Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Паа...си отидов дома најбрзо што можев едвај чекав да легнам,се напив хелекс од 0,25 малку ми беше подобро,ама еве и денес исто вртоглавица нестабилност немир...да напоменам намалувам АД флунисан

На Anxiety му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.979
    Допаѓања:
    17.043
    Чувството е како да го губиш разумот, некоја празнина во главата, како да не си присутен во моментот, никакви чувства и емоции за ништо, тотална тишина, седиш со луѓе ги гледаш зборуваат, расположени ги слушаш ама како да не си тука, ти се плаче, не знаеш што се случува. Тоа беше моето искуство, мислев дека ќе го изгубам разумот.

На steela.honey, CameliaMiller, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    15.238
    Се имам соочено пред неколку години и сега пак. Ужасно е и многу страшно. Мислиш го губиш разумот или веќе ти е изгубено. Преплашен си мислиш ова не е веќе само анксиозност. Се ти е чудно, знаеш кој си што си каде си ама ккао да не си ти. Како ти и уште еден ти во тебе, се знаеш а не се познаваш себе. Како да не можам да се спојам јас со јас. Сакаш да избегаш од себе да излезеш од себе, да искочиш од телото нешто така би опишала на кратко;(

На CameliaMiller и Angie1432 им се допаѓа ова.
  4. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.667
    Допаѓања:
    4.998
    Е сега читајки ве вас си дијагностицирав дереализација:worried:
    Чувството се појавува во врска со син ми, во деновите ко ке ми е најизразена анкс. Многу ми е страв:worried: кажете искуство?

5. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Што ти се случуваше за време на дијагностицирањето дереализација ?

6. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Пијај редовно Хелекс , поготово на сабајле можиш и 0.5 мг и не се замарај

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.667
    Допаѓања:
    4.998
    Го гледам син ми и ми е чуден, пример така трае некое време, ко ке престанам да мислам на тоа и ке го сменам фокусот ми поминува. Ама обично ова се дешава во еден ден.

8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.829
    Допаѓања:
    40.949
    Па на пример како наеднаш да се осеќам дека работите околу мене не се реални.Не знам како да објаснам. :DКако да не се осеќам присутна во моментот и да не сум свесна.

На CameliaMiller, Babygirll3, Guns N` Roses и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    15.238
    Може и да е само од замор, вознемиреност, паника...:)

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.979
    Допаѓања:
    17.043
    Истоо, како ништо да не е реално, многу чудно чувство и застрашувачко.

На greenday и Angie1432 им се допаѓа ова.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    15.238
    Епа јас така си го мислев многу, многу, го пвоторував во себе, бев 5 месеци без обврски, како мантра си кажував преаналзиирав .... и сега не знам како да прекине и ми е пострашно :worried:

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    16.690
    Добро, денес ми е последен ден од циклус и плачам ко ненормална.
    Нз веќе што.
    Само со Лорсилан се смирувам

13. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.667
    Допаѓања:
    4.998
    Пробај замисли си дека не постои такво чувство, како би се чувствувала тогаш? Ако осетиш олеснување, само почни да игнорираш и ке го снема.
    Јас така си имав замислено дека сум во депресија и така и се чувствував се дури не се свестив дека самата се присилувам на тоа. Би требало да е така и со ова. Нека кажат поискусните.

Последна измена: 10 октомври 2020
    На GirlLove и Anie93 им се допаѓа ова.
  14. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.979
    Допаѓања:
    17.043
    Обиди се постојано да ти се насочени мислите кон нешто, биди активна во текот на денот, направи си план што би правела во текот на денот и држи се до планот, размислувај што би појадувала, после појадокот што би правела, нека ти биде исполнет денот со активности, разговарај со некој близок за тоа како се чувствувш, нека не те спречува тоа чувство во извршување на секојдневните активности. Се надевам дека што побрзо ќе го пребродиш тој период, доколку не поминува закажи разговор со психотерапевт.

На Anie93 и flower55555 им се допаѓа ова.
  15. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Си пијам јас сум веќе зависна од нив:DАма не е за смеење

16. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Истото и мене ми се случува, и тоа секогаш навечер. Многу чудно

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    16.690
    Јас исто со Лорсилан

18. Bilhaan

Bilhaan Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    38
    Здраво на сите 4 години ве следам сите вас, после толку време се осмелив и јас да пишам нешто ова е мој прв статус, за во врска со дереализација и во целост со пореметено анкциозно нарушување страдам цели 4 години од мојте 16 години па до ден денес, имам многу за споделување со вас ние кој го преживуваме ова мачење само ние знајме како ни е и само ние меѓу себе можиме да си помагаме, оти нели и кој друг здрав и нормален човек да даваа совет за нас не е воопшто важно пошто знајме како е да си нормален и после ова дешавање нормален човек неможе ни да замисли како е да страдаш од дереализација итн. Пишетеми слободно ке споделиме мислења имам многу совети да ви дам и мене ми е потребно некој како мене да сподели мислејне совет итн.имајте убав ден барем ми олеснува мислата дека не сум единствен во ова измачување и дека има луѓе кој го победиле ова,јас бев многу блиску да се вратам во нормала ама се надевам дека можеби некогаш со помош од господ ке оздравам, ве поздравувам сите тука и ве молам пишувајте да споделиме совети и мислења имајте убав ден

19. Bilhaan

Bilhaan Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    38
    Чудно ти е се, видот ти е како цртеж денски надвор неможиш да шеташ нормално се ти е заматено,нонстоп си во паника неможиш да избегаш од сам себе, неможиш за никого да објасниш шо ти се случува?

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bilhaan

Bilhaan Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    38
    Дааа, точно кафето ми смета премногу, кога и да пијам одпосле делува анкциозноста, панични напади итн. Ова го заприметив одамна ама не бев сигурен дали ми е дека така си зацртав ама сеа сум сигурем во тоа, од денес кафе не пијам, фала многу од за ова шо го споделе многу ми олесна, господ да те благослови со многу здравје

На LukrecijaBorgija му/ѝ се допаѓа ова.