Koj ima problem so spandiolza od vas ? I dali pravi problemi so pritisokot , jas pravev analizi imam visok pritisok primam terapija i pak mi e visok od strav ne mozam ni da meram a mi izleze deka i spandiloza imam a sekoj den glava me boli srceto mi cuka silni macno mi e vise od se ama i imam stresen period mnogu
Jas imam spondiloza,ustvari neznam tocno posto mi gi zgresija snimkite na magnetna namesto vratot tie polovinata mi ja snimale,neznam dali ima vrska pritisoko so toa ama Edna komsivka mislam deka i se ima kaceno pritisoko of bolka od spondiloza kolku e vistina neznam,jas imam maka so disenjeto koga ke me fati i nemam gram sila mn me turka bolkata odvaj disam i odvaj stojam
Значи ќе пукнам веќе од овој мој страв. Еве вечерва после долго време имам паничен напад и буквално на секој звук се потресувам, ама не сте свесни колку премногу. Се преплашив од земјотресите, плус и дома хаос, и толку ми треба. Од 8 сабајле имам предавања а којзнае и дали ќе можам некако да се смирам и да заспијам. Очајно ми треба некој до мене, очајно, не можам веќе вака сама, се што сакам е само да знам дека не сум сама. На моите другарки им имам кажано во каква ситуација сум, не ме сфатија сериозно, само си се насмевнаа.. Пробав да разговарам со психолог, ама цел муабет само ми глумеше "леле знам како ти е, те разбирам". Ќе полудам веќе.. Морав да се искажам некаде.
И мене ми се качува притисок, јаки вртоглавици, затварам очи но не поминува одма. Ја држам главата и како да се вртам во центрифуга. Бев на доктор, притисок у плафон. Треба да мерам и дома ама ми е страв од самата помисла. Не се издржува веќе. Се тресам како мрдната.
Pa mene mi zabranija da meram zosto sama so samata pomisla od stravot se kreval pritisokot ... mi rekoa nikako merenje... ama stravot podsvesno si go imam
Ти текнува од кога пишуваш за притисокот? Што ти се случи до сега? Ништо нели? Сеуште си тука, сеуште си жива, сигурно си здрава, права. Но, ако продолжиш да живееш во сопствен стрес, ќе има последици врз здравјето. Нема да помине анксиозноста, научи да живееш со неа. Секој различно се справува со стресот. Кај нас конкретно, удира на психа. Си се запрашала во кој момент е поинтензивна? Пишувај забелешки, кога, зошто, како ти се појавува. Ќе успееш да најдеш причина. Не давај отпор, ништо не може да ти се случи. Крени ја рампата во мозокот. Не си ставај сама на себе барикади. Уште утре може да бидеш нова личност, но реши го она што те прави анксиозна, послушај се себе што сакаш, што чувствуваш. Живеј за себе и само за себе.
Многу добро видео. Накратко, правете го спротивното од она што ви го ,,кажува'' анксиозноста, иако инстинктот ве влече наназад. На пример, ако се плашите од тоа да влезете на некое ново и непознато место, влезете таму. Избегнувањето и одложувањето само ја зголемува вознемиреноста.
И покрај навредите од сестра ми, дека депресивна и анксиозна никој нема да ме сака, лошо ќе сум поминњла во животот. Немало по мое да биди, ниту едно машко немало вакава да ме сака, ќе ме оставеле сите. Ќе ме полуделе апчињата, в лудница ќе ме однесле и психојстрот и психологот, дека сум била невидена мрза. Дека не требало на Никој да му кажувам дека појам апчиња, особено не на другарки и машки Со многу солзи во очите, со прегратки од мама и тато и со илјада и едно зборување дека сум здрава, јас продолжувам понатаму.... Моментално, навираат солзи од моите очи, без прекин, се смирувам и одам напред.
Случајно вечера налетав на твое мислење во темета јога, мислењето е од 2010, се жалиш како си во депресија, девојкоо од 2010 година не си мрдната од мртва точка, секој божиј ден ги споделуваш истите работи како расипана плоча, ти навистина не сакаш да си подобро нити пак превземаш нешто во врска со тоа, и на сто психијатри да отидеш и сто терапии да смениш џабе е, ако не го смениш мајнсетот.
Извини, ама сум била и подобро и сум прекинувала терапии. Мрдната сум напротив од мртва точка и тоа мн имам изгурано. Затоа ако не ја знаеш цела приказна, пополека.
Цел месец дури бев под најголем стрес дома, дури беа и мм и синчето со 39.5 температура, во неизвесност и најголем страв, се држев добро и немав ниту еднаш палпитации (што одамна се немаше случено толку долго да не ми прескокнува срцето). Сношти се опуштив конечно, легнав да гледам филм ноќта и ко ми прескокна еднаш силно, од памет ме извади. Дали е можно? Аман веќе..
Да мрднеш од мртва точка не е еден ден да се правам дека ми е добро, а еден ден да не знам што со себе и ќе верувам дека си мрдната од мртвата точка кога нема секој божиј ден да ги читам твоите постови дека си во депресија, дека секоја ден од сабајле да вечер плачеш, дека сестрами ми рече вака, а татко ми вака. Сите тука се борат со анксиозност со години, вклучително и јас, како идат симтомите така и си одат, ама кај тебе дека нема подобрување нема и да има пак се враќаш на старо за кратко време. Со оглед на тоа дека најмногу споделуваш на темава и секојдневно се бориш со анксиозноста, дали би можела на кратко да го споделиш твојата приказна од 2010 до 2020 година, како се започна, што се си успеала да надминеш, како си се справувала со анксиозноста за сите овие години, искрено многу ми интересира бидејќи како што кажав вчера прочитав случајно мислење твое од 2010 и не се разликуваше воопшто од сегашните.
Да најверојатно од тоа што си била под стрес подолго време, од кофеинот се јавуваат палипитации, исто почесто се јавуваат во овулација и неколку дена пред мензис.