Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Опушти се тогаш, немаш ништо.

3. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Zhal mi e. Kolku godishen?
    Situacijata e uzhastija ama mora da bideme hrabri. Moraaa!

4. Dragana Dacka

Dragana Dacka Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Moze da pisete kako se vikat kapkite dali pomagat za dipresija

5. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    50

Ima li tuia nekoj bolen so bil od korona da ni kaze kako w toa da bides bez mieis i vkus?

Последна измена од модератор: 23 декември 2020
  6. littlebird

littlebird Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Пред 3 години ми почина братучетка. Бевме многу блиски, како сестри. Ми беше премногу тешко. Пред 1 година односно 2 години после несреќата имав константни проблеми со желудникот и се доведов до анемичност. Со ехо се заклучи дека нема ништо и ова е предизвикано на нервна база. Велев дека ќе отидам на психијатар, ќе земам апчиња.. но ништо. Некако помина. Помина и една година. Лето 2020 почнав веќе да имами физички симтоми, да се гушам, да имам грутка бо грлото, пецкање низ цело тело, главоболки и уште многу други болки.. Испитав се живо и диво и се испадна океј. И на крај конечно се одлучив за психијатар. Си реков ова мора да престане безразлика колку ми е срам да зборувам за моите чуства со некој странец. Отидов и од тогаш пијам апчиња Елицеа и Хелекс. Конечно се чуствувам добро... Исто така пред 2 недели баба ми почина од корона вирусот, ми беше исто така многу блиска ко мајка. Но со апчињата се држам некако,ама подобро од порано.

На greenday и tasikike им се допаѓа ова.
  7. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    И јас имам проблеми со желудникот можиш подетално да ми опишиш,пошто и мене на нервна база ми е и мн ми смета ме иритира нервите ми ги активира

8. littlebird

littlebird Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Имав константна дијареа и почнав се помалце да јадам за да не ми се. случува тоа. Кога ме прегледаа на ехо видоа дека има киселина што најверојатно е предизвикана од нервози и стресови.

9. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Јас бев,т.е незнам дали бев без тест само со крвна слика дека сум 100посто со корона,мирис изгубив и такво нешто не сум доживеала во животот,не чувствуваш ама баш ништо би Доместос не ти смета ни некои нај јаки мириси,различно е од затнат нос не е исто

Јас пред три год имав мака исто како сега,се испитав немав ништо,сега под стрес пак ми се активира мн нервоза ми прави ми се лоши,левава страна како скапана ми е,сето се издржува ама кога ќе почни како нервоза да ми прави е тогаш неможам мислам ќе полудам,почнав со АД па се надевам за брзо ќе ми се среди,дополнително го иритира и со сумамедо апчињата

Една ден добра една не,аман пукнав веќе,денеска ме боли половината и кај јајниците делот,да беше ова лани ќе немаше мн да му ја мислам ама сега си мислам ме враќа короната, болката надолу ми слегува накај колковите и нозете,аман веќе пукнав

Последна измена од модератор: 23 декември 2020
  10. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    1.039
    После скоро месец од симптом јас сега чувствувам треперење на цело тело како да ми игра како немир ...и нозете како уморни затегнати листови непријатно некако не знам како да опишам.. и ѕоа ма сред спиење ...нервоза ме јаде ...уште сум дома затворена не ме пушта систем нема кој да провери ...ужас
    Дали од короната дали од стресот :(

11. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Како сте денеска? Мене многу лошо ми влијае тмурното време и тоа што почна прерано да се стемнува. Вчера останав до подоцна, имав многу работа и денеска спиев до покасно, и ми останаа само неколку часа дневна светлина :( Имам доволно енергија, но некако вознемирено се чувствувам.

На Nellie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Јас воопшто немам енергија.. Исто касно заспав па покасно и станав, и еве денес имам некои чудни вртоглавици не можам да функционирам. Реков малку да повежбам али немам сила воопшто, времето е никакво, на воздух не сум излезена, имам обврски, испити, многу за учење, а ни малку енергија..

На prominent му/ѝ се допаѓа ова.
  13. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Јас денеска имам повеќе време за одмор, а со тоа и повеќе време да мислам на глупости. Кога имам работа барем сум зафатена и ,,немам време'' за анксиозноста. Инаку секоја зима е исто, како некој вид на сезонска депресија да ме фаќа.

На lolipoppp, Guns N` Roses и Babygirll3 им се допаѓа ова.
  14. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Истата сум и јас, секоја зима истото. Барем собрав сила и повежбав малку, па се чувствувам подобро, сега еден туш, ќе си сварам какaо и се ќе тргнам на страна, ќе гледам некое филмче или ќе си ја дочитам книгата и нема да се замарам за ништо друго . :D

На Dragana Dacka, prominent и eliesaab им се допаѓа ова.
  15. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Јас пак со нервозава,мн вознемирена,мислам ќе полудам притисокот го мерев не е лош 130/90 малку е покачен ,зошто олку се чуствувам нервозно незнам,градиве како да ме стегаат и кај желудников леле мислам срцев удар дека ќе добијам, диезепам се напијав сабајле од 3,5 мг бев мн напната ме смири едно време,кога си дојдов од работа пак ме фати нервоза потоа пред саат време уте 1,5 го допив фактички тоа од 5мг,сега и масло од канабис се напијав незнам веќе што да се напијам да помини ова,а и како да ми се гади

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    15.072
    Мене во последно време па само филмови ми помагаат..ако не пуштам нешто да гледам, друго ништо не ме расположува..

На Babygirll3 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Особено ако се Божиќни многу им се радувам како дете хаха

На Wonder_ girl, greenday и eliesaab им се допаѓа ова.
  18. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    15.072
    @Babygirll3 исто!! Најомилени ми се.

На Babygirll3 и greenday им се допаѓа ова.
  19. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    И менееее:D:D:D:D

На Babygirll3 и eliesaab им се допаѓа ова.
  20. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Епа девојки да си гледаме Божиќни филмчиња и да си уживамеее, без лоши мисли и со многу позитивааа.. Сега е најубавиот период со многу празници, и ако не можеме да ги прославиме годинава, сепак, имаме украси, сијалички, елка, топло ќебенце, да си направиме прекрасна домашна атмосфера и да си направиме да ни биде најубаво, сме заслужиле!!! ❤️

На sophia, greenday, GirlLove и 2 други им се допаѓа ова.