Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Azeret

Azeret Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    21
    Pijam apcinja za bolki.. se mackam so mentol kremi samo sto problemot mi e sto mi se vrti nonstop i navecer nikako nemozam da zaspijam zatoa prasav :(

2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    Вежби, вежби, вежби. И дај си време, не се откажувај од контунуирано правење на вежби.

На Azeret му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Здраво . Сите овие години .. мислам дека вакви симптоми никогаш не сум имала ... многу се осеќам како изгубено во просторот .. замислено ... се плашам да не го загубам разумот .... зар е можно од анксиозност ? сите работи околу мене ги гледам како низ призма ... на моменти ми се блокира мозоков ... дали некој имал досега вакви симптоми ? Кажете совети да се изборам со ова , да не се враќам на апчињата ... има некој да се изборел со вакви симптоми без апчиња ? Сето ова ми е зема радоста .. не можам да се радувам на тоа што го имам и што го постигнав досега ... јас мислам дека ова сето ми е направено од луѓе од тоа што неможат да го постигнат истото што јас го имам на млади години ... Знам дека не работам на себе , ретко излегувам од дома .. се преокупирам со обврски дома .. долги години работам од дома ... Ве молам за совети

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Здраво, борци :l:
    Јас да ве ѕирнам на кратко. Имам две прашања.
    1. Имам хормонален дисбаланс. Имав периоди од 6 месеци како немав добиено, чисто илустративно. Во последно приметив дека состојбава ми се влошува кога сум во ПМС. Дали мислите дека поради хормоналниот дисбаланс е можно да ја имам состојбава?
    2. Во последно, кога ќе излезам од дома на неколку часа, се враќам со ужасна главоболка. Нормално, не сум целосно опуштена кога сум надвор ама па и не сум толку стегната. Се прашувам дали ми е од анксиозноста главоболката, или сепак нешто друго е во прашање.:?:
    Иначе мојот метод на справување е со игнорирање и со спречување на замислување лоши работи. Па досега, да чукнам во дрво, се трпит. :lol:
    Немам разговарано со ниту еден партнер за состојбава моја. Зошто? Пошто си ја имам долги годиње, увидов дека луѓево не разбираат што точно ми е. Не ги обвинувам, реално ова не е баш лесно за разбирање и не е рационален страв, ами ирационален. Во текот на годиниве имав различни фобии, не ви ги кажувам, за да не добиете идеи да се мачите себеси, како што се мачев јас. Најчесто е така, ќе слушнам или прочитам нешто, и одма почнував да размислувам дека можи и мене да ми се случи. Ми требаше долго време да се убедам себеси дека нема. Мојата анксиозност е од типот на социјална фобија. Си имав увртено дека никој не ме сака и дека никој не сака да се дружи со мене. Лошо доживував ако се скарам со некој, ако некој ме навреди, се измачував со денови поради то. Еден ден си реков да прекинам по ѓаволите. Јас сум сакана и ништо нема да ми се случи. Гледав вовед во анатомија (серијана) и ми помогна да сфатам дека и во јавност да ми се случи нешто е сосема во ред и е сосема нормално. Крвен притисок, пулс, одамна не мерам. Секако, повисок ми е од самото мерење. Не го имам уште надминато тој момент. Нејсе, многу се расприкажав. Да ми бидите добри!

Последна измена: 3 октомври 2020
    На flower55555, BlaueAugen, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    I jas go imam istot problem, opsedmata sum so glavata i mi tezi kako vo obrec stegnata, kafez zatvoren sto nema izlez...isplasena sum dali povtorno ke pomine ova ludilo, deka ednas go pominav i pak se vrativ na AD, so narod nekogas sym zamislena,defokusirana...i mislam deka mnogu sum primetna, kjutam i providno mi e se :(

6. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.891
    Допаѓања:
    16.861
    Здраво, истото ова што го опиша неколку дена го чувствував и јас како главата да ми е празна, немав никакви чувства ни емоции, не се радував на ништо, тотално дефокусирана, едно чувство како да не постојам, прв пат во животот се чувстував вака а немаше никаква причина за тоа, истовремено бев и анксиозна и два три дена по реде земав седативи навечер колку да се смирам па мислев дека од седативите се чувстувам така, за среќа помина некако и многу се плашам да не се врати повторно тоа чувство зошто повеќе ме асоцира на депресија а не на анксиозност и се плашам дека ќе завршам на антидепресиви.

7. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    upload_2020-10-4_2-40-6.png Ocigledno e ovoj obracot , i jas taka bev na pocetokot bez pricina nemase nekoja pricina a go cuvstvuvav, bese horor sekoj den nesto se slucuvase razlicno ne mozes pod koza da vlezis , ama so silna verba pocnav da se sreduvam , mozebi hranata mozebi sedativite ... do den denes ne znam sto vlijae naj mnogu ...

На Matea94 и tina2018 им се допаѓа ова.
  8. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Nemam glabovolki primer,koga zboruvam za obrecot tuku vnatresno taka se cuvstvuvam, kako nekoja tezina nasoberena u glava polna so misli i ke eksplodira. Srekja barem sto nemam panicni i kolku tolku funkcioniram

9. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.091
    Допаѓања:
    14.889
    Здраво.
    Прво дека некој ти го направил тоа, нема шанси!
    Што и ккао ти се случило не знам ама виновна си ти.
    Начинот на живот, карактер ја предизвикува анксиозноста па и тоа чувство.
    Јас се осеќам така веќе 2месеци константно, пробувам сама ама неккао не ми иде....
    Најверојатно периодов ќе закажам на психијатар да си земам терапија и да се спасам од ова мачење

10. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.091
    Допаѓања:
    14.889
    И јас го имам чувствово веќе 2месеци од кој последниов месец мн интензивно, разговарав со луѓе, пријатели што работат на псих и да ми кажаа дека е анкс и мало депресивно расположение. Ама и јака анксиозност која те прави дисфункционален се лечи со антидепресиви.
    Нека не ти биде страв од лек, биди среќна кога има лек:D;)

На Babygirll3, Guns N` Roses и Bambola Bruce им се допаѓа ова.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.736
    Деперсонализација имаш, чест симптом на анксиозноста. И мене ми се случува, не е пријатно ама кратко трае.
    Дури одев на работа се враќав со излегување на воздух, на пауза, а дома се мијам со ладна вода, дишам длабоко и поминува.

На Rioers, Anie93, Bambola Bruce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    да мислам дека е дереализација ... значи нема да го изгубиме разумот ...? :sweat:

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.736
    Не, какво губење. :) До сега милион пати требаше да ми е изгубен. :D

На steela.honey, Bambola Bruce и Anie93 им се допаѓа ова.
  14. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Денес ова тахикадријата никако да ја смирам. Ќе пукнам од стравој:sweat::whew:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.736
    И јас од сабајле прескоци и тахикардија.
    Аман веќе.. :@

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Само ако имаш деменција ќе го разгубиш умот :D :D :D се шалам

17. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Bedoksin

На greenday му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    16.436
    6km сама испешачив.
    Со муабет на моб, со паузи

Топ.

На Rioers, Babygirll3, Anie93 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Инаку точакот е супер избор го крева серотонинот и е добар за кардиоваскуларен систем , лица со висок притисок , и за циркулација онака чисто информативно ;)

На Rioers му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ima lekarstva za cirkulacija, masaza ne, ako imas vrtoglavici od toa e,ima i za toa lek, bez strav lekar ke ti objasni se