Шо ќе повикаш и шо ќе се случи ? Од ова традиционално мислење Ај јас на пример да повикам 1 милион на сметка да ми стаса па нека ми се случи
Физичка активност 10 км не е преголема физичка активност , поготово пешачење не знаеме дали е забрзано или мрзеливо пешачење баш стрес е далеку да ти се деси од пешачење .
Навистина има голем резултат кај тебе. Не си истата од пред неколку месеци. 10 км се многу за некој кој воопшто не бил физички активен. Постепено се наголемува километража. Физичката активност, не може стрес да предизвика, може само замор, кој пак, кај некои или се манифестира со инстантно заспивање или со инсомнија (како кај мене). Во секој случај, за време на овие активности, се излачуваат ендорфини кои се одговорни за позитивни чувства. Така да, штета не може да имаш.
Пешки одев од центар до Градски. Јас немам проблем да пешачам сама, само ми треба друштво, позитивно секако Иначе се вратив Ск, ама за кратко, онака ми е како издувен вентил. Штета, што моите ме притискаат за работа, за жал не се осеќам добра за работа. Самотијата од др страна ме убива тука, дури и потсвесно сонувам како сите домашни ме оставаат сама, дури во сон викав и плачев, нз дали и врескав, па да ме слушнале комшиите.... Ќе биде тоа е. Очигледно сепарацијата ми е сеуште тешка од дома.
Па има реални и нереални работи. Милион дека без ништо да направиш нема да ти дојде ама кај анксиозен човек да се предизвика автосугестивно паничен напад или симптом и те како може. И не знам како на толку истражувања, научни трудови, проверени докази или не знаѓ што се фалеше дека читаш немаш прочитано за автосугестија
Мене акнсиозноста скроз ме обзема, вака оддамна ме нема здрмано да неможам од дома да испаднам, испаѓам само по потреба и тогаш знаете како се движам, брзам како да ме брка некој, паники ме фаќаат мислам готово ќе се ничкосам и толку со мене. Немам волја нимпо дома занимацоја да најдам само лежам, а од лежењето бетер се осеќам се ме стега од глава до пети. Незнам како да синпомогнам веќе, немам отидено на стручно лице си пијам лексилиум да се смирам. Читам елица доста од членовите користите дали има некое подобрување или...?? Помагајте со совети оти мислам дека ќе полудам само лежам и се жалам по дома дека нешто не е во ред со мене дека сум болна од нешто сериозно, дека нешто лошо ќе мо се случи.. итн...
@lolipoppp да, има подобрување од елицеата. Но мора со консултација, а инаку постепено се покачува дозата за да се навикне организмот.
Да потполно те разбирам како ти е, пробај да не пиеш лекови подобро е сама свесно да можеш да научиш да го контролираш ова(гледај некои мотивирачки говори). Еден пример со моја другарка исто така беше почна да гледа некоја на youtube мотиваторка и и требаше можеби неколу месеци, но тоа и помогна и еве сега е друга. (доколку те интересираат мотивирачки говори пиши ќе ти предложам некои).
Ќе се фалам и уште се фалам на многу научни трудој и книги и горд сум со тоа и егото ми е втаван , анксиозноста ниту е повикување ниту размислуваш на повикување , можиш да го тестираш тоа повикувањето кога си во "Calm state of mind " и пробај повикувај се на лоши работи па види дали е така . Мозокот е способен на самоопределување ,селекција и слично , тоа повикување е Традиционално мислење и пак гледај широоко , паничнио напад свесна си дека од нигде никаде некогаш иди , а некогаш е креираш негативна ментална слика и го активираш симатичкио нервен истем и уште толку те удира вкрај . А некогаш е и од кревање висок серотонин во крвта и ко ќе падни те ака од земја и то е паничнио напад . Повиќување на паничен напад не постои . A од автосугестија можи и да умри чоек . Не треба да имаме воошто автосугестија . Полесно се маневрира кога ќе знајш се ! Тенкссссс И имаме различни ставови и мислења тоа е супер !
Какви научни трудови, кога мозок е тоа не знаеш кога и какви мисли ќе ти дојдат. Едно е да читаш на хартија, друго е во пракса. На најубавиот ден од животот може да ти се гледа од црно поцрно без разлика колкава моќ имаш над своите мисли. Медицината уште не знае како функционираат некои работи.
Девојки како сте? Мене денес ми е особено тешко, со нозе пресекување, паничен на повидок, цел викенд се борам да не се секирам, дека се е до циклусот ама не е лесно.
Реално лошо и јас, мислам веќе и покрај пмс цело време е така, никако не можам да ги сменам мислите, пробав и со медитации но џабе. Откако дознав дека имам хпв цело време мислам само на најлошото, да не излезе накрај и друг пострашен вирус (не короната)
Прилично лошо и јас, имам некоја физичка вознемиреност, ми се тресе снагата, блага тахикардија, вртоглавици, потење... Ама на вакво време скоро секогаш имам слични симптоми
Здраво девојки , прв пат сум на форумов ,добро ве најдов . Многу ми олесна кога почнав да ве читам , си реков не си сама .Моето патешествие со анксиозноста почна пред неколку месеци , имам 50 год. Се на куп ми се случи , смртта на татко ми , отказ од работа , предменопауза ... Непознат вознемир , страв , желба за изолација....Бев и на психотерапија прв пат во животот , ќе видиме како ќе оди ...Дај боже сите да сме добро , се читаме
Zdravo Tanja, i jas sum nova ovde i eve me so slicen problem kako tvojot, gubenje na rabota, predmenopauza ,najverojatno poradi pad na hormonite mi se pojavi anksioznost... Sakam da te prasam kade bese na psiholog i dali si zadovolna od sesijata? Jas zakazav kaj Ortakov vo Sistina ovaa nedela , pa ke vidime sto ke kaze.
Здраво Вики , бев кај др. Весна Вајс , како за прв пат ми беше ОК , ме опушти , позитивна атмосфера направи , си поразговаравме , ме прашуваше доста работи , ме смири во смисол не се секирај , на време реагираш ептен на почеток , се ти се собрало ...Првиот впечаток смирувачки ми делуваше .Ми закажа пак за месец дена, по потреба и порано. поздрав
Dobro e sto pozitivno ti deluvala, se nadevam i kaj mene taka ke deluva Ortakov. Ti posakuvam sto pobrzo da go nadmines ova a i site nie sto se borime so ovaa sostojba. Pozdrav