Незнам,се трудам ама ќе видиме,сабајле станувам како имала да имам а немам како градиве да ме стегаат абе загревотичка сум,ми се гади бев да повратам неможев само нагон имам за повраќање,сега ме мава филм нешто на желудников страшно да не имам оти ме подзаболи малку,на левава страна неможам да се фатам како скапана ми е ама се тепам зошто и порано на стрес исто вака ми беше тогаш дури ако се подсвиткав ми се слошуваше ама со АД и апчиња за желудникот се среди,се надевам и се молам на Господ и сега да се средам
Така бев пред некој ден позитивна си? Од стрес може да не боли цело тело ? Не знам ни јас што да мислам ...докторката ни рентген ми има напраено ни ме видела ...
Мене патот од Битола до Скопје во автобус ми беше ХОРОР. Влегував во автобус чекав паника да ме фати да се гушам и чекав некоја катастрофа да се случи. Не се издржуваше веќе тортурата пошто секој викенд патував и решив тоа да го надминам вака. Си пуштав музика што ја сакам мижев и си кажував афирмации од типот: се е океј, добро си се ќе се среди, безбедна си и сл. Девет пати кажана лага, десеттиот вистина. Некогаш ќе си спуштев комедија на телефон и ќе си гледав по пат. Некогаш ќе си земев книга и ќе си читав. Така негативната мислата ми бегаше и не кастрофизирав.
Мене ми се случуваше да паничам пред возење со ЈСП. Сега обично користам такси или одам пешки кога е убаво времето, па ретко се возам со автобус. Секогаш се погодуваше најголемата гужва, ми беше загушливо и иако не сум клаустрофобична, во автобус имав баш такви симптоми. Само слушалките на уши ми помагаа. Седнував до прозорецот, гледав надвор и чекав да помине. Возењето траеше околу 15-20 минути, верувам дека за подолго возење е полошо...
Сподели ја ако сакаш Јас само со автобусите имав проблем. За патување, од денешна гледна точка, би избрала авион пред автобус.
Дали чувствувате некои симптоми на промена на време? Одкога е вакво лошо времето не можам да се вратам во нормала, само нешто ми е, се е стега, тахикардии, главоболки...а ништо не ми беше.
На вестите кажаа за ментално здравје, и како КОВИД довел до самоубиства, трујајње со киселина и сл. Моиве не веруваат и зборуваат : Им влегол лебот в колена. Како психотерапевтите и психијатрите ќе заработувале. Ако не му чинело нека оделение во лудница... Божее И не влегувам во дебати, ете. Зедов книга да читам Плус за мене
Јас кога имав панични напади во гужви , не се предизвикував себе си да влезам во Автобус не знам како би се одвивало тоа , кога се победував себе си против тој социјален паничен напад секогаш правев обиди на отворен простор во кафуле , плоштад а го победив кога една вечер во кафич сам излегов и не мрднав од местото , во тој момент во мене имаше страшен тремор и не удобност во моето тело но реков ќе останам до крај тука. Од тој момент не се повтори истото.
Bratuced mi pocina snosri od korona.. nemozam solza sq pustam.. kako vo trans sym a vednas mi aw ukocija vratnite muskyli.. nekako kako da imam custvo deka ke padnam gumeni noze.. pomognete. Ne sum na lekarstva.. nacin kako polesno da go prebrodam periodot Bev nastinata ovie nekolky fena pa deneska i si mavam psiha demek nemam mieis vkys.. probuvam de pa ne mi e toa toa.. ne mirisam bad dobrooo.
Последнава недела дена, се по лошо и по лошо. Еве сабајлево станувам се ме боли, стегање околу врат, градите, зашеметеност без војла за ништо. До кога вака, ми се смачи незнам од кога немам пишано нешто позитивно се нешто кукам тука Ем треба да добијам, ужас.. Само лежам и немам волја за ништо.. хелп
Да, секогаш при промена на време имам главоболки. Навикната сум на нив веќе. Еден Кафетин и сум како нова Немам намера да трпам болка.
,јас од сабајле се расчистив средив,направив ручек,се трудам да не мислам ама се нешто ми брчи во главава дека ме стегаат градиве од вчера мине така,дали од грбов дали напната сум дали од коронава има уште влијание ама веќе 21 ден ми е а и во почетокот немав мака незнам што е,дали апчињава сега почнав по цело од зепирата дури да делуваат ме ака филм незнам ни сама
Нека почива во мир, баш ми е жал. И баба ми почина пред три дена од корона. Јас првиот ден се изнаплачив, не можев да се смирам цел ден, па наредниот ден баш како тебе ко да не ми се случило мене, како здрвено цело тело ми беше . Вчера имав незгода паднав по скали во зградата и така убаво се изнаплачив пак, мислам огромна тежина падна од мене. Ужасен е периодов за сите. Дај си време, рано е уште, тагувај како што ти кажува телото. За настинката какви други симптоми имаше?
Стигнав Ск. По пат во главата си правев филмчиња некои пр каква би била во секси облека, па како би го гушнала тој шо го сакам и сл. Мозкот не ми е запрен од мисли. Сама сум во куќава. Нз чудно ми е. Како прв пат да идам. Добив. И пак нервите ко попуштени ги осеќам. Нз вечер дали да излезам сама или со една другарка (малку напорна е)
Ne mi e nisto.. nemam ni tempetatura ni sym omalaksana . Samo nosot mi e zatnat.. kafe piev.. osekam deka e kafw.. parfem mirisam ne tolky jako ama pak go mirisam...