Добро бе девојки драги, зарем сите тука сте скептици со биоенергијава ? Барем два примера имате тука каде што делува на анкциозноста и на психата, ни ги доведува мислите во права насока. Мене да ми сугериравте некој начин на почетокот кој би ми ја излечил анкциозноста, би прифатил одма. Толку ли ви е тешко да отидете до некој биоенергичар да пробате ? Мене ми е ова 3 пат на терапија кај биоенергичар по 5 минути дневно. После првиот пат, апетитот ми се стабилизира, ја снема болката во мускулите. Освен вториот пат што се разбудив со некој немир се друго во денот беше медец. После третото одење не чуствувам веќе ни немир. Апетитот ми е вратен на нормала, почна да ми се враќа бојата на лицето. И цел ден да седам сам не би ми текнало на анкциозноста. Нема веќе треперење на рацете, нема играње на мускулите, нема слабост во нозете и рацете. Се чуствувам како нов човек. Пробајте, немате што да загубите.
Еххх драги луѓиња, да знаете дека чим ви пишувам додека игра Телохранител на ТВ (btw филмов ептен си го сакам)...значи дека вас повеќе ве сакам не ми замеравајте на вакви емотивни испади...романтичар и емотивец во душааа...тоа е. се изнасмеав на постовите погоре...Сања, Петра, Нестле...еххх, уште си се смеам ептен ми е криво што Зоце ја немам начекано да бидам прваа да и пишам нешто...али еве за почеток: Драга наша Зоцеее...имам една огромна молба до тебе, сакам барем еднаш да ни пишеш ејј мили мои фала на сите убави зборови еве сега се осеќам малкуу подоброоо што ве читам ајде за мој мерак не за друго, да не се повторувам веќе сите истото го пишаа, амаа на сите тотално ситее ни се случуваат истите работи како на тебе...на некој верувај може му е и полошо меѓутоа не губи надеж, а и ај нешто да те прашам...ова најсериозно пошто мене кога ми е толку лошо како на тебе, не ни помислувам да отворам компјутер, па пуштам mozilla или што и да е, да искуцам femina.mk да дојдам до мојот профил и до мојата тема и да потрошам минимум минута да напишам што ми се случува...сонце мое, па ти за тоа време веќе си поминала добри 5 минути, макс си се сконценирала на компјутерот а тебе уште ти е лошоо...искрено ти се дивам кога успеваш така...тоа значи ти си топ девојче. Петра ме повика за малку оптимизам за нашата Надеж...и нормално ќе го испочитувам тоа Мила Надеж...прочитав нешто што беше како чекам и се молам...во ред е да се молиш...тоа значи имаш верба во нешто и таа верба сигурно многу ќе ти помогне и да продолжиш така...меѓутоа мила те молам немој да чекаш, нема што да чекаш, искрено знам како е, и јас чекав и знаеш што дочекав...разочарување од тоа дека не ми стана подоброо, супер што одиш на психијатар, многу ќе ти помогне, мила јас некогаш со сила ги правам работите и покрај тоа што знам односно мислам дека нема да можам, а и искрено предолго се бориш со ова, прочитав 9 години, значи имаш огромно искуство зад себе дури нас да не советуваш, верувај пред се во себе, а потоа во се друго...и да знаеш дека ќе помине како на другите така и на нас, најсилино да веруваш, и носи се посебно со мислата: ејјј 9 години сум со сите овие болни симптоми, мачни мисли па ништо не ми се сличило...најлошото е тоа што само пропуштаме многу...и јас исто размислувам некогаш, најбитно ми е здравјето, на ништо не се радувам, е токму тука грешиме, зашто ние сме здрави, значи сепак треба најмногу да се радуваме...а дека ни е тешко, тешко ни е, си знаеме самите, али ќе помине и тоа само со верба и акција никако со чекање. Всушност тоа е една од работите за кои можам да се согласам со Јојоба, дека треба да бидеме среќни што сме здрави и сме...меѓутоа не сме среќни што сме си го навасале ова ЧУДО на психата па сега заедно се трудиме да го тргнеме и живееме нормално...мене а сигурна сум дека и сите нас многу не погаѓаат ситуации како болни дечиња, тешки судбини и слично, меѓутоа секој си има своја судбина и треба да се бори за себе...