Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Сакам да пробам со масло од канабис,искуства

2. Ikiena

Ikiena Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    I jas se mislev za taa varijanta...ako ima nekoj iskustva neka pise...Sledam

3. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    Секок ден различни симптоми и стравови, сега па се опседнав со срцето се мислам удар ќе добијам, ми рерипнува чат пат, до пред некоја ден со дишењето аман ми се вика веќе... Како да се справам со моето секојдневие и мојте симптоми веќе стварно незнам.. Живеам во страв дека нешто ќе ми се случи де од едно де од друго. Морам тука да пишам барем по лесно се осеќам после тоа ..

4. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    920
    Допаѓања:
    672
    Што би ми препорачале на природна база за смирување? Одамна ги пиев релаксан (препорачани од психолог) и супер ми беа, но тоа беше многу одамна, можеби има нешто подобро? Слушнав за неолексан дека биле добри, или некои други?

На steela.honey му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Нема ништо да ти биди,сами знаеме ама ете моментот не убива и мислата,и мене ми е полесно кога ќе пишам овде кога ќе си се искажам,еве на пример денеска запалив неколку цигари и сега ме убива психата дека пак ќе ме поврати температура и си мерам,пошто денес ми е седми ден со коронава а денес изгубив мирис,и недајбоже да ми поврати некој симптом ќе пукнам,сега на комшивкава и носена извештај од психијатар за девојче добиена анксиозност и панични напади заради корона

6. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    Гледај додека не се опоравиш не пали цигара.. Инаку да и од овакви ситуации анксиозноста ни се зголемува, што и да отвориме се неубави работи во врска со тоа читам, па си викам кај го отворив да го прочитан кај се запустив

7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.288
    Допаѓања:
    16.582
    Женски, дали читате книги?
    Мене концентрацијата ми е на нула, но кога ќе навлезам ми е далеку подобро.
    Еве веќе саат време читам.
    Се само да игнорирам мисли.

На lolipoppp му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ikiena

Ikiena Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4

Ne si sama...i mene veke petti den kako srceto mi lupa ko ludo mislam.site muskuli okolu.me bolat, od.nekna mislev me gusi i deka imam nesto na.pluka pravev test korona i fala bogu e negativen, ama srcebienjeto ne prestanuba pogotovo navecer nemozam da zaspijam do 6 bev budna sabajle i denes pak pravev ekg rece nema.nisto posebno i.mi.dade uput za kardiolog, vecer se.mislam ako.mi e taka da se napijam eden heleks do dusa gi nemam pieno do sega pa neznam i jas se prasuvam.do kogaaaaa vaka....a nesak sd da pijam

9. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    јас си пијам за смирување, има периоди кога заборавам на апчиња за смирување, номима кога и два пати на ден пијам преку ден пола, пред спиење цело... А за на лекар да одам да испитувам срце и секој друг симптом на ваа ситуација не би одела оти знам дека се ќе
    биде во ред со резултатите, психата не убива

На Ikiena му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    кој има време за читање блазеси му јас порано читав мн ама сега со две деца немам време на работа дома обврски домашна со едното ,сега дури сум на боловање може ќе читнев нешто ама па немам никаква книга дома

11. Ikiena

Ikiena Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4

Pies helex ili nekoj drugi? Se stanuva zavisen od helex ili ne?

12. BlaueAugen

BlaueAugen Нов член

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Devojki, pocnav da ja slusam audio verzijata na knigata Najgolemata vistinska tajna na svetot od Nice Dimovski. Dva dena ja slusam, preslusav samo tretina od knigata, a veke percepcijata kon zivotot i sekojdnevieto mi e poinakva, popozitivna. Vi ja preporacuvam, se nadevam deka ke ni pomogne na site. Ve pozdravuvam I vi posakuvam ubavi i pozitivni misli. ♥️♥️♥️

На lolipoppp и GirlLove им се допаѓа ова.
  13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.288
    Допаѓања:
    16.582
    Женска, ја има ли на јутуб.?
    Ајде и тоа да го пробаме.

14. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Да. Многу ми помагаат. Како што кажуваш и ти, кога ќе навлезеш во приказната речиси се заборава реалноста, барем за момент.
    Обожавам да го завршувам денот со добра книга, барем неколку страници пред спиење. Така спијам многу подобро отколку кога скролам на телефонот.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BlaueAugen

BlaueAugen Нов член

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Da, tamu ja ima

16. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    Лексилиум по потреба. Викаат дека се станува зависен, но јас такво нешто не осетив има период кога заборавам на тие апчиња пијам кога ќе се вознемирувам, попратено со физички симптоми за да се опуштам.

17. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.046
    Дефинитивно да. Книгите ми се главен извор на релаксација, забава, здраво бегање од реалноста. Читам претежно sci-fi и по некоја класика, ама во последно време и слушам self-help книги на YouTube (зошто не можам да си приуштам Audible). Особено навечер, рутина ми е: палам свеќа и ја ставам у ламба, ставам вода и етерично масло, пуштам ептен тивко боса нова и читам додека да ми се приспие.

Едит: јас едно време сакав да пробам масло од канабис, ама искрено моментално немам буџет. Се мислам да ги пробам овие:

stress-management-320x494.png

Искуство некој?

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ikiena

Ikiena Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4

Jas imam prepisano helex ama se nemam uste napieno nekako mi e strav da ne imam nekoj nesakani dejstva, ama ova veke ne se trpi se macam sekoja vecer so srcebienje i nespienje.piev diazpam navecer(2 mg) ama.ne mi pomaga nisto ovie veceri, sedam i citam po forumov i zaspijam sabajle nakaj 6h.mazot mi stane za rabota a jas enos zaspivam i stanuvam posto kerka mi e on- line doma i kako zombi se osekam

19. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Јас искрено го имам слушано во една емисија кажуваше како дошло со тоа да пишува книга го слушам сУпер се и едно време кога почна ќе дошол месија ќе ја спасел Македонија ова она тоа бил Никола Груевски,леле реков човеков откачи за џабе го слушав еден час,а за книгите незнам можеби му се добри ама тоа што почна да меша политика не ми се допадна

20. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    Хелекс не ми делуваат добро мене, бетер ми е од нив мисла.. Пробај види ништо страшно, вака само се измачуваш денот ти е ноќ, ноќта ден. Мораш тоа да го поправиш