Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Сигурно ова веќе е дискутирано многу страници наназад, но сепак да си прашам.

Што правите ако од никаде ви се појави вознемиреност? Значи без буквално никаква причина, на пример, додека најрелаксирано си седите дома? Како најефикасно се смирувате?

На Hugh му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Не е од нигде никаде. Тоа се мисли од потсвеста, кои свесно ги затвораш. Секој немир се јавува со причина. Само зависи колку е длабоко вкоренет и колку сакаш пред себе да ги признаеш причините за немир. Би ти рекла да земеш седатив, но на долг рок нема да ти помогне. Мораш да разговараш со себе и само така ќе имаш олеснување. Ти ги маскираш негативните мисли, ама тие знаат да те потсетат дека се тука, дури и ако си во состојба на нирвана.

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    Во таква ситуација телефонски разговор и не поминува веднаш, за жал. Туширање исто ми помага, а неретко и апче
    Знаете како си размислувам чим кога сум зафатена работам или нешто интересно правам заборавам, нормално не би било то то ако не се сецнам ааа не ми беше арно и ми станува неарно. Мислам дека од сите нас да пишувавме симптоми, техники, совети книга ќе имавме, прирачник. Луѓе бее на систематски одев страв, страв, докторот вика здрава си, не само тој сите претходно шо сум ги обиколила нели, а мене во глава ми се врти "ахаа, како не, толку разбира", анксиозно клише.

На BlaueAugen и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  4. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    Од три ракии анксиозноста усвет фати :lol:
    Опуштете си ја душата дома салатка, ракиичка... рани душа да те слуша:D

5. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Во право си.
    Јас сум навидум секогаш смирена, но свесна сум дека сум многу чувствителна и се' допира до мене. Но не го покажувам тоа и изгледам ладнокрвно, додека во мене има бура од емоции. Цел живот сум таква, карактер е и не верувам дека ќе се смени. Седативи секако немам намера да земам, барем сега за сега. Успевам некако да се справам и без нив.

На GirlLove и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  6. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.919
    Допаѓања:
    16.919
    Дали си сигурна дека е без причина? Кога си во ПМС може да се јави вознемиреност исто и ден два пред циклус. Можеби и од кофеинот, доколку пиеш повеќе кафиња во текот на денот може така да се појави одненадеж вознемиреност, мене и едно кафе ми предизвикува вознемиреност. Кога ќе ми се јави вознемиреност, тоа е најчесто плитко дишење и забрзан пулс земам лексилиум од 1,5 бидејќи ништо друго не може да ме смири во моментот.

На prominent му/ѝ се допаѓа ова.
  7. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Не сум во ПМС во моментов.
    Знам да претерам со кофеинот, но конкретно денеска мислам дека сум со нормална доза :)
    Обично вакви ситуации ми се случуваат во поладните месеци... како сега. Расположението директно ми зависи од времето :)
    А колку и да сакам да се дистанцирам од моменталниве случувања, не можам да лажам дека не ми влијаат. Како и на сите...

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.919
    Допаѓања:
    16.919
    Мое мислење е дека кофеинот има директно влијание во предизвикување вознемиренот, како и палпитации, тахикардија, затоа што кофеинот те држи да си постојано буден, постојано организмот да е во акција, плус дополнителни стресови и резултатот е очигледен, пробај одреден период да не пиеш кафе, знам дека е тешко тоа за љубителите на кафе, ама можеш да пробаш одреден период и ќе видиш дали е од тоа.

На Hugh и prominent им се допаѓа ова.
  9. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Па искрено, тешко дека скроз ќе го откажам веднаш... Но ќе пробам барем да намалам и може и тоа ќе помогне. Фала ти :*

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Мора да најдеш начин да се релаксираш и да имаш издувен вентил. Пошо такво напнување и стрес на долг рок не е убаво и нема да издржиш. Гледај да разговараш, и да се дружиш покрај учењето, социјализирањето е клучна алка да не паднеш во депресија.
    Ако сакаш може и да ми пишеш.

11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.679
    Допаѓања:
    25.246
    Mi pomina :D izgleda deka bev na pocetok pa ne bev naviknata. Pocnav da polozuvam i mi olesna

На DiCaprio му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    А со гадењава на утро што правите?се разбудувам со гадење,почнав од вчера да земам и масло од канабис ама незнам дали оди заедно со зепирава

13. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    1.005
    Здраво јас позитивна на ковид сама седам и ме фаќаат панични се гушам ,пијам чај маточина ама мозоков ми е 200 ...
    Земав да цртам ,ама пак тресам со ногата
    Веќе сум во поодмината фаза со симптоми а од тест 5 ден и се си мислам дека нешто ќе ми се деси, искомплицира ...
    Панични имав и кога не знаеа што ми е многу време сум изолирана од страв и пред тоа предосеќав дека ми е корона и сега сум со решение 5 ден ќе се мрднам мноогу време е тоа за мене

14. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Секако тоа дека нова средина. Само опуштено, се ќе си дојде на свое место :D
    Нема работа која неможе да се совлада :)

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.261
    Допаѓања:
    16.532
    Дали се дружите. Другарките ме викаат ама ми е страв да одам, поради грипов.
    А од др страна, сакам да излезам од дома.
    Да ми се размрда мозокот

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Оди дружи се, излези, неможеш само затворена дома.
    Носи си маска, дизинфекција на раце, ако е потребно и дистанца и терај :makeup:

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hugh

Hugh Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2019
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    115

Лимонада или вода , штом станеш од спиење .....
    Не комбинирај хемиски лекови со природни, освен ако така ти кажал доктор.

На tasikike му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.919
    Допаѓања:
    16.919
    Можете на отворено да се дружите кога е убаво времето, прошетка во парк, јас така правам со другарките, ќе си земеме кафе и во природа.

19. Lenichka

Lenichka Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    36
    Dali nekoj imal steganje na muskulite na liceto, se masiram ama dzabe trae nekoe vreme pa pominuva a pijam Heleks. Vi blagodaram

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  20. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Ако е убаво времето, одете некаде на отворено, во природа. Лошо е да се затвориш дома. Од лично искуство... ако не поминувам време на отворено, барем на неколку дена, вознемиреноста ми се зголемува, мислам на глупости...