ова не е себичност него е реалност, конкретно јас поради сите тие такви ситуации, болни дечиња, млади кои се борат за живот, тешки судбини кои ги гледав на вести и слично се си ставав на срце, ете некад ќе си поплачев, односно се соживував со нив...и нормално многу други ситуации во мојот живот ме доведоа до оваа состојба...зашто се си ставав при срце а не беше дел од мојот живот и мојата судбина...и никој ама никој на овој форум најмалку што сака е да ја има оваа состојба, а да беше така лесно да се надмине немаше да има 3160 мислења за една година само на тема анксиозност него ќе си пишувавме вицови после некое време. сакам да кажам дека сите сме овде баш поради тоа да си помогнеме што побрзо да излеземе од оваа состојба и да уживаме во убавините како и сите останати...мене и понатаму ме допираат многу работи меѓутоа си поставувам граница до каде може да допрат (барем кога можам). За Зеленкоо многу ми е мило што веќе му е подобро, се надевам дека деновиве е уште подобро, искрено и јас ќе го пробам неговиот метод. На Даника исто и честитам за убавиот период што и следи сигурна сум дека со толку обврски нема ни да има време да мисли на лоши работи...пошто ја чекаат многу убавиии допрвa. Сањичка ова значи ме засрами со пофални зборови. ма кого лажам супер ми дојдоа За Дуња се разбира, немам веќе зборовии, мислам дека и напоменав еднаш дека она е причината што сум на овој форум. Сите други ве гушкам нај нај нај, ви посакувам добра ноќ и дајте конечно да си го догледам телохранител...на крај е, таман да си поплачам
Е, браво Винерке , не си ич згрешила со името баш ти е погоденко. Зоце и Надеж прочитајте шо ви напишала винерката. а ти Зоце имаш за задача да ни прераскажеш што ти напишала Винерка , зашто имам впечаток дека ништо не читашшш, аааааааааа Зоце Зоце , единица во тефтер сега за сега, а потоа се знае во дневник. А Азура таа обала била овде оставила траг со лајк ама не напишала е тоа е за критика Буца некаде се забавува , Дуња сонува како се вози на мотор со Џорџ Клуни Бај д веј зеленко супер шо си го најде лекот , сите шо пробале се, а бионергија не, пробајте може ќе има ефект. Ги поздравувам сите девојки , нестлиња, фотомоделки , идни невести ... и тн и тн .
bas sum sreken sto konecno najdov forum na makedonski za anksioznost.citav za dosta od vas i milo mi e sto ste kako familija i si pomagate.kaj mene se pocna od pred 5g medjutoa posle neizdrzlivite napadi i sttravovi bev na psihijatar i pocnav so helex i asentra.medjutoa pred 1.5 moze i 2g veke smeniv terapija koja mi donese poloso samo,a periodov povtorno do panicni napadi koj se neizdrlzivi.me interesira dali nekoj bil na terapija od 5g a ne mu pomognalo setoa toa.mada moram da priznaem deka so asentrata bev nasmean i doma ne se zavrtuvav.pozzzz do site
Здраво Димо , и ние сме среќни што не најде , а јас како хостеса да те прошетам низ форумот и да ти посакам добредојде ... поз до тебе и една молба / совет немој да напишеш 2-3 поста и да исчезнеш ... остани може ќе се заљубиш
hahah ako e lekot vo toa ponudi sto ima na forumov ) mada ne pisav za ljubov si imam maka site ovde )
Ех бре Димо , ти од далеку се браниш , ама знаеш ли дека љубовта лекува се, ова ти е прва лекција ... ако си во брачна состојба кажи си , ќе преминеме на друг третман , зашто ако ти ги покажам девојкиве, ќе ме обвинуваш за развод.
Хахаха Петра ма ќе го исплашиш човекот Здраво Димо велком Добро е што си примал терапија, и ти било подобро, но ако ти смета втората терапија, зашто не ја прекинеш, значи не секој од нас реагира добро на соодветна терапија. Мене хелексот на пример ме извади од кашата многу, 3 месеци го примав, и прекинав, сама реков, доста е, сега сум одлично, но пред се знаеш дека мораш сам да си дадеш поттик, и да сфатиш дека ова е состојба, ќе помине, но мораш да се опуштиш, и да сија примаш терапијата која најдобро ти влијае, и секако, ти прија, и гледаш подобрувања. Си му го кажал тоа на психијатарот?
