Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Во ред, но неколку пати членот инсистира дека не треба друга терапија, освен хелекс.

На WildMk и Mantub им се допаѓа ова.
  2. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
  3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Не знам дали на овој народ во ген му е или така е учен, за се' сам да се дијагностицира, па докторите ништо не знаат итн....

На Babygirll3, GrimTheReaper и WildMk им се допаѓа ова.
  4. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    @Anxiety тенка е границата меѓу овие две состојби. Обично одат во комбинација. Финтата е која претходи на која. И за истите само психијатар или психолог можат да дадат дистинкција.
    Сметам дека треба да се држиме на нашиот пат кон исцелување.
    Но да говориме со цврст став за нечија дијагноза и терапија не е во ред.

На Babygirll3, WildMk и Mantub им се допаѓа ова.
  5. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Добро е што терате со тој мајндсет ви се восхитувам , но овде ако земиме да коментираме колку погрешни дијагнози имаат дадено докторите ќе ви се сврти цела слика, и цела реалност и само ако знаете само што учат нашите идни доктори , ама далеку сте од тоа , а не дека сум против доктори не сум се знај во приватните болници кој што има можност нека оди , а од овие традиционалниве ги жалам .
    А човек нормално себе си најмногу се познава , ниту доктор ниту вие ниту јас , но јас сето тоа што го пишувам е приджување кон природата , кон живата материја , а дека ќе ги погодите вие двете параметрите со ССРИ на хронична анксиозност Јавете ми се ќе ви оставам и број и ќе правиме муабет .
    Е истите имаат проблеми секојдневно со емоциите , и таја е терапијата ССРИ па потоа бензодизаепамини да ги ублажат емоциите и кај оди ова , нема крај и цел живот играчки .

Пак ќе речам има искуства каде што му помогнале ама тие биле истите во блага состојба , кај некои никогаш не се повториле , а кај некои се повторила состојбата . А ако имате решение споделете сакам и јас да си го решам проблемот на зуењето што го имам после се што сум доживеал .

А да се докажуваме овде до сабајле можи .

На greenday му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.182
    Допаѓања:
    15.292
    Па мене асентра ми помогна пред неколку години за генералзиирана анксиозност. Сега пијам хелекс и ништо не ми помага.
    А инаку што имаш прочитано трудови што велиш, валјда читаш тоа што сакаш, зошто има милион кои велат дека бензодиазепините де штетни користени на долг рок, а ти велиш не:wasntme:

На Mantub и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  7. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Здраво. Да кажете како да се ослободам од болки во вратот ? Од што сум здрвена скроз мислам дека ми се врти .. а и неколку совети за подобар апетит ? Многу слабо јадам деновиве...

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    25.076
    Големи се шансите дека ти се врти бидејќи поради укоченост и поттиснатост на пршлените, не доаѓа доволно кислород во мозокот. Прави вежби за вратот, барем еднаш на секои 2-3 часа, особено ако работиш нешто на компјутер. Многу се едноставни:

neck 1.jpg

Повремено масирај се, по можност со гел за масажа (fitalp е топ):

neck 2.jpg

Во врска со апетитот, пробај да имаш почести но помали оброци. И редовни да се, секој ден горе-долу во исто време. Велат дека и б-комплексот поттикнува апетит, лично немам приметено разлика.

На eliesaab и Bambola Bruce им се допаѓа ова.
  9. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Истото го пишав ти се вратиле симптомите , терајте како што мислите :D

10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.987
    Допаѓања:
    17.072
    Наутро веднаш после станување прави вежби за раздвижување на вратот, а потоа и за целото тело, практикувај јога наутро, раздижувај се во текот на денот а навечер масажа со некое масло за релаксација.

11. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.236
    И мене анксиозноста ми предизвикува ,,болки'' во вратот и грбот. Не се баш болки, повеќе како напнатост е, затоа пишувам во наводници. Самата загриженст предизвикува несвесно стегање на мускулатурата. Тоа значи дека треба да се ослободиш од напнатоста преку оттгрнување од лошите мисли со некоја пријатна активност, но може и со масажа, прошетка на чист воздух или лесни вежби за истегнување.
    Ако не ти се јаде во моментот, не се терај со сила. Може да пробаш со нешто што ти е омилена храна, без разлика дали се смета за здрава или нездрава храна. На пример, неколку коцки чоколадо.

На Babygirll3 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ikiena

Ikiena Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Ma nekako nesakam ic da gi pijam apcinjata moze me treba cela godina da pijam, so ako posle pak treba, i koga gi pies ovie asentrata neznam stol bi zela ko ke me fatat jaki glavobolki, poso ne odat mojte migrenski so ovie, a toj veli mislam deka me odat, i ne se osekam tolku za tableti jas ne sum zatvorena sama so sebe, znaci jas se normalno funlcioniram samo odvreme me faka nekoja crna misla pogotovo letoto odkako si dojdovme od odmor od mak.
    Inaku sum vo slovenija i mnogu tesko se doaga do doktor pogotovo sega so ovaa situacija, samo preku telefon komuniciramw.
    Utre ke mu pisam deka sakam da prekinam so asentrata pa ke vidam so i kako

13. Spit

Spit Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2020
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    253
    Имам пулсирање на левата страна од половината,односно како да ми игра/мрда нешто внатре цело време , а не знам до што е?
    Дали некој почуствувал ист ваков симптом?
    Сето ова ми го прави кога сум во седечка и лежечка положба.
    Можно ли е да е до променава на времето денеска , бидејќи претходно сум немал волку долго пулсирање на тој предел од телото..

14. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Не биди со двојни аршини. Земаш хелекс на редовна база. Како советуваш некому да не зема терапија, кога истото го правиш. Полека... Нема играње со тие апчиња, опасни се, доколку се слушаат совети од личности кои воопшто не ги знаат механизмите на нивното дејство.
    Јас, која, ја има изучувано фармакологијата, не се осудувам да дадам совет за нешто што не е во мој домен.
    Жал ми е што може навистина некому да влијаеш, а кога си очаен и мислиш дека нема излез, ќе прифатиш било што, пошто зашто, и може да имаш фатални последици.
    Сакам да читам што пишуваш, но те замолувам тој дел целосно да го отфрлиш.

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    ne mora asentra neka ti dade nekoi drugi, mnogu lugje so migrena pijat ad,
    ako mislis deka ne ti trebaat zosto go baras doktorot, leci se sama,toj procenil deka treba da pies zatoa prepisal.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Очигледно дефокусираност забележувам кај тебе , ај те молам читај убо ко ќе пишувам и после дискутирај за моите постови , апсолутно те молам и апсолутно ми го трошиш времето за нешта што ти пречат лично и не сакаш да ги прочиташ , апсолутно земи фокусирај се малце што пишувам , земам хелекс по потреба и најчесто ако имам потреба на сабајле земам хелекс некогаш 0.25 некогаш 0.5 . Советувам никој никогаш нигде да не зема Антидепресиви ако симптомите му се Анксиозност .
    Убо пишува Анксиозност е групата и тука сум фокусиран од ко знам за себе 3 та година . Ниту се опасни Хелексот ниту ќе бидат опасни нека не ве лажат , од хелекс и од Ксанакс никој не умрел . Убо ги знам механизмите и апсолутно не губам повеќе време . Имаше и лани во групата деструктивни личности , но кој ме читаше се надевам си има помогнато многу . А и истите тие 3 години што ги следеа докторите се на истото ниво е така да знајш. Поздрав се најубо !

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Трамп, претседател на Америка, на Твитер и Фејсбук имаше споредувано дека Ковид и Грип се исти, не се разликуваат многу.
    И твитер и фејсбук му ги тргнаа постовите, пошо не е доктор, не е компетентно лице па кажува небулози.
    Треба и тебе да ти ги тргнат постовите од темава кај што даваш совети за работи кои не си стручен, навистина не знам зошто не го прават тоа.

На GrimTheReaper му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    20201012_225508.jpg
    Претпоследното е хелекс всушност. А пред него се останатите бензодиазепини. Ова е само еден пример, а колку има луѓе за кои не знаеме. А Хелекс, Ксанакс и Алпразолам е едно те исто.

19. Bojana890

Bojana890 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    252
    Хелексот создава зависност, за разлика од било кој антидепресив.

20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    @Anxiety
    Од доктор психијатар кажано - тие поделби на антидепресиви, анксиолитици, антипсихотици се стари пошо често антидепресив се користи за анксиозност, антипсихотик се користи за анксиозност, најпрост пример е Еглонил што спаѓа во група на антипсихотици па мене ми бил препишуван за анксиозност со гадење, на мали деца им се дава како сируп против гадење.
    Значи тие поделби се стари, и намената на тие лекови не е секогаш иста кај секој пациент.
    Сори ама очигледно е дека не знаеш многу работи околу лековите.
    Не е ок правење експерт на толку сериозни теми.