Periodov e potezok kolku mi bese nekolku dena lesno za borenje ama borenjeto koga si uspesen stanuva se potesko i potesko.. normalno e toa jas so bedoksin uspevam se da prebrodam... iii ni edna sekunda slobodni veruvajte tuka e klucot... se e do nas samite sami sme si problem e sto dapravime koga mozokok ni raboti odvise
Потполно те разбирам, тоа е многу лошо чувство што не би сакала никогаш да се повтори, во тоа видеото што го стави една феминка имаше и неколку техники како да се надмине поброзо деперсонализацијата, можеби ќе ти користат, мене лично не знам што ми помогна но во тој период се чувствував многу лошо и разговарав за тоа, не го криев и не го потиснував тоа чувство, со разговор со најблиски за тоа како се чувсвувам успеав да го надминам, медитација пред спиење 10 - 20 минути и нормално извршување на секојдневните обврски, се обидував да не мислам на тоа што се случува во мојата глава и за среќа некако помина.
Значи секое жарче во желудникот предизвикува нервоза , па депресија па анксиозност . 80 % информации одат од желудник до мозокот а обратно 20 % Од каде треба да почнете така ? Оваа е прва и основна информација , ја тргаш на страна или ја елиминираш храната која што прај тегобии или киселина , конзумираш Повеќе алкална храна , значи мора да се тргни од некаде периоди и периоди се тоа , потребно е репрограмирање на мозокот , што значи тоа значи невропластичноста не е само во период за време на детството туку е способен мозокот со помош на бесконечната интелигенција што ја има нонстоп да креира нови нерврони нови навики фактички да се надоградува спаѓаат тука , учење , физичка активност , учење на нов јазик и ред други работи што му задаваш нови функции нова средина нови конекции на неврони нова средина сето тоа претставува репрограмирање градиш нова ментална слика потискаш "негативни мисли " не се навраќаш на минатото го забораваш нема место за тоа , нови конекции креирани , ќе ја заборави и деперсонализацијата , и паничните напади и се и сешто . А дека храната го подобрува менталното здравје го подобрува тоа е факт .
Скроз да! Не знајш која позитива ми си. Кога читам низ што се имаш поминато и каква лекција си извлекол, немам зборови, ептен надеж имам. Фала ти за секој миг што си го потрошил тука на нас.
Општи правила на Менатлно силниот и матуриран его Обидете се стратегијата да ја примените во животот !! Тие не губат време сожалувајќи ги другите Тие не ја даваат својата моќ на други Не бегаат од промени Не губат енергија на работи кои што не можат да ги контролираат Не тежнеат да ги задоволат замислите и намерите на другите Никогаш не се плашат да превземат пресметани ризици Не размислуваат многу за минатото Не прават постојано нови и нови грешки (oва е клучно) Не им завидуваат на другите Не се откажуваат после првиот успех !!! (и ова ) Не се плашат да го поминат времето сами ! Не очекуваат брзи резултати и успех преку ноќ Е тоа е тоа ! Се надевам ќе го достигнете ова и нека ви бидат правила што ќе ве потсеќаат секојдневно во одредена ситуација нека ви бидат креирани во вашата глава и нека ви текне во моментот ! Никој не е губитник во оваа битка сите треба да се бориме кон победа а победата свесни сме колку пречки има но не знаеме за пречките знаеме само за победа !
Potpolno se soglasuvam.. na tocniot zbor nema komentar.. inace otkako pocnav so tvoite soveti sum predobro znaci daleku dobro pocnav da osekam sreka vo mene i veke pocnav da se nadevam i da sosdavam vizija za idnina i taa ja nemav. Svativ deka nikoj aparat zapritisok ne ee po pameten od mene da me kontrolira ko marioneta takaa da sve e super luge se uspevalo mi se place od sreka ....
Јас порано само мерев притисок. Сега само ако имам главоболка, да знам дали е од покачен притисок или друго нешто. И не се замарам што сака нека биде.
Исто. Пред пораѓај имам слика со прстот на телефон пулс мерам. Изгорен ми беше прстот од мерење. Избришав и апликации и се, ни врат фаќам повеќе. Нонстоп над 100 ми беше ко ќе мерев.
Мене тоа ми бееше и помина, сега останааа грижите, плачењето и депресијата, осаменоста, лошите мисли и секако се мислам дека во секој миг ќе умрам и се гушам. Знам од што ми е секако, па се обидувам во секој момент да се насочам на друго и ми поминува за секунда.
Ама како да се натераш да станеш да вежбаш, да шетнеш, даизвршуваш некоја активност? Кога премногу ти е тешко и не можеш да станеш да правиш воопшто било што?
Едноставно.. не оди против себе.. не мораш да шеташ, не мораш да вежбаш.. Земи бои боенки, земи читај книга, пушти музика, едноставно остави го телото да си се регенерира..
воопшто кога ништо не ти се прави или правиш некои минимални активности, на тоа мислев не знам мене многу тешко ми паѓа кога ќе ми текне како бев мултитаскинг човек, што не седнуваше на место сега да ми е вака......и да не можам да поправам тоа ама се надевам ќе се среди
Или едноставно направи си Vision Board, Моментално не ми се спие и решив еве во PPower POint da си направам. И доста е интересно ем се насочуваш кон тоа што сакаш ем си бараташ убави работи
Во последно имам заприметрно ко ке ми се појачани симптомите на анксиозност, сум по нервозна нели и при секоја по јака нервоза ме чешаат рацете од лакт до дланка ова чувство ме излудува Дали имал некој вакво искуство?
Да, сум имала вакво искуство, но во малку поразличен облик. Ова е класичен пример како ,,стресот" се одразува на телесна база- во твојата ситуација чешењето на рацете. Пробај да останеш по смирена и рационално да ги гледаш нештата. За се има решение, бидете позитивни кон себе и животот.
Сум била во период кога буквално сум немала мотивација да правам ништо. Направи го првиот чекор колку и да немаш мотивација само почни, кажи си во себе дека сакаш да ја направиш таа промена за себе, потоа секој нареден пат ќе се чувстуваш подобро, по енергично и ќе ти стане навика. Јас многу го засакав вежбањето, кога ќе излезев од теретаната се чувстував полна со енергија, мотивирана за извршвање на секоја друга обврска што ја имав во текот на денот. Види во што се пронаоѓаш и само направи го првиот чекор .