Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.732
    Сам дома пак ќе врти кај мене.. :inlove:

На Babygirll3 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.238
    Никогаш не сум била обожавател на божиќни филмчиња ама после вашите коментари може ќе им дадам шанса. :) Веќе е украсено кај мене, пола работа е завршена значи :)

На Babygirll3 и Anie93 им се допаѓа ова.
  3. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    И јас со филмчињата дури и некој анимиран си најдам:$, навистина помагаат да не мислиш на ништо друго:)

На Babygirll3 и Anie93 им се допаѓа ова.
  4. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    upload_2020-12-4_1-6-21.png upload_2020-12-4_1-6-21.png

На greenday му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Definitivno eden od najinteresinite filmcinja, bez razlika kolku pati i da sme go gledale :D

6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.295
    Допаѓања:
    15.700
    Не знам како е кај вас но јас се приметувам дека ова ми е прејдено во навика. Постојано да се пожалам да кажам, едноставно као мене лошо ми е не ме замарјате, сум приметила постојано на исто место исто чувство, значи не може секој пат исто, сама си предизвикувам на некои места да ми е "така" најверојатно :D

Инаку да се пофалам после дооолг период имав 5 дена скроз супер без ниедна ваква мисла ниту чувство:D
    И денес пак :puke:

На GrimTheReaper и jagoda777 им се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.454
    Допаѓања:
    16.933
    Морам да кажам :
    Да бев попаметна парите од последната плата ќе ги дадев на психотерапија...
    Сега почнав многу да сакам да одам.
    И гешталд и се.
    Створив со психотерапевката некој поблизок однос и се радувам.
    Се надевам со секое идење ќе се почувствувам се подобра и подобра.
    И бевте и сте во право за психотерапија.
    Огромно благодарам!
    Мисла дека барем 80 % анксиозност и депресија може да се реши со редовна посета на психолог.
    И така е, не можиме самите да си шомофнеме, мора да има со нас стручниот лица и апчиња.
    Поздрав и убав ден!
    Да се изненадите со нешто убаво денес.
    :hug:

На edna_malecka, kristina.k, GrimTheReaper и 5 други им се допаѓа ова.
  8. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Бравоооо мачеееееее! :clap::clap::l::l::l::l::l::l:

На Anie93 и GirlLove им се допаѓа ова.
  9. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.238
    И мене ми е така.
    За жал, мислам дека си ја имам прифатено анксиозноста како дел од мене, од мојата личност и карактер. Потсвесно. Иако се борам против неа или само мислам дека се борам, а всушност не правам ништо...

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Kako ste drustvo,jas od sabajle promenlivo,sabajle loso od koga stanav gadenje,ama na site mu bese isto taka da zakluciv od vremevo deka e,potoa podobro si dojdov od rabota sakav da odmoram,legnav nemozev da zaspijam,kako nervoza da imav visok energija neznam,cigarite gi otkazav sega zasega I za niv me faka kriza ponekogas,cas dobro sum cas mislam ke poludam nervoza podujan stomak,vilicata si ja stegam cela glava si ja napnuvam,znam sto mi treba,masaza,turska bajna mislam deka opusta najmnogu

11. curly_girl

curly_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    12
    Do skoro pisuvav na forumov za problemot so nervozni creva,ama so toj problem stasav do zemanje na AD,pocnav pred 3 nedeli so zemanje na Elicea ama se cuvstvuvam uste potesko od prethodno,premnogu nervoza,napadi na panika koga sum nadvor,ne mozam da pojdam do rabota mislejki deka po pat ke mi se sluci da se usramam i da se "pokakam" zaradi periodot so konstantna dijareja,sega ja nema dijarejata otkako gi napraviv site ispituvanja i mi kazaa deka ne sum bolna i se e vo mojata glava i deka e dijarejata e samo kako posledica na stres,arno ama vo toj macen period pred dijagnozata mi se imase sluceno nadvor da "zgresam"i od togas zivotot mi se pretvori vo pekol,sega sekoe izleguvanje koe e svedeno do rabota i doma mislam deka pak ke mi se sluci istoto i ne mozam poveke da izdrzam,mislam deka ke poludam,ve molam neka pise nekoj sto se soocil so ovaj problem, ve molam!

12. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Srcka se dodeka postoi anksioznosta vo nasite zivoti ke postojat i vakvite misli. Vo glavno site go imame istiot problem samo vrzan za razlicni raboti, i da ne se slucilo toa sto ti se slucilo sepak jas mislam deka vakvite misli povtorno ke bea tuka mozebi samo ne dotolku izrazeni i ne za istata rabota. Ednostavno zivotot mora da tece, ne mozeme da se krieme zasekogas, da begame od se, vremeto tece, zivotot pominuva, imame idnina pred nas i treba da se obideme da ja napravime ubava. Nekade pogore procitav nekoj imase napisano deka anksioznosta vekje ja gleda kako del od sebe i ne se bori vekje so nea i mislam deka toa e nesto najpametno sto sum procitala posledno vreme i ednostavno site treba da staneme prijateli so anksioznosta i da se naucime da ziveeme so nea bidejki ako se borime so nea mislam deka samo ke ostanime razocarani. Eden den ke bide polos, drugiot podobar, pa sto? Ke izdrzime, mora da izdrzime, se ke pomine, zivotot tece sakale nie ili ne i zatoa neka bide po nasi pravila, napravi si go zivotot ubav, bidejki ako ti ne si go napravis, nema nikoj. :)

На curly_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Дали на некој му се има случено е да му се тресат рацете и душата како да му е паднат шеќерот а да е најаден добро

На MilesAway и eliesaab им се допаѓа ова.
  14. curly_girl

curly_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    12
    Ti blagodaram za podrskata ❤

На Babygirll3 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bojana890

Bojana890 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    252
    ”Сè имаш, ништо не ти фали” е најлошата реченица што можете да му ја кажете на човек кој се бори со анксиозност – запаметете го тоа“

Читајте го ова

На MilesAway, curly_girl, Wonder_ girl и 6 други им се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.454
    Допаѓања:
    16.933
    Испешачени 10 км, не преспав, а ако легнев ќе пиев од 5 до 7 и ќе бев сега за нигде.
    Ајмо женски !
    Имам само едно прашање дали може на организмот и преголема физичка активност да му даде стрес?
    Осеќам како мака дс ми е премногу.

17. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    186
    Убаво си направила, убаво е преку ден да си активна ем на глупости нема да помислиш ем навечер без проблем ќе заспиваш:)

На eliesaab и GirlLove им се допаѓа ова.
  18. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Da moze mene mi se sluci ednas od pregolema fizicka ativnost.

На eliesaab и GirlLove им се допаѓа ова.
  19. Am123

Am123 Нов член

Се зачлени на:
    5 декември 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Po vtor pat mi se pojavuvat ankioznosta mnogu loso se custvuvam mnogu losi misli imam nemozam da se smiram teloto treperit zeludnikot me bolit glata me peckat racite mi trnat mislam deka ke umram sekoj moment mnogu loso custvo nemozam veke vaka dobra bev 2 godini i eve pak pocnav po staro no vo mojata familija imavme dva smrtni slucaevi vo isti den i sum vo golem stres isto i moite roditeli

20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.295
    Допаѓања:
    15.700
    Што е преголема физичка активност? Валјда не пешачиш 100км, вежбај/пешачи колку можеш, застани, пауза и не се замарај сега ако мислиш и дека од мн физ активност ќе ти се случи ќе повикаш и ќе се случи. Тргај таа мисла одма!:D

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.