиев и кома одма заспана.
    И сега од време на време ако се напијам Хелекс по пола саат сум заспана.
    Не знам дали само мене ми делуваат вака со толкава поспаност.

14. Bambola Bruce

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    во ред тоа што и рекла да проба ... туку читала на интернет па и кажала ... треба да се базира на интернетот како доктор ? :D

15. Bambola Bruce

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    ги прекинав оти морав .. имав отоци како несакани ефекти и сета се здебелив ... се беше ок .. се додека една стресна ситуација ми ги врати овие симптоми .. и сега си ослабив неколку кила ... сакам да пробам без нив .. се борам али тешко ...

16. Bambola Bruce

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Фала за советот. Дали некој друг може да ми каже совет за во ваква ситуација? Други искуства од членовите . Благодарам однапред!

17. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Немој да ги прекинуваш таблетите доколку сеуште ти се потребни. Јас неколку пати пробав да ја прекинам терапијата но сепак се враќав на неа повторно. Постепено сама ќе чувствуваш кога ќе можеш без неа. Јас година и пол ја поминав без никаква терапија, но после некои стресни случки кои ги преживеав повторно се вратив на терапија. Сега ја земам само по потреба. Немој да се измачуваш самата себе.

18. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    752
    Se boram dolgo vreme.. bev vo red uspesna vo borbata ama deneska padnav nekako mn sum rastrevozena pritisokot mi e 128 so 92 puls102 ama nekako mn voznemirenost imam i golema nervoza ve molam nesto kazetemi imam potreba od vas navistina deneska nekako golema voznemirenost oselam pokraj toa ovie dena sto se custvuvav dobro ;(;(;(;(;(;(

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.736
    Напрај си едно чајче, пушти некоја комедија или било каков филм да ти го задржи вниманието, не се бори со вознемиреноста само препушти се. Или читај книга, јас навечер ако не читам нема шанси да издржам, ќе забегаат мислите. Или пушти си позитивни афирмации, медитации, само не мисли постојано на тоа и немој да мериш притисок и пулс. Ќе помине и ова. :hug:

На oceana и greenday им се допаѓа ова.
  20. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Кога ќе ги навикниш не делуваат баш така , а некогаш зависи и од притисокот на времето , а за да не те заспиваат не лежи нема да ти се спие , зависи и МГ , рандом мислам дека е кај секого :D

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.