Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    Јас еве апетит изгубив неколку дена веќе со сила јадам колку да се рече... Стегање на градниот кош и омалаксана сум. Пак се губам со симптомите и со мислите дека нешто не е во ред со мене(facepalm)

2. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    I has isto Eve Sega glavava mi e matna meram pritisok
    И јас така еве нешто не ми е добро, матно во главава како да ми се лоши по малку како дезориенирана сум,како некој нервоза низ грбов да ми поминува секој звук ме нервира,како мда ме гушиу,прееска се напијам диезепам сега зедов неуробион,притисоко го мерам околу 100/70 ми е ама незнам не баш точен апарато,во ушите и главава како да ми бучи од вчера,абе ужас сум

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    16.589
    Да споделам што ми помогна вчера :
    Кафански микс македонски и српски
    Филмче - акција
    Пишување дневник, мисли.

4. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    Треба да те смири апчето, излези малку воздух да те фати ако можеш.
    Многу се секираме значи, мислиме премногу. Немир имам постојано, веќе аман ќе почнувам нова работа и нормално е да се има возбуда и трема, ама моево...
    Драго ми е (не на таков начин, на сите сакам да ни е добро) кога ќе се сподели нешто тука дали симптоми, дали мисли пишуваш и ти даваат совети од некој паталец, се разбираме и иако некогаш има и така поостри коментари и тие се ок за да не симнат малку и да размислиме. Држете се

На tasikike, GirlLove и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    16.589
    Со среќа на работа.
    Уживај, уживај и само опуштено.
    Плус ако ти е таа што ја сакаш немаш галје.
    :inlove:
    :l:
    Пиши ни што и да имаш потреба

На Nellie му/ѝ се допаѓа ова.
  6. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Со среќа работа та пред се,дополнителна мотивација пред се барем на почетокот хахсх,јас мн се нервирам вака матна кога ќе ми биди во главав кога ги пијав АД немав вакво чуство,одвреме навреме само напад на паника за кратко и ќе поминеше,ама сега пак матна глава пак црни мисли,некој дали знае од членовиве зошто ни е матно начесто на нас анксиозниве зошто знам не сум единствена со матна глава или како во менгеме или како јас да не сум јас

7. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    Со среќа на новото работно место

8. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    Фала ви, да се враќа само со убаво. Редно време беше ми беше, три месеци лежи, дреми не е то то.Овој позитивен, оној веќе претера коронава. Блиски ми се заразени и тешко ја поминуваат, во друг град се и никако не си. Се израдував на убавите зборови оти дома добив Кој бара работа на сред пандемија, кој оди на работа. Сите! Ај да не се нервирам. Друг пат за тоа. За матната глава мене ми се случувало почесто и подолго да ме држи, неубаво чувство, како во сон, море не апче за глава, електролити џабе. И така сум издржувала, јас го опишувам не како класична вртоглавица туку матно баш, кај вас како е? Се надевам за истото прајме муабет. Тоа матното, матната да го однеси, по прилепски ова.

На Guns N` Roses и GirlLove им се допаѓа ова.
  9. BlaueAugen

BlaueAugen Нов член

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Istoto mi se slucuva denovive. Mi e strav da ja pomrdnam Glavata, vednas pocnuvaat vrtoglavici. Glavata kako vo mengeme da mi e...uzas...pijam nekoi kapki, od vcera, bozem da me smirat, ama me, samo momentalno i pak istoto. Znam deka treba da mu dadam vreme na lekot da pocne da deluva, ama ne se izdrzuva. Do wc ne mozam da otidam.

10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    16.589
    Матна глава немам, но имам кризи како шо спомнав.
    Јас сум потисната од домашни обврски, мајка ми е подобра, сега и помага при готвење, но секако мора придружничка да има.
    И ме гуши се.
    За работа, сега не можам да работам ради што мора дома да се средува, ручеци, чинии.

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Ако ти се пружи шанса за работа не ја одбивај. Тие работи и покрај работата сите ги правиме низ дома. Ќе ти се сменат мислите, нема да те гуши толку домашната состојба.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    16.589
    Имав надеж, дека ќе влезам на работа, ама не ми се ни јавија....
    Се надевам сите ќе најдиме работа :hug:

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  13. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Не се откажувај од барање работа... верувај дека многу помага кога имаш некаква структура, рутина во денот. Има време за се', ќе видиш :)

На GirlLove и Nellie им се допаѓа ова.
  14. Lejla-86

Lejla-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Ви благодарам на советот. Малку потешко е да се тргнам од монитор, затоа што тоа ми е работата, ама се надевам ќе го надминеме ова.

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    16.589
  16. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    Кас омалаксана како без душа сум ама функционирам некако.. Де празнина де стегање кај градниот кош осеќам ножи јас незнам веќе што... безврска некако(facepalm)

17. Ikiena

Ikiena Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Dragi luge, veke edna nedela mislam stceto mi bie ko ludo,i toa pocesto navcer, mo treba da legnam da spijam i go osekam i vo glava i vo race i sekade, preku den i retko mi se slucuva ama navecer e katastrofa, i ako slusnam nekoja losa vest uste tolku se voznemiruvam, da sum.nesto.nervozna.ili neznam sto ne se osekam

Pijam magnezium veke dva meseca i b- komoleks pocnav mozno li e da mi smeta magneziumoy?

18. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Повеќето така ни се случува,еве јас сега само што заспав скоро еден час и се разбудив прво како да ми се сврти се исплашив ама не ми беше ништо,и почнав да чиствувам некоја нервоза прво во нозеве сега насекаде како некој склет во мене да има,станав се напијав диезепам почнува паника да ме фаќа незнам што ми се слуЧува вака зошто олку нервоза склет во телово

19. Ikiena

Ikiena Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4

Isto i mene mi se ima slucuvano, dodeka spijam se razbudam i osekam kapki pot me obliva, i lezam taka mozebo 5-10min. I si velam se e vo red i stanam se presoblecan posto sum bukvalno mokra i nekogas zaspivam nazad nekogas nemozam
    Neznam katastrofa e ova.
    Jas pravev Ekg prosliot mesec se bese vo red ama nesto od nikade mi doaga toa silni bienje na srce i nemir.
    Se nadevam deka ke te smiri tabletata

20. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    1.660
    нормално е тоа во анксиозноста тие се симптоми , чувството како да не си ти е деперсонализација која е попратна кога се соочуваме со анксиозност.ке помине фокусирај се на сегашниот момент не ги анализирај симптомите :hug:

На Anie93 и tasikike им се допаѓа ова.