mlado kutre sum ja samo 26g nezenet mada izvini neznaem ni na forum da pisuem moze gresim nesto u pisuenjevo gleam ti kopiras ova moevo ))))))) a ti sto baras na forumov ako si tolku hapyy ) ipak ova za beznadezni slucai e kolku sto imav prilika da procitam pred da pisem)
ane ja probav sve u zivotov od terapije i sto sve ne i sega dojdov u situacija da sedim doma 4dena i da ne izlagam.strav panika strav panika sve u krug toa.ama utre sum na razgovor kaj psihijatarot valjda ce mi dade helex od 1mg ovja od 0.25 ka jabuka mi e ne go osecam )))
Пишувај на кирилица само, да не те опоменуваат модераторите. Инаку ако имаш се пробано од терапија, батали, ете хелексот само, ок, ама мораш да испаѓаш, мораш, мене кога ми беше најтешко реков испаѓам, а секогаш гледав да сенапијам демитрин да ми се преспие и да легнам уште во 9 Не, не смеиш така, млад прав алооо Верувај не за џабе ти пишам вака, сите сме биле вака, но мора од некаде да почнеш, е вака сега. Мора да најдеш нешто шо те опушта, мене ме опуштаат филмовите, секој ден гледам по еден, и кога ми е најтеско, не пијам апче, гледам смирена да останам, и да си пуштам филмче, по твој жанр, и опуштање, смирено, без нервози.. Мораш да живниш малку, мораш да бидиш меѓу луѓе, е мора ИГНОР, мораааа..кога и да ти е тешко гледај релакс, опуштен да останиш, и то како делува, тешко е на почеток, но има упорен да бидиш, ок ? Млад си, исто како и сите ние, најубави години ни се, помисли на нешто за кое вреди да се бориш и да живниш, но пред се, за себе нели Утре отвори се, кажи си што ти лежи на душа, смирено, со терапијата, опуштање да научиш, игнор обавезно..
5г се мучим со ова и знам сто е проблем само незнам дали ке пројде ден да не помислим на страв и паника али тој сум таков сум нема бегање од проблемот свесен сум дека сам морам да го решим,а сега и некако ми дојде душава сто сватив дека не сум сам ))
Да , супер е кога дознаеш дека не си сам ... многу помага форумот , ќе се увериш . Има и една книга паник авеј , ако ја немаш читано можам и да ти ја пратам на маил . Сега добра ноќ на сите . Поз
Димо бе, и ти ли овде бе Димо беее, ааххх бе Димо бееее, ај добредојде ... Абе се појче и појче мажи имат на форумов, не е убоо ова ич! Како да се губит народов во оваа пуста болест неболест .. Ќе ми ти помини мило, не му ја мисли, знам оти 5 годиње не се малу и оти секој ден ти е стегната душата, ама да знајш оти врви. Мене ми изврве ... Млад дечкич , место на љубав да ја тераш, ти ми се мачиш сс ова. Да знајш оти не си сам, и овде можиш секое време да пишиш и да се испразниш, па колку шо мижиме и не можиме, ќе советиме. Ами и како шо рече Петра, можи ќе бендисаш некоја од дејчинава убаи , па не ќе имаш време да се замараш толку.... .. Се шалем малу .. .. Од кј си ти Димо? Од Тетово? Убава вечер убајни мои, и не заборавајте да се смејте, оти не знајте кој ќе ви се клаи пред вас на пато ... Ве љуби прекраснотијата Ваша... Добра ноќ ...
Мориии Буции пак будна во 2...ццц, а со оглед дека си пишувала на акцент гледам вчера весело било Петра ме изнасмеааа, скрос вака сабајлечки нерасонета, додека шефицата вришти во канцеларија... Димоо welcome овдее ќе ти биде супер верувај, совет од мене, само читај не и вклучувај се во дискусија и одма ќе осетиш подобрување...мислам дека спомна како така Петра супер весела а на форумот...е тоа е тоа, храброст и борба и ИГНОР на анксиозноста...да овде ќе наидеш и на зезанции и сериозни работи меѓутоа на повеќето од нас ни е исто како на тебе и макс. се трудиме да го надминеме тоа, има супер девојчиња кои успеале да се изборат со зверов и овде се да не куражат (можев и боље збор да одберам). Значи само глава горе, верба во себе, храброст, трпеливост (многуу битна) и ќе почне да станува бољее..сите си имаме и ups & downs и добри и лоши денови али тоа е дел од ова... Зоцее ја чекам да ми одговории пошто и поставив прашање? Ајде девојчиња и момци, ми се свиѓа каква енергија имате деновиве и ја пренесувате, баш делува супер и позитивноо самоо вака да продолжиме сите... Ве гушкам, морам да се вратам на работаа...
