Еве еден одличен разговор околу анкциозноста, стресот, чувството на среќа, итн. Многу добри совети, ислушајте внимателно.
и јас го поминувам истото, не можев да се препознаам во огледало, телото ми беше ко здрвено, мислев имам психоза или шизофренија, нереално ко робот се чувствуав, ми беше страв да се движам да функционирам,мисли опсесивни за жовотот и реалноста ужас! посетувам психотерапија и многу ми помогна во однос на симптомите и во градење на себе си одново со нови перспективи ве молам барајте помош не се мачете сами со тие чувства и доживувања , ве гушкам сите и ви порачувам дека сте добро и дека се ќе помине бидете храбри!
Јас сега се навраќам на едно трауматично доживување уште на 10 години. Си седам на школо и едно време се околу мене ми се чини прееемало. Наставничката, соучениците се беше прееразлично... се исплашив отидов во тоалет, се гледам во огледало и си викам ова сум јас која сум јас, страшно искуство за 10 годишњак. Мислев дека полудувам. Трчаница дома, да се тресам да плачам, се плашев дома да им кажам бидејќи мислев дека ќе ме однесат во лудница.. уште 5,6 пати го имам доживеано истото, ама веќе бев поголема да речам повозрасна и имав истражувано на таа тема, па некако се соземав. Страшна работа..
Иначе си се напив седатив си се облеков и сеа заминувам со слушалките покрај кеј пешачење, трчање се шо ќе ми фати ум. САМА. Wish me luck.
Zdravo. Veke podolgo vrmeve citam i se resiv da pisav. Kako orvo stara sum.36 godini, ovie napadi na strah gi imam nekade od Juli mesec, nesto ke me zaboli i ke me fati nekoja panika deka ke me pratat vo bolnica deka neznam sto, i taka non stop den po den se nekakvi crni misli deka nesto ke mi se sluci silno bienje na srce, pritisok 130/ 97, bev na ekg i komplet krvna so tiroidna i sve ok...doktorot mi prepisa Asentra edna nedela po 0, 25 mg...i posle po cela tableta, prvo nesakav da pijam, no proslata nedela pocnav non stop crni msilinon stop placeneje i resiv da pocnam, prvite dva dena pominaa bez problem i tretiot nokta se razbudiv pocnav da se potam i silno bienje na srce se javiv izrezi na doktorot i mi rece da zemam helex 0,25 vo takvi situaciii( ne sum zemala uste) probuvam sama da se kontroliram, edna nedela ke bidi od kako sum pocnala so tabletitw ama denes nekako imam mislib deka ne mi trebaat tableti( asentra) deka nesakan da stanam zavisn od niv, deka treba da gi pijam podolg vremnski period i toa mi stvara dodatni strav, jas imaku pijam i tableti za migrena ( relpax) i pise deka ne idat zaedno so asentrata a mi e strav ko me fatat jaki glavobolki mi nema spas so drugo apce, ima li nekoj iskustvo so zemanje istovremeno asentra i drugi tableti? Sto mislite dali e pametno da gi prekinam asentrata i ko ke imam vakvi crni misli ili nekoj strav so helex da pomine. Inaku so maz mi i kerka mi ne sme vo mak.i toa mi e uste dodatno oteznuva i mi sozdava strav deka sme sami ovde . Ve molam za vasi islustva i sovet
Од антидепресив не се станува зависен. Нагли прекини не смее, зошто тоа е хормонски лек, чим веќе го имаш почнато ако сепак сакаш да прекинеш кажи на докторот. И кажи му за лековите за мигрена. Јас освен за риностоп за друг лек не знам кој не иде со асентра
Na doktorot mu kazav deka procitav vo upatstvoto ne idat asentra so relpax i zatoa mine strav da gi pocnam toj rece pa prvo ke probas so nalgesin ako ne pomine mislam deka moze i relpax, mislis deka i po 5 dena zemanje na asentra i toa po pola tableta nemozam da gi ostavam?
Не го разбирам поимот "Зависност" како го интерпретирате aко може некој нека сподели . Од зависност знам и разбирам дека се што е претерано не чини , но ако се употребува со дисциплина не спаѓа во зависност. Исто така сакам да ми сподели некој што значи тоа се плашам да не станам Зависен , го сретнувам долго поимов не ми е јасен .
Iskrena da bidam neznam. Koga mu kazav deka cuvstvuvam nekoj strav, deka nesakam mnogu da se druzam vo posledno vreme, deka se zatvaram i sakam da sum samo so kerka mi i maz mi, toj mi gi prepisa Asentrata i rece deka mozebi i pritisokot i jakite glavobolki i silno bienje na srce moze se na psohicka baza i deka od tabletite za kratok period ke mi bide podobro
Единствен и круцијален инхибитор за анксиозноста е токму овај , овај истиот се третира само со седативи , е не можи да си играте играчки со ССРИ со секакви па дури да ги погодите е невозможно и до ден денес не се знај како функционираат како би ги прифатил да конзумирам тогаш ССРИ значи ептен треба логиката да работи , не за џабе имаме логички и рационален ум. Е што правите вие со ССРИ ќе го крените серотонинот па пак ќе падне па после се прашувате зошто плачам зошто имам црни мисли итн, Само седативи за анксиозност ништо друго и здрава храна и физичка активност ако е тоа тешко тогаш слободно живеете си во маки шо да ви речам , реално зборувам . Единствено само жива материја можи да помогни држете се до природата , и ако ви треба серотонин внесувајте на природен начин . Еднаш бев глуп ме над итри тој психијатаро да пијам Зепира и уште еднаш не . Истиот ме натера да влезам длабоко во оваа тематика и влегов и ко научив уште еднаш не се сосредочив со ССРИ ниту со психијатари. Единствен излез седативи . Прочитајте за соларна вода ...
Ама членката кажува дека не била само анксиозна, туку и депресивна, бар од ова кратко што го кажа а и со докторот сиг зборела саат, тука во една минута. За депресија ако и е нема седативи ништо да помогнат
Јас како што кажа ич не проценив дека е депресивна , напротив дека и е страв и дека има панични моменти , депресијата е состојба на нерасположеност , тага очај , ниска самодоверба осаменост .
А едно прашање, на кој начин седативите делуваат врз анкс? И дали на долгорочен или краткорочен план? А за опсесивни, црни мисли? Никад кога сум испила хелекс не ми се смениле мислите, т.е може да ми ги тргне кратко ко укочена се осеќам, мислам најмн потсвесно во стил ахаа да сега испив хелекс сега треба да ми е добро ама ете пијам чат пат па мислите не ми исчезнаа *Повеќе прашања испаднаа
Па вака да ти кажам Седативите - Бензодиаземапмините најглавно делуваат на ГАБА инхибиторот како што пишав и како што прочита е главен на сите останати , е сега што значи тој не ти влијај на мислите или еј ќе му текни сега ти нема да мислиш лошо и вака така , туку влијај на Инхибиторот и мозокот го става во спласната сотојба релаксирана мирна како сакаш наречи ја , а за опсесивните мисли и црни мисли (не знам кој ги категоризираш така ) ќе поработиш со мозокот ќе се уклучиш да ги потисниш со не опсесивни и бели мисли . Мислите никогаш нема да ти исчезнат ако живееш со нив , а основна функција на мозкот е да мисли , да дава информации , и да ги обработува и ме мрзи понатаму хаха 50 пати имам пишано .