Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.770
    Допаѓања:
    9.108
    Decki help. Dali nekoj od vas ima problemi so cesto i dlaboko izdisuvanje zaradi anksioznosta? Nonstop.se izdisuvam...pa si pravam fil.m deka e korona...

На greenday му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Ах оваа корона,не ти е ништо,сето до нашиот мозок е верувај,јас сабајле се гушев и си реков готово ме поврати коронава,се напив диезепам ми олесна после од што имав нервоза се јавив кај докторката ми рече сето ти е од Др психички проблем и кога ќе пијаш диезепам пијај од 5мг не од 2,5 тоа на невина му ги даваме хахсх и одма ми се заарни.пс мислам дека најактивен член станав во темава хахсх а ме немаше долго време

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.770
    Допаѓања:
    9.108
    Јас немам ништо дома . Ни диазепам ни хелекс ама баш ништо.
    Незнам како би можела без рецепт да набавам.

4. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Ne mozis bez recept ke si pojdis na maticen ke ti prepise

5. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.236
    Јас лично не, но мои познаници што се борат со анксиозноста се чувствуваат баш вака. Стегање во градите о тешко дишење, што е нормално поради вознемиреноста. Некое време дистанцирај се од вестите и задлабочи се во некоја работа или хоби. Ќе видиш дека е само поради анксиозноста, магично ќе исчезне проблемот :) Клучно е да не се губиш во сопствените мисли.

6. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Јави и се на матичната сега секако оди електронски,ќе ти пиши рецепта и ти одиш на аптека кажуваш матичен и готово

7. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Jas... cuvstvuvam kako da imam glad za vozduh i celo vreme zevam.

8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    16.689
    Имам другарка што е анксиозна ама гледам избегава да зборува.
    А јас напротив, зборувам. И наместо да се отвора, таа се затвора.

9. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Сите сме така уживајте ,пишете си овде ќе ни олесни,барем мислата ќе ни помини кога ќе прочитаме дека не сме сами

На Ognen4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    15.232
    Па може и подобро, што ако само збориме за тоа, да не пројде?
    Мене кога не зборувам за тоа ми е многу подобро

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ikiena

Ikiena Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Luge znaci preki den e sve normalni funkcioniram i se kako sto treba...mnofu retko osekam steganje vo gradite, ama eve navecer e katastrofa veke sesti den srce bienje i toa samo sto ke legnam i ne se smiruva, sinoke okoli pola dva se napic eden hele:@ prv pat) i sum zaspala. Vo pon.imam kardiolog se nadevam ke bide se vo red me izmacuva ovaa mnogu

12. Devil's Mistress

Devil's Mistress Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    182
    Toa e takva e situacijata denes pritisok od site strani i mnogu ni vlijae na psihata ama ne smeeme da dozvolime da ne dovede na kolena iako e mnogu tesko za izvedba.

На GirlLove, Ikiena и tasikike им се допаѓа ова.
  13. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Zdravo pak jas tuka... dali imate poradi anksioznosta kako macnini i gadenje no ne stigam do povrakanje.. ne mi sedesava cesto no pocesto e navecer kako da imam macnina. Sega ne znam dali e od anksioznosta ili ima vrska so nesto drugo so zdravjeto dali ima neoj vakvo iskustvo

14. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.741
    Најверојатно. Напиј се чај од нане навечер. И да не е од анксиозност, помага за иритиран стомак.

На Unforgiven_girl и GirlLove им се допаѓа ова.
  15. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Jas eve stanuvam i takva sum,deneska pa vremevo katasrofa,jas definitivno ne sum za doma ,imam problem so zeludnikot kako da mi se gadi isto kako tebe slabost of cela leva strana pijam nolpaza nisto,se napivam diezepam i mi pominuva,znaci seto e od stres od anksioznost

На Unforgiven_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Macnina i gadenje e eden od simptomite na ankcioznost, jas zemav b6 tri pati po dve pred jadenje, nekogas reglan, a isto e i simptom na bremenost, proveri si.

17. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.057
    Јас да, редовно. Скоро екој ден имам нагони на повраќање, чувствувам гадење. Скоро секој ден ме боли главата, секој ден пијам аналгин или Нимер, во последно време се почесто и лексилиум, затоа што само комбинацијата на апче за болка и апче за смирување ми помага околу главоболката. Скоро секој ден во черепот осеќам некаква тежина, како притисок. Скоро секој ден кога ќе легнам, имам вртоглавици, значи исклучиво кога легнувам ми се "тресе мозокот", такви ситни вртоглавици имам. Од 30 дена во месецот, 5 дена ми е добро/нормално, останатите ми е вака.

Здраствено, односно физички нема некоја посебна причина освен можеби малото искривување во вратот што го имам. Се' останато е океј. Ама ете, живеам со такви симптоми. Знам дека е од стрес и анкциозност или поточно, бидејќи за да ги издржам стресот и анкциозноста правам нешта како медитација, пешачење (ладно е за точак), пишување во дневник, итн, итн. А тие мораат некако да се манифестираат. И кај мене се манифестираат преку нагони за повраќање, главоболки и ситни вртоглавици. Што правам? Пијам апчиња за болка и понекогаш за смирување, пијам еден куп чаеви (маточин, мајчина душица, кантарион), повремено неколку дена по ред пијам јаглен и пробиотик (по препорака на матичната), се мачкам со тигрова маст и слични гелови, со ламба користам етерични масла од еукалиптус (помага околу гадење) и лаванда (помага за смирување). Сега се мислам да побарам во аптека дали имаат капсули со ѓумбир, тој помага многу за мачнини, а искрено сам ѓумбир не можам преголеми количини да изедам, така да капсули би ми дошле таман.

Едит: пробав Реглан, мене тој ми создаваше ужасни вртоглавици, буквално таванот ми беше на под, а подот на таван. Матичната ми рече Реглан да пијам ИСКЛУЧИВО ако повраќам, а не само ако чуствувам гадење. Ти советувам да се консултираш со матичната околу Регланот.

18. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    На мажот ми му велам види и Др како како мене се кутрите,види како пишува исто,дост бе ми вика кај тебе те трпам па и др да слушам како тебе хахахах да се насмееме малку

На eliesaab, greenday и Unforgiven_girl им се допаѓа ова.
  19. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Snosti koga si legnav imav mn strasna vrtoglavica traese kratko okolu 10 sekundi i isto cuvstvuvav kako golema voznemirenost, ocite mi se zatvaraa bukvalno, a nikako da zaspijam, srceto mi cukase kako ludo, cela se tresev, edvaj sum zaspala utroto. Nekolku pati mi se ima sluceno istoto, dali nekoj ima slicen problem i dali e od anksioznosta? Jas vo posledno mnogu se plasam sto zdravstvoto bukvalno osven kovidot nisto drugo ne registrira, celo vreme mislam deka nesto mi e, a nikoj nema da mi pomogne dokolku treba.. Strasno se cuvstvuvam...

20. M88

M88 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2020
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    23
    Мора да бидеш позитивна да излегуваш секогаш да бидес опкружена со луге повеке да комуницираш.И јас бев многу полошо од тебе неможев дури да спиам мислејки дека ке умрам цела година се влечев по болници но препродив