http://www.youtube.com/watch?v=v8l1DrBXxVk Затоа што Буца го сака Жак ... Но немојте случајно да и ја запеете на аксиозноста Поз до сите
Димо welcome in the club , консултирај се со психијатарот да почнеш со терапија со seroxat мене овие апчиња многу ме вратија во нормала, и нормално колку можес повеќе насочувај го вниманието кон други работи , кога е присутна другарка ни анксиозност , јас ја игнорирам максималнооооооооо.Доста ми е веќе од таа другарка . И нормално ве поздавувам сите , откако сум на форумов ми е далекууууууу подобро благодарение на сите вас мили мои . Ве сакам сите
Лелееее Петра ме разнежни по сабајле ... кога ќе ја видам љубовта моја срцево ми се отвара, зрачам како сонце во денов студен, ако Ви е ладно, дојдете гушнете ме ..... Јоој Петра, шчо ми праиш, вака ме кревиш, со 150кг се чувствувим како да лебдим . Зоцка ја нема да пише, не ја научила лекцијата изгледа, Винерка ќе и стави кец голем колку мене Винерче душо, вчера беше одлично, се изнасмеав, кружеше позз енергија.. Замисли, другарка ми ми ги пукаше коските на грбот, мислам можеш да ни ја замислиш позицијата?? Па после , пошо она работи во игротека, игравме на детски песни, се претворив во дете, се тресеше куќата од смеење ... Поздрави и честитки до останатите .. Не заборавајте да се насмевнете, животот колку и да зема, секогаш повеќе дава .. Ајт сеа приатно, оти аз сам като втрасната от камион!
Колку ми е мерак кога ќе прочитам вака ...Лелице браво мила... Димо добредојде!!!..Девојчињава т5е исплачија хе, хе,хе, ако си неженет те советувам да не го напушташ форумов , девојчињава се многу убави, куклички(јас ги имам на ФБ)....а оваа со анксов ...ич не плаши се колку и да треа ...сепак заминува...ама малку врати се наназад почитај ги старите постови и ке видиш колку од нас успеале..многу. Анксиозноста е состојба која ако ја негуваш ке си седи кај тебе затоа ,,игноррр,,(леле ама сум здодевнааааа со тоа игноррррот ) и вљубувај се под хитно Дете младо (имам син на твои год) прати ми меил во ЛП и да ти ја пратам Paniv Away да ја прочиташ и веднаш ке ти стане јасно како треба дасе однесуваш...и ке видиш се ке замине.....Ајде поз за тебе А моите девојчиња сите си ги сакам од Винерка, Нестленце,Петра, Лелица, Даника, Буцето, Надеж,Сиело (пссст нека учи)храбри и умни, ...само Лиле ме грижи и оваа Ферхи баш е не Ферхи../што и стана , кој ја навреди , знате ли???Ја нема и Гузи и Адела???А и момчињава нешто ни ги снема...веројатно излегле од анксот и сега им е добро:...ако ама треба да ни пишат...им се лутам.. А Зоце си е Зоце...јас кревам раце и ви ја препуштам ВАМ...не слуша ама ич... поздравче ве сака Дуња
Jас се откажувам од тоа да тешам веќе и да пишам на некој кој не ме рецка шо зборувам, како велат, нервите се чуват, ќе ти требаат во подоцните години, така да, шат даун им направив. Денес на факс, добро минам, сега ќе чистам низ станот во Ск, цимерките малку мрзи ми се, ама ќе ги средам, па после да читнам малку, и секако филмче за релакс на крај. Не сум добро спиена синоќа, рано станав во 9, имав гости. На вас, кои останавте верни до крај на сите нас, меѓусебно, ќе ви кажам фала ви што се тука, и што секогаш можеме да се потпреме една на друга, а другите што го напуштија форумот од икс причини, ако им е арно ок, ако не им е, жалам, но лутења за глупости и откажување од темава за некои личности, нема логика, нивни проблем. Имајте добар ден, пиете чајче, и опуштете се, животот е еден, вреден, и живејте го како сакате, со полна пареа и дигајте прашина позади вас, знаете дека вреде.