Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Ikiena

Ikiena Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4

2. Ikiena

Ikiena Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Taka e zborev so dokotoror odvreme navreme me faka i depresija( kazav deka sum.neraspolozena, tazna, ne sakam da izleguvam da se druzam) mi prepiaa Asentra i to e toa, koga go imav toj napad tretiot den od konzumiranjeto na tabletite mi prepiaa i helex da zemam vo talvi slucai, toa sve po telefon komunicirame ovde so dotktoritw posto ne rabotat kako treba zaradi situacijava.
    Sega se kaam sto gi pocnav tie asentrata, si velam deka mozam sama i bez niv da se izdignam, nesakam da pijam non stop tableleti, a i duri gi pijam.ovie asentrata nemozam da zemam.i od onie za migrena( a imam strasni glavobolki nekogas) i sega sum.vo situacija da neznam.so da pravam kako pravilno da postapam, sepak ne e nekoj dolg period samo pet dena gi zemav i toa po polovina asentta da ne bi mozela da gi prekinam bar moe mislenje.
    Samo toa mi e strav neznam kako odat tie AD, so nekoj drugi lekarstva posto ne smee sekakvi da se pijat a nemozam za se da mu dosaduvam na lekarot i neznam so da pravam

3. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    zosto imate vakva odbivnost kon ad, pa ne se otrov, pola svet gi pie, se zalite ova mi ona mi e, a ne sakate da piete,toa e lekot izborit e vas.

На Mantub, Anie93 и Ikiena им се допаѓа ова.
  4. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Слободно не ги земај асентрата не се двоуми , паметна одлука ќе направиш ако не ги земаш. Само хелексот ти се доволни и тие што ги пијаш за мигрена . За другото поработи малце исфрли штетни работи што маваат по здравјето , кафе , цигари , алкохол , рафинирани сокови , леб бел и сл . Јади си здраво , вежбај си !
    И плус можам да ти кажам сакаш ги земаш сакаш не но за подобро : NeuroForte , B12 , MAgnezium 400 mg и продолжи си нормално . Формула кој што никогаш никаде нема да ти ја кажи ти споделувам :D поздрав ! :D

И поздрави го докторот на ова :D посакај му убав ден !

На greenday и Ikiena им се допаѓа ова.
  5. Ikiena

Ikiena Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4

6. Ikiena

Ikiena Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Fala ti na sovetot....i jas se mislev sama so sebe gi pijam ovie asnetrata a ne sum non stop da recam zatvorena doma, da ne sum vesela, jas sve normalno izleguvam pazaruvam setame sekoj den so suprugot ama odvreme navreme me faka nekakov strav i mi dojdat misli deka nesto ke mi se sluci, malce me zaboli nesto odma se prepotuvam me faka panika, edino sto se povlekov nesakam da se druzam ama mislam deka e toa i nekako posledica sto sum doma bez rabota veke dve godini skoro, i oddelena od svoite ovde i toj odma mi dade asentra i me ubeduva deka podobro ke mi e posle dve tri nedeli ke sakam da se druzam i neznam sto, inaku da magnezium pijasm sekoj den...fala ti

7. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Далеку си од депресија, после ќе напишам некои разлики Анксиозност од Депресија , полесно да препознавате .

На Ikiena му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Зависност во смисла дека дозата после извесен период не е доволна, ги немаш веќе истите придобивки. Се пристапува кон поголема и поголема. Со формира толеранција на апчето. Се додека не дојде до момент на предозирање со истото. Голем број на познати личности извршија самоубиство од небрежност, поради злоупотреба на бензодиазепини.

На Anxiety, Babygirll3 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.482
    Допаѓања:
    16.976
    Луѓе јас се напив Buderwaiser 0,5% безалкохолно пиво фс не мк се случи нешто?

На Anxiety му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    На здравје :D :D :D

На greenday му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Само доктор проценува дали е некој депресивен и само доктор смее да дава совет на некого дали треба да ги исфрли антидепресивите ко што си и пишал на членката. Како проценуваш дека не е за антидепресиви и слободно да ги исфрли од 2 коментари на форум? Крајно неодговорно.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    А доктор како проценува од два коментари во Живо ?

Плус жената си ги сподели нејзините карактеристики врз база на тоа донесувам одлука да и помогнам , ако не и чини нека не прифаќа за разлика од ти што си решена да водиш расправија , земи напрај нешто пред да се расправаш на форумот или земи едуцирај не овде сите како треба.

На greenday му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Така како што учел 12 години и повеќе знае од тебе и од мене.
    Некој го проверил тој доктор пред да му даде диплома и му поминале низ раце милион пациенти за да знае каква терапија да додели на некого.
    Сигурно ти не можеш да се споредуваш со доктор.
    Не ми е јасно зошто кога постојат толку многу совети што човек може да ги даде околу анксиозност, некои со огромна самодоверба се фаќаат баш за апчињата дали некој требало да ги пие или не.
    Има луѓе што апчињата буквално им го спасиле животот.
    Затоа постојат доктори, инаку сите здравствени проблеми на форум ќе ги решававме.
    Ако ти не сакаш да пиеш апчиња, не пиј.
    Да коментираш дали други треба да пијат, не е твое.
    Јас на пријателка не би и давала совет за апчиња, би и рекла да слуша доктор, а не па на форум кога не знам со што се соочува личноста.

14. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Разграничи ми што е Депресија а што Анксиозност ?

Џабе муабет ќе си прајме и џабе ќе ти се објаснувам . Ајт Поздрав

15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Немам јас што да ти разграничувам.
    Доктор го разграничува тоа, не јас и ти на форум.
    И не ни можеш да процениш ти дали некој има депресија или анксиозност од на форум пошо си прочитал неколку статии на интернет за тоа што е депресија.
    Можете за милион работи да зборите на тема анксиозност и депресија, а сепак да не се мешате во работи за кои само стручно лице има право да коментира.
    Ко што ти реков, има луѓе на кои апчињата им го спасиле животот.
    Ако за тебе функционира еден вид на терапија, супер, терај.
    За некој друг, друго функционира.
    Не сме сите исти.

16. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    А од каде знаеш ти дека не можам да проценам ? Можеби ми ја знаеш личната приказна моја ?
    Можеби знаеш колку Научни трудови имам прочитано за оваа проблематика од доктори . Сигурно не сум ги прочитал од нашиве , што си нагајѓаат , па и ме на значи дека сум читал статиии ова е твојата одлика ? Не можеш да се тргнеш од статии ? Да не си видовита господе , ако имаш нешто конструктивно споделувај да научиме ти викам , овде споделувам да се научи нешто и да се помогни ако ти смета ако си завидлива личност пиши ќе ти кажам се што сум научил и книгите и авторите ќе ти ги кажам , мене маката ме научила а тебе што ?

На eliesaab и greenday им се допаѓа ова.
  17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Ако докторот проценал дека треба да ги пиеш, тогаш сигурно има причина.
    Ако сметаш дека не се разбирате баш со тој доктор, оди кај друг, секој пациент има право на второ мислење.
    Терапијата со апчиња комбинирај ја со психотерапија, студии покажале дека најдобри резултати се постигнуваат така.
    Апчињата во никој случај не ги прекинувај на своја рака, туку само со консултација со доктор, да те води низ процесот.
    И најважно, не слушај совети околу апчиња на форум пошо верувај ми дека докторите во текот на прегледот гледаат повеќе работи одколку што ние мислиме, затоа се доктори.
    Јас и моја блиска пријателка имавме многу слични симптоми на депресија и анксиозност, многу слично искуство, двете пиевме Зепира па мене ми помогнаа, нејзе ич, па докторката и ги смена за други и другите и беа супер.
    Сакам да ти кажам, многу луѓе тргнуваат од себе мислејќи дека тоа што им помогнало нив, ќе им помогне на сите, а сите сме различни.
    Слободно оди кај друг доктор на второ мислење и ако сакаш пиши од кој град си, да ти предложиме некој.
    Ко што некогаш висок притисок може да се третира само со промена на животен стил, а некогаш е потребна терапија, така и депресија и анксиозност. Во државава уште депресијата и анксиозноста се табу теми и луѓето одбиваат терапија, ама нека не ти е гајле, ти само гледај да си помогнеш. И би ти предложила пак психотерапија, многу помага на секого.

18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Можеш сите научни трудови да ги прочиташ на светов, се дури не завршиш медицина и специјализираш психијатрија, не си компетентен да му кажуваш на некого дали е депресивен и дали треба да пие апчиња или не. Немаш искуство со разно разни пациенти, ја имаш само својата приказна која е една.
    Доктор да се вклучи на форумов нема да даде совет, прво би рекол дојди во живо да разговараме, вака е невозможно да се процени, а не пак ние.
    Ама што помалку знае човек толку повеќе самодоверба има.
    И јас сум имала депресија и анксиозност и верувај ми од ваквите коментари ко твојов само ја одолговлекував терапијата која ми помогна конечно да си го средам проблемот.
    И јас одев кај докторка која сама ми рече дека време е да ги оставам апчињата.
    Значи таа ја направи проценката. Не на форум.

19. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Сакам да надополнам. Антидепресивите се лек и терапија. Бензодиазепините се средство за моментално подобрување на симптомите.
    Ниту еден доктор со диплома, нема да сугерира да се земаат бензодиазепини на долг рок. Попаметен е од мене и од сите кои врска немаат со психологија.
    Јас сум паталец, може да кажам што ми помогнало, но во ниту еден момент не сугерирам за континуирано земање на бензодиазепини. Напротив, треба во канта да одат после користење од еден месец. Тоа беше советување од доктор.
    Тука сме да ја споделиме својата приказна. Што ни помогнало, како сме успеале.
    Но не смееме да говориме за нештетноста на бензодиазепините, ако не сме доволно информирани. Таа дезинформација некому ќе чини живот.

На eliesaab, Anie93 и WildMk им се допаѓа ова.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Не збориме за бензодиазепини туку за антидепресиви кои можат да се користат и со години ако има потреба и не создаваат зависност како бензодиазепините.

На GrimTheReaper и WildMk им се допаѓа ова.