Епа и јас сум зависник од кафе али коа ми беше најмногу лошо не пиев можеби 6 месеци, си пиев несквик или какао се додека не бев спремна повторно да почнам да пијам и тоа само по едно наутро и сега дури после 2 години пијам по две.
Да, баш така при најмал стрес пак сум на почеток. А со состојбава моментална очигледно сите само тапкаме во место. Битно јас месецов сама го најдов коренот на мојава состојба, е сега уште да се научам да игнорирам зборови
Како што веќе ти кажаа и пред мене, можно е од многу седење да се чувствуваш стегнато и укочено, па оттаму болките во нозете и во половината. Размрдај се, ако долго учиш станувај барем на секои 20-30 минути од столчето, истегнувај се, излези да пешачиш. Не мора да е ништо интензивно, но биди редовно активна.
Dodeka bese letoto i toploto vreme postojano bev ispadnat mnogu malku vreme bev doma , a sega koga pocnavme so predavanja i koga zaladi vremeto i se e zatvoreno posle 6 po celi denovi sum doma i toa skoro vo tekot na celiot den sum sam , mnogu poretko ispgjam za razlika od pred 2-3 meseci.
Dali vi secslucuva da spiete i koga ke stanate srceto brzo da vi cuka neznam vise sto e ova ekg to super mi izleguva pa uste eho cekam da vidime sto kako puknav od strav aman vise
Одамна се немам пожалено, од пред некоја недела, може бе секој ден да не ми е добро, веќе се нервирам и почнувам да мислам дека не ќе да е од анксиозноста. Срцебиење редовно, тремор, немир, де матно де тешко, не споделувам веќе на никој околу мене оти иста прича е веќе неколку години. До промената на времето ли е, многу сум си лута на самата себе што не знам да уживам во овој како таков новогодишен период. До кога вака
Нека не ти се наметнува сега дека мораш да уживаш, ксј повеќе анксиозни луѓе го имам сретното чувство, како под притисок да се. Како ти е така ти е, гледај да поправиш а не дека сега е оовој период од годината. И јас порано се замарав како за Бадник ми било лошо неколку години ама престанав да се окупирам со тоа А за истата прича секој ден и мене ми е исто веќе скоро цела ггодина и многу мачно ми е ама мора да се изнјаде начин да не не разочарува ова, туку похрабро, попозитивно, по со волја, енергија да се прават работи се додека не се успее скроз!
Имаш типични симптоми на анксиозност и тоа во понапредната фаза затоа ти е се јавуват тие болки во мускулите. Мене оваа година првпат ми се појавија болки во мускулите на рацете нозете, вкочанет врат, половина, на почетокот многу паничев не знаев од што е па направив испитувања и се беше во ред со резултатите, матичната намерно ме прати да ги направам за да ми докаже дека ми е од стрес и од анксиозност. Исто ми се појавува ден, два пред полагање и трае и после полагање. Не постои начин да се контролира ова, до некоја мера помага јога, масажа и топла купка. За да се повлечат симптомите, потребна е терапија со антидепресиви со препорака од психијатар. Тоа што ти се случува ти се симптоми на анксиозност од преголем стрес. Треба да ги откажеш цигарите.
It finally hit me! Во рок од еден месец ми се случија многу неубави работи. Прво бев во фаза на негирање, потоа фаза кога со сарказам и хумор пробав да ги оттргнам мислите и соочувањето со реалноста. Можеше да се забележи и по мислењата на форумот и времето кое го врвев тука. Ама неколку дена веќе сум хаос, нема симптом кој го немам. Апетит воопшто, тахикардија, главоболка, или многу спијам или ич, тремор и потење во рацете.. абе се'. Се трудам и во слободно време да најдам активност само за да не мислам, ама и 5 минути да останам сама со мислите ми е тешко. Се надевам дека нема да трае со денови, некогаш ми е неиздржливо.
Bev nalekar vo juni mesec koga imav povekje simptomi i potesko koga mi bese i spored ispituvanjata mi rekoa deka sosema sum zdrav. Inaku simpotmite mi se pojavuvaat pri pormena na vreme odnosno najvekje