Откако почнав да пијам алое вера, вртоглавиците ми поминаа. Бев и на невролог и ми даде Неурозан. Сега скоро 2 месеци сум ок. Пробај со алое.
Lele паника,некни имав мачнина и пролив од сумамед aпчињата, вчера бев добро ама јадев само супа,денес се најадив свинско пржено и сега пак почна да ме боли стомак и да ми се гади,можно е од свинското?
Сумамедот е многу тежок антибиотик. плус вирусот ти го има ослабено организмот, со кој памет свинско си јадела. Ќе јадеш супи, пилешки и тоа оние со петел на слика, ќе јадеш пилешко со ориз, варени компири, лесна храна.. И да, земај пробиотик за да ти ги регулира цревата. Има добри пробиотици кои се пијат еднаш на ден. Јас кога го пиев сумамедот пред некоја година ми ги додоа овие пробиотици, http://zegin.com.mk/home/products/product-detail.html?uuid=2b4dc525-31e5-40ba-8045-3df5894abd99 Консултирај се со матичната дали да ги земеш нив.
И зошто те плаши болка во стомак? Не е некој којзнае каков симптом, па и гадењето. Почекај малце ден, два не паничи одма
А бе види, на оваа психоза што ја направија дека ако фатиш Ковид одма умираш, луѓето кои немаат анксизоност се скренаа не па ние што сме и така осетливи. Неа ептен ја маваат паники, и мисли на најлошото. Мене од такт ме вади оваа психоза. Ок, да има вирус, да нов е не се знае како ќе реагира телото, ама ова со статистиките, снимките од болници итн, маваат на психа. Па и тоа згрозеноста од здравството наше, ко да до пред короната болниците беа Хилтон и Мериот со најголеми луксузи. Аман веќе. За сите еден совет од мене, не гледајте вести, не читајте постови на фб за коронава и трагични судбини ( ги има и ќе ги има ), ако случајно се заразите, не паничете, држете си ја психата.. На секое излегување , маска, дезинфекција, дистанца и избегавајте затворен простор, со гужви и тоа е тоа.
Ама јас бев со симптоми на корона вирус веќе две недели бев на боловање,ама се исплашив зошто вака со стомаков
Ти кажав, за ковид се примаат јаки антибиотици, плус суплемети, парацетамоли и што ли уште не. Се тоа го иритира дигестивниот систем. Очекувај сега дека ќе имаш и дијареа, и гадење, па може и повараќање, може и кандида да ти се појави ( земи Lactagyn превентивно ) .. Олабави со тешка харана периодов, среди го организмот.
Да во право си се јавив кај докторката рече уживај од месото ти е,сега биди пак на диета и ќе се среди земај пробиотик,ама пуста психа јас сношти одд ум се извадив
Никогаш не ми паднало ни на памет бескофеинското Мислам дека само еднаш имам пробано пред неколку години, навистина не се разликуваше вкусот. Може ќе му дадам шанса
Утре закажав за ЕЕГ на глава поради вртоглавица, главоболки и изгубен фокус. Значи се изедов цел ден, си мислам кизнај што ќе каже докторот... плус кога гледам лево-десно блиску далеку ми се мати и ми се губи баланс.. катастрофа премногу страв ми е.
Ехее стандарт и ова имам правено 3 еег. На различни места ми кажаа нешто ситна промена еднаш се уплашив ама после бееше во ред. Најверојатно џабе ќе одиш се ќе биде во ред ама тоа се фазите на анкс. И внимавајте мора да застанете некогаш затоа што после физички симптоми може да се надоврзат психички симптоми на анкс што се потешки. Мора малце посурово некој да ви објасни. Да престанете да лутате со време
Luge dali od anksioznosva mi se gadi ili sto e rabotava vrska nemam.. dolgo vreme veke po ednas dnevno osekam macnina grdo duri apetit skraten... dali e mozno od anksioznosva ili nesto drugo e ... strav me fakja a pritisokot go merev normalen e..
Јас чуствувам гадење,дури и повраќам мислам сосила повраќам колку да ми олесни,напи се реглан можеби ќе ти се подсмири,јас најмногу имам наутро,порано беше навечер
Има во Кам, ефтино е. Немам искрено сретнато на друго место. Со години пијам безкофеинско. Никаква разлика ми нема со стандардното. Кога ќе ми кажат, многу пиеш кафе, по 5 чаши на ден, ми се плаче А што пијам, телово кофеин заборави што е
Istooooo.. strav mi e da vezbam da ne padnam ama pak vezbam. Koga ke ja krenam glavata ne znam kaj sum.. uzhastija preplasena sum mislam kraj e so mene
Леле сега баш тоа ќе го пишев. Значи ми се чини како преку ноќ да не можам да гледам. Ми се повраќа ко ќе гледам и блиску и далеку. Од десното око гледам блиску далеку не од левото обратно.. а немам на очно одено. Ќе видам утре што ќе кажат па ќе одам на очно..