И јас имав панични напади после зепира и мене психијатарката ми рече дека ми гарантира дека не е од зепирата. После сфатив дека стварно не ми биле од зепирата, ја најдов причината на паничните напади. Јас од зепира првите дена имав нус ефекти, гадење и сува уста, ми кажа докторката да ги очекувам тие и дека ќе поминат и стварно ми поминаа. Сакам да кажам и јас бев во иста ситуација после апче паничен напад и мене истото ми го рече, дека ми гарантира дека не е од зепирата. Консултирај се пак, дали да пиеш можеби бензодиазепин заедно со зепира, првите неколку недели дури почувствуваш ефект од зепирата. Само консултирај се со доктор, никако на своја рака. Од зепира позитивен ефект очекувај за 2-3 недели. Со лесно
Здраво.Дали од страв може да се направи проблем со стомакот со појава на болка, реалција на храна и кркорење на црева.Фала
И тоа како може да се појават реакции во стомакот. Мозокот и дигестивниот систем се поврзани. Сосема нормално е кога си вознемирена да ти се појават различни дигестивни проблеми. https://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/the-gut-brain-connection Еве една интересна статија, на англиски е, но многу детално е објаснето.
Ќе може ли помош? Од искуство да ми кажете? После сероксат и хелекс, се откажав секако со договор со психијатар, и сеа почнав 4 дена сум на елицеа и хелекс, но многу ми е лошо, како да не можам воздух да земам, згрчен желудник и гумени нозе. А елицеа пиев пред сероксатот без седадив за смирување. Дали е можно да ми е лошо од хелексот? Елицеата? Бидејќи и предходно коа пиев со сероксат така ми беше. На почетокот хелексот првата недела добро ми беше, но сега не мпжам да одредам од што е. Некој искуство ве молам? Иначе и вежбам и пијаѓ чаеви за сморување се што е можно
a sto pies za smiruvanje? Zdravo, Zakazav termin kaj Dr.Alexander Marcikik, dali ima nekoj iskustvo so doktorot. Za sekoj sto ke odgovori bi mu bil mnogu blagodaren.
Дали има ви се случено да ви помине како некоја струја ноз глава и како нешто да ве влече на долу.. тоа беше секундарнп и после одма тахикардија? Така сум преплашена од корона па и сега и овааа
Јас од мое лично искуство ќе пишам...веќе година дена немам никакви напади и сум пресреќна !! Во моментите на напад на анксиозност ми беше толку лошо што во тие моменти мислев дека ќе умрам.Се додека не сфатив дека на многу им се случува ова што ми се случуваше на мене, дека скоро на секој втор му се случува.Си се гордеам сама со себе што ниту во еден момент не земав никакво апче за смирување и слично.Премногу читав на оваа тема и сфатив дека никој неможе да ти помогне, единствен лек си самиот ти со твоите мисли кон што ќе ги насочиш.Исто битно е да не се затварате дома и јас препорачувам да се почне со вежбање, со некоја активност и најбитното да си речеш сам на себе дека се ќе биде добро!
Па искрено и да си добар ќе се мрднеш од се ова што слушавме до сега на телевизија и уште што слушаме.Човек и да биде позитивен од толку слушања секој ден ќе паничи да не му се влоши состојбата....Како треба да биде ќе биде во животот, само позитивна мисла тоа е најбитно!
Здраво. Како сте? Ова со коронава убива, не верувам во неа, а ми влијае потсвесно. Реновирам по дома, наместо да се радувам, јас се плашам дека ќе се случи нешто лошо. Имам притисок во градите. Пред два месеца посетено интернист се е во ред, пред седум месеци преглед во Филип втори се во ред. Работата ми е цел ден со седење, се убедувам дека е од таа положба. Некој слично искуство.
Обично се појавуваат при терапија со ад. Кратко траат неколку секунди. Ако говориме за истото. Не се страшни, но иритантни. Пребарај за brain zaps на гугл.
Nemam pieno ad 10 godini.. samo b6 i magnezium. Denes epten se napnav.. a moze da mi se sluci nesto? Ima li resemie za niv..sto moze da sw sluci?