Има ли некој проблем со прескокнување на срцето? 5 години со анксиозноста, сите симптоми полека ги снема уште поодамна, остана тоа прескокнување...
Нормално е, сите што страдаат од анксиозност се жалат од ова. И тахикардија е чест симптом, кај мене конкретно. Кога сум и сосема малку вознемирена, веднаш чувствувам како срцето да ќе ми излета од гради.
Da istoto go imam a eve me momentalno sun na lekar mi napravi ekg i vika super ti e i sto e ova preskoknuvaje srcebineje vise me ismaci stavrno
Точно, и мене ми се случило ,,од нигде никаде'' да ми се појави тахикардија. Веројатно потсвеста работи во тие моменти...
Да, може. На почетокот дури се навикне. Мене па ми се јави и крварење од нос за релативно кратко време. За сите промени задолжителна консултација.
Јас пак проблем со дијареа,незнам дали од што добив ,ми врија цел стомак ме нервира а и одма ме потсеќа на короната ме плаши,а и ми се гади
Можи и тоа,незнам веќе,можно е и од АД уште да ми се привикнува организмот,психички сум подобро ама се вака нешто ќе се најди да ме раздрма
Isto i jas imam tahikardija i koga sum smirena i koga sum nrervizna mi se desava koga lezam da mi precuka srceto praveno eho na srce pred skoro 1 godina i toa 2 pati vo rok od 1 mesec se bese ok .. postojano sum so raka na srce mislam ke mi se sluci nesto neznam veke sto da prevzemam...
Дали е во ред некогаш да почувствувате потреба од прошетка, и навистина ја правите? А во текот на прошетката да смените 10 расположенија?
Се осеќам како на почетокот пред 5 години срцебиење, сите нерви ми играат, ми прескокнува срцето мислам дека ќе умрам. Многу лошо овие 3 4 дена, а таман мислев дека се помина.
Да, мене знае да ми се случи од време на време. Страшна потреба да искочам на воздух, да се раздвижам и обавезно го правам тоа. Но мислам дека не е најнормално да се сменат мнг расположенија. Стабилноста и фокусираноста не предизвикуваат бродоломи во себе. Можеби е хормонска причина, или едноставно премнг работи ти се случиле па немаш време се да "свариш". Не верувам дека е нешто страшно, ниту премнг сериозно. Колку мисли знаат да ни прелетаат толку и расположенија можат да поминат, само внимавај на себе и следи се
Истото ги имам поставено и претходно но немам одговор.дали може помош.веќе 5 години патам од хронична главоболка во последно време овие 3 месеци не издржлива како да не го осеќам тој дел од главата како да ми е здрвен ги имам правено сите испитувања во овие 5 години со 3 магнетни на глава Се ми е ок Докторот ми кажа многу сум напнат(крв,очи,нос,уво,ЕКГ,ЕЕГ,Компјутерска...)но главоболката никако да помине.Имено пред пола месец правев интервенција на срце ПФО можно било да е до тоа.БОлката ми е на левата страна зад увото:болката ја имам уште од самото будење на сабајле и се зголемува или во некој случај е иста почнува како Штипење,потоа жежење и станува како притисок тензија неподнослива мислам ќе ме доведе до лудило:скоро бев кај невролог ми препиша Елицеа и Хелех 2.0.25 со хелех малце се смирува болката но никако целосно да помине дали ова се должи на анксиозноста.Докторот барем рече дека е депресија и анксиозност. Поздрав до сите.
И јас имав главоболка огромна и ми трнеше главата. Се снимав комп. томографија ми рекоа дека се е во ред и од тогаш престана да ме боли. Сега имам само прескоци на срцето.