Да ве известам деновиве започнав да учам Графички Дизајн , и баш би сакал да се пофалам доста интересно е црташ едноставно на екранот а со тоа и учам како да заработувам со ова . Целта ми е го опушта мозокот ем си креираш нешто по твој стил некогаш ќе ископираш некогаш твое ке ти текни , фокусот едноставно го ставаш тука и нормално кога ќе го завршите замисленото ја добивате нааградата една работа + што може да ве направи среќни плус не мислите на ништо друго , се заборавив да јадам само 1 сум јаден . Инаку ако сакате да научите нешто пишете ми во лична порака ќе ви кажам курс и како да го симните од Удеми бесплатно ! Keep positive !!!!
Mi pomina ama dodeka trae e mnogu loso voznemirenost ogromna me napaga mbogu strav i celata se ladam. No sega mi popomina ama sakam da prekinat vise ovie napadi
Mozhno li e anksioznosta e da e povekje fizicka otkolku psihichka? Mi se vrati pred 3 meseci so fizichki simptomi.Zapochna so steganje na gradite koeshto beshe neprijatno i morav na da odam na lekar da proveram dali e se vo red so srceto i belite drobovi. Prodolzhi so naduenost i bolki vo stomakot. Napraviv eho na abdomen i helikobakter ispituvav preku krv se beshe vo red.Sleduvashe steganje na muskulite na vratot i grbot proprateni so bolki i neprijatnost, vrtoglavici i trpki po ekstremitetite. Se javiv na psihijatar mi prepisha heleks od 0.50 nautro so 0.25 navecher i No Depp tableti na bilna baza za sprechuvanje na pojava na depresija. Inaku ova e vtor pat kako pijam terapija. Pomina podolgo vreme vo megjuvreme vadev umnik so operacija kojashto se iskomplicira i se otvori sinusot. Neposredno posle operacijata doznavme deka kolega kaj soprugot na rabota e pozitiven na Covid 19.Se testiravme i nie ispadnaa pozitivni rezultatite. 21 den bev vo karantin. Poradi pad na imunitetot i komplikacijata od operacijata razviv akuten sinuzit, so silni glavobolki, gubenje na apetit, gadenje, povrakjanje i sekret od nosot so mnogu losh miris. Pomina i toa i otkako mi zavrshi karantinot me fatija silni bolki vo vratot i grbot koishto bea najsilni nautro koga se budev i navecer pred da zaspijam.Heleksot trebashe da go namaluvam postepeno. Taka i napraviv. Za grbot odam na masaza dva pati nedelno. Pravev rentgen snimka imam dg. Namalena fizioloshka Lordoza so preporaka za fizikalna terapija i apchinja Neuroforte. Se vrativ i na jogata povtorno pochnuvam od noviov mesec. Ne znam zosto no mnogu e porazlichno od minatiot pat. Lani vo fevruari prvpat se soochiv so anksioznosta i togash beshe mnogu strashna i povekje psihiloshka so mn neznachajni fizichki simptomi. Sega me izmachuvaat bolki,napnati muskuli koi ne dozvoluvaat da zaspijam navecer, sitni vrtoglavici, gumeni noze... Da napomenam deka vozam tochak, si gi brkam site obvrski, izleguvam, nemam stravovi i gledam da ne me sprechuva vo normalnoto ziveenje megjutoa tuka e prisutna i vekje 3 meseci sum iscrpena borejki se so simptomi koi se vrtat vo krug a ne postoi nikakva fizichka bolest koja shto kje gi opravda. Sega na 1vi sum na kontrola i edvaj chekam da se vidam so doktorkata da vidam shto kje mo kazhe koj e sledniot chekor.
Физичка не знам како мислиш , Анксиозноста се случува во мозокот , што би било во твој превод Психичка. Мозокот е составен од повеќе делови така ? Знаеш мислам ... А мозокот испраќа информации до целото тело преку ЦНС па така да можи да си имаш речено физичка .
Pa mozno li e site ovie simptomi da se od anksioznosta zoshto fizichka bolest spored site ispituvanja ne postoi. Jas ne se napnuvam so loshi misli sama da potonuvam, naprotiv gledam da sum pozitivna i da gi ignoriram simptomive no od den na den stanuva se poneizdezhlivo.
Не се секирај не си единствена јас сум катастрофа, нон стоп негативна возбуда, стрес, се напив б6 и магнезиум сега сум по ок.
Соматските ефекти на анксиозност можи да вклучат срцеви палпитации , тахикардија , мускулна слабост и напнатост , замор гадење , болка во гради , недостаток на воздух , главоболка , болка во стомак . Кога телото се подготвува да се справи со заканата можи да се манифестира покачување на крвен притисок , тахикардија , потење , протокот на крв во големите мускулни групи се зголемува а имуинолошките и дигестивните системи се инхибирани . Сето тоа исто така можи да доведи и до напад на паника Сето тоа од некаков Пост трауматски стрес , социјална анксиозност , фобија и сл ...
Кај Ксенија Николова на инста профилот имате предобро видео за анксиозноста што ќе им биде од корист на повеќето...
Де бе 100км до друг град ли идеш се шалам, супеер. И јас возев по 20-30км ама з аназад ме правеше по анксиозна некако дека темен пат, касно и научено дека таму на патот ќе е лошо и така, а и залади
Сметај 50 км радиус мораш да се вратиш +50 тоа ти се 100 км , не се секогаш 100 км некогаш и повеќе а некогаш и помалку , во просек во неделата над 260 + км сум . Има атлети во неделата прават 2000 км
За мене подкастовите се game changer, најмногу позитива и мотивација црпам од нив. Во последно време многу ми се допаѓа Jay Shetty, периодов е популарен зошто само што издаде книга "Think like a monk", па често го среќавам како гостин во разни емисии. Последно што го слушав беше следново и ви ги препорачувам да си ги ислушате, анкциозноста е меѓу поглавните теми. Еве уште едно видео каде што повеќе објаснува што сака да каже/постигне со пораката која ја споделува околу како тоа да живееш како монк. Еден куп позитива насобрана во еден саат!
Леле браво, јас не можам да се натерам од дома да излезам. Денес бевме после цел месец кај свекрва ми, повеќе од пола саат е одење, намерно сакав да пешачам ама ко стигнав не можев да се соземам. Еве и сега се ме боли. Ме заприметија дека сум бледа, а каква да бидам 7 месеци сум дома. Немам кондиција, ме фаќа аритмија после вакво ретко пешачење. Се плашам да не преминам од анксиозност во депресија..
И пред коронава бев тешка за излегување, ама барем кафе, работа, јога редовно ми беше. Сега не ми се оди никаде буквално. Работам од дома пола ден, после немам волја, немам сила. Синчето излегува со мажот ми, јас дремам дома по цели денови. Знам дека не е во ред, ама ете така ми е, затоа се плашам да не одам накај депресија со ова што сакам да сум само дома. Други симптоми немам, истите ми се од анксиозноста како стално.
Da vi kazam za mojata sostojba.. deneska sum dobro.. eve oke mi e i vcera i denes.. samo ima period od denot mi se ladat racete i nozete i nervniot si mi stoi visok toa e sigurno od anksioznosta i mislam uste malce i ke gi prebrodam pogolemite krizi i ke bidam podro se nadevam....