1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    @simoncelicius јас се вознемирувам ако оставам да ми се натрупаат многу обврски, затоа претпочитам се' да завршувам на време, секој ден по нешто. Така сум помирна. Инаку, претпочитам тоа да го правам во првата половина од денот, а попладне и вечер да одмарам. Не можам да одложувам до вечер, како што прават некои... и тоа ме вознемирува многу, како цел ден да влечкам нешто незавршено со мене.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.110
    Допаѓања:
    15.023
    Цел ден но навечер поизразено, па наутро помалку и напладне најмалку:D

На prominent му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Ј
    Јас навечер поготово кога затемнува,наутро дури се раздвижам,и последниов месец по цел ден

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.056
    Досега немам разговарано со стручно лице и сега немам во план заради ситуацијава ми е страв .. е сега имам напнатост во мускулите и вилицата понекогаш,се чуствувам вознемирено и стресно,за ништо ќе се изнервирам и цел ден ќе сум напната ... пролактинот ми е висок а немам проблем со хипофиза.. пијам б6 навечер пред спиење .. дали е некој вид на анксиозност незнам..

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Moze i 10 mg

На tasikike му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    I mene mi e taka

7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.110
    Допаѓања:
    15.023
    Како да се ослободам од деперсонализација и дереализација, кажете некои совети и терапевт со кого сте работеле на вакви состојби?

8. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Jas iako i go prepisuvav na anksioznosta nemav doverba deka e od toa prv problem kaj maticnata se naogav... no vidov deka navistina fizicki nemozat nisto da mi pronajdat i sega ignoriram ona vrtoglavici gadenje pritisok variranje no prvo sekako se osigurav okolu toa. I naprotiv tei doktori trebase da mi kazat nemas pritisok hahaha mn glupo ama nekako nemav poverenje vo nikoj

9. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Kaj mene od koga ke pocnese da se zatemnuva osekav deka i mojte misli temneat so vremeto haha. Sega malku e poslabo izrazeno no nemozam sosema da go trgnam onoj glup strav.. vo guzva mi se izrazivase mnnogu se dodeka ne pocnav da se inaetam ne izlaagav nikako od drustvo deka porano gi napustav se odeluvav v soba sega ne mi smeta guzva go prepbrodiv sega naprotiv pak ne sakam da sum sama.. i navecer ja prebrodivv ne e tolku izrazena si gledam serii slusam muzika citamm i nekako pocnav i fizickite simptomi gi gubam podobro mi e no treba uste borba sekako

На BlaueAugen му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Toa e najloso koga mislis ne si nervozna a si mene me osekaa onie okolu mene agresivna a jas vikav nemam pricina za nervoza site doktori mi vika sozemise smirise jas vikav kako koga ne se osekam tolku nervozna a vamu imac nekoj skrien vulkan zs gledav po nervniot pritisok ama ke pomine sega mi e regulirano se

11. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Онолку колку што е препишано од доктор, никако повеќе.

12. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Значи не можам веќе неколку дена имам страшно вртоглавици, болки во главата и кога одам се осеќам како да летам како на брод некој да сум не знам без везе. Страв ми е да не имам некој тумор на мозокот недајбоже или некој тромб. Значи ќе побудалам од мислата а не сум во можност да одам на доктор да лупам 200 евра за снимање на глава. Аман веќе, на 20 години од проблеми во проблеми. Крвна слика правев во септември подобро не можеше да биде.. катастрофа

13. Unforgiven_girl

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Smirise deka toa e seto poradi anksioznosta.. sega promeni na vreme i e poizrazena. Takva e edno pominuva eden strav edna misla doaga druga ... zanimavajse so nesto .. skraja da e tumorite imaat polosi simptomi veruvaj pa tromb ehee odma se zavrsuva vo bolnica. Ne se tie rab so ke imas vreme za mislenje veruvaj samo smireno i relaxirajse malce ...

На greenday му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.919
    Допаѓања:
    16.919
    Немаш ни тумор ни тромб, не се секирај.

15. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Главоболките многу често се предизвикани од банални причини. Сите ги имаме во одреден период. На пример, јас ги имам откако ќе се изнервирам, или при промена на време. Анксиозноста уште толку ги влошува.
    Немаш ништо, опушти се :)

На Guns N` Roses и greenday им се допаѓа ова.
  16. Hugh

Hugh Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2019
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    115

Најдобро е да отидеш на матичен и да му ги кажеш симпомите и може да ти помогне (ако си здрава ) со предлог на здрави навики, суплементи и слично.
    Иначе 200 евра е приватно да направиш МР , ти направи го тоа државно ако мораш , околу 2000 денари мислам дека беше не се сеќавам, можеш веројатно да провериш некаде.?
    И нормално е од стрес и се што носи стресот, вознемиреност и дисбаланс такви работи да ти се случуваат од типот на болки во глава, вртоглавици и слично.
    Многу се важни навиките и начините на кој функционираме , што јадеме и кога, физичка активност, циклус на спиење, содржина на мисли, околина, флуиди и слично.
    Понекогаш и без некои посебни проблематични ситуации , ни се јавуваат вакви појави и си ги комплицираме работите без потреба , т.е од не знаење.

Последна измена: 24 ноември 2020
    На Guns N` Roses и greenday им се допаѓа ова.
  17. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Ви благодарам девојки за вашата поддршка. Бидејќи имам циклус ќе почекам да заврши, од тоа да не имам дополнителни проблеми. Па ако не се смири ќе одам на доктор барем мирна да ми е главата, да не мислам на глупости.
    А и многу дома седам, цело време во една соба сум. Инаку вежбам (сега дома) се хранам здраво веќе 3 години, се надевам ќе се среди. Ви благодарам уште еднаш:l:

18. Lenichka

Lenichka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    36
    Od zepirata e zatoa gi prekinav abe ludilo me fakase pogolema nervoza netrpenie gradite ke mi eksplodiraa ama moras da istrpis do 21 den za ja osetos efikasnosta.

19. Lenichka

Lenichka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    36
    Decki kako se spravuvate so vrtoglavicite dokolku gi imate?

20. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.919
    Допаѓања:
    16.919
    Баш тоа ќе пишував да не имаш циклус, значи за време на циклус се јауваат главоболки и вртоглавици, сигурно е од тоа, а и анксиозноста може да причини зашеметеност, пробај повеќе да шеташ во природа.