Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Друштво како сте,јас со главоболка која после ни сто апчиња не ми помина,грбов ме боли,некојанервоза осеќам и легнав да ми се смири малку глава почна срцево силно да ми чука како изморено и одма добив паничен па кај силно ми чукаше па и ми убрза,а се напив диезепам и магнезиум,а можи и од што бев гладна па се натупав после да ми беше така незнам,само знам дека анксиозноста ми се враќа на голема врата а таман две год бев рајат од нејзе со мали исклучоци

На jagoda777 и eliesaab им се допаѓа ова.
  2. vivien_an

vivien_an Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    13
    Дечки ќе ве замолам ако можете да споделите искуство со Неолексан оние кои го имаат користено?

3. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.236
    Како да се заборава дека постојат и настинки, и грипови и мал милион други вируси и причини за затнат нос, болка во грло итн.
    Анкзиосноста сама по себе доведува до стегање во градите, исто така. Немаш бронхит бидејќи не кашлаш ниту пак имаш температура.
    Олабави се и не читај ништо во врска со вирусот. Знаеме сите дека психата знае да ја изврти реалноста... Здрава си и се' ќе биде во ред. :hug:

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    16.780
    Јас имам константно отежнато дишење, како затнат нос осеќам и ми се стегаат градите и знам дека е од анкс. Зашеметена сум. И знам од што е. И пак ми се вртат мисли, коронава дека ја имам фатено, да одам да се прегледам. Ама избегавам веќе такви мисли. И гледам филм, книга читам

На greenday и jagoda777 им се допаѓа ова.
  5. Lejla-86

Lejla-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Во благодарам на советот.

6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.236
    Допаѓања:
    124.527
    Минатата цела недела ми беше така, и овие два дена. Сабајле исцрпена станував. Ама затоа попладнево легнав и се изнаспав едно 3 часа. Сега сум ко замаена ама ќе си легнам ќе заспијам. И да, подалеку од монитори и мобилни. Во последно време си пуштам ambiance видеа на Youtube и ме смирува многу.. Инаку да, аксиозноста и нападите паника и тоа како исрпуваат. Кој не осетил не знае. Ова е линкот до каналот каде што ги пуштам https://www.youtube.com/c/CalmedByNature

7. Ikiena

Ikiena Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    I mene denes mi e cel den takov, neato se kao da me pritiska vo gradite, da me pecka nesto,kako omalaksana da mi se tresat nozete, ne sakam da pijam nisto za smiruvanje si velam aj ke pomini samo od sebe, si citam ovde po forumot si davam nekako sila sama

Последна измена од модератор: 7 ноември 2020
    На jagoda777 и nena2010 им се допаѓа ова.
  8. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Така! Ајде само напред. Оваа година ептен сме западнале во песимизам. Се ќе тргне на добро, нормално е да созреваме и да се чувствуваме лошо, не сме машини! Колку луѓе знам што се излечиле од анкс. Зошто ние би останале засекогаш вака?
    Само добра мисла колку што се може повеќе...

На Cutiepie1, jagoda777, prominent и 4 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.236
    Допаѓања:
    124.527
    И избегавање црни мисли. Вести, бројки. Направете си сопствен балон во кој ќе го најдете мирот. Мене на пример ми е музиката лек, читам книги, не за самопомош туку белетристика, гледам комедии, серии.

На prominent, greenday и Ikiena им се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    16.780
    Јас сметам дека коронава ќе трае до 31 декември и така ми е боље.
    Иначе денов си го подобри со
    Пешачење дома, има видео убо едно на јутуб
    Јога против стрес
    Јин јога.
    Прероденс сум

На jagoda777, greenday, Ikiena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.022
    Допаѓања:
    17.171
    Дали некој за редуцирање на симптомите на анксиозност наместо антидепресиви има користено 5-НТР (5 хидрокситриптофан) и како делува, дали има ефект во редуцирање на симптомите на аксиозност?

12. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Denovive nemam nekoi fizicki tegobi za srekja, ali psihava me ubiva...Celo vreme si pravam filmovi za nekoi bolesti i premnnogu sum opteretena, ne samo za mene tuku i za moite se plasam, kako celo vreme da cekam da se sluci nesto strasno. Ve molam za sovet kako da gi trgnam losite misli, ne mozam ni da zaspijam..

На jagoda777 и greenday им се допаѓа ова.
  13. Kristi900

Kristi900 Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    72
    Повторно почувам да плачам,да се нервирам,од ден на ден се тонам,од болка анксиозноста ме убива незнам како да се справам неможам да бидам силна веќе цела година се трудам да си помогнам но ништо не се менува само се полошо ми станува,сеуште незаспивам се мачам се оптеретувам со мислења,плачам се уништувам....

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MilesAway

MilesAway Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    175
    Zdravo na site!
    Staro-nov clen......Od 2016 stradam od teska anaksioznost prosledena soteski fizicki bolki.....tri godini na Deprozel i Helex po potreba, simptomite isceznaa, sve super ili da kazam bev povtorno jas.....i gi prekinav postepeno, oti mislev deka e dovolno, deka pomina.....and here we go again. Maticnata mi pocina, toa me potrese mnogu, zapocna epidemijava, stres po stres, mal sudar so kola, ama stres e ...Helex od 0,25 ne mi deluva....od 0.5 lokam sekoj den.
    Preporaka za maticen lekar i psihijatar? Ve molam za pomos i sovet, oti eptem mi se vratija starite simptomi. Dali ima prisutni stari clenovi?

15. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Ima jas sum postar clen,i jas isto kako tebe bev odlicno megutia pak se vrakam na staro nekako

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MilesAway

MilesAway Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    175
    Ides na psihijatar? Znaes nekoj dobar?

Me interesira dali starata terapija povtorno ke pomogne ili mora nova?
    Oti ocigledno e deka bez AD i psihijatar ne e vozmozno nikakvo podobruvanje ili normalno funkcioniranje. Najlosa pojava.....bolen si, a ne si ustvari. Citam stari postovi na clenovi koi so godini se na terapija.....Uzas

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.236
    Допаѓања:
    124.527
    Зашто толку трагично гледате на терапија ја не можам да ве разберам. Ако имаш хроничен висок притисок, пиеш тртапија, ако имаш проблем со јетра пиеш терапија, ако имаш анксиозност и напад на паника пиеш терапија. Аман луѓе гледајте да ви е добро да функционирате, што е битно ако пиете апче насабајле

На GrimTheReaper, Babygirll3, Biny и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. MilesAway

MilesAway Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    175
    Voopsto ne gladam tragicno na terapijata, jas svesno i togas ja primav i sega pak ke ja primam, duri i go molev mojot poranesen psihijatar pobrzo da zapocnam....samo sum vo potraga po dobar psihijatar...toa mi bese molbata....dali nekoj znae dobar psihijatar....tragicno gledam na mojata momentalno sostojba, oti tesko se pominuvaat denovite, a ne na nesto drugo.....ti ocigledno pogresno si me razbrala

19. pentagon

pentagon Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Јас почнав кај др. Александар марцикиќ во Евромедика. Незнам колку е добар, али оди провери сама. Мене терминот ми беше 50 мин разговор...

20. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Јас се борам со анкс од 19год ми се појави од нигде никаде,во почетокот незнаев што ни е после тоа почнав испитувања ова она нешто не ми беше,потоа некаде прочитав дека е анкс,и така си терав ми се вртеше по улица сама неможев да одам во гужви да не ни спомнувам немаше шанса,се омажив ми се изрази уште повеќе пак испитувања нема ништо,бремена топ поминав никакви симптоми ни за едното ни за другото енергија фул,се породив си добив и депресија за првото поизразена за второто послаба,помина сето излегов од работа 3месеци свекрва ми се правеше операција снема пари почна напнување од сипруго барај работа неможи повеќе вака во меѓувреме два стреса доживеав е тие ме турнаа скрос проблеми со желудник вртоглавици буквално тонев кога ќе легнев повраќање секој втор ден на брза помош,и на крај го сменив матичниот,новиот матичен одма ме прати на психијатар,ми препишаа ад терапија за желудник и после 2месеци како нова,ги пиев една год и ги откажав сама,скоро три год бев супер со мали исклучоци ама сега пак имав стресен период и некако пак се се враќам наназад се трудам да не земам ад ама до кога ќе издржам незнам,зошто гледам пак желудникот ми реагира како тогаш,извини за долгиот одговор ама ова во најкратки црти го опишав ако почнам детално треба цел роман хахаха поздрав инаку сега имам 36 па сметај колку год сум со анкс

На психијатар не одам од финансиски причини неможам да си дозволам а и ретко кој можи со две деца во нашава држава ,на државно никој не се ни замара со нас одиш ти препишуваат терапија и чао со здравје,сигурно и на нив му треба психијатар пошто разбрав еден одел по манастири од нашиов град да се лечи инаку од Прилеп сум

На MilesAway му/ѝ се допаѓа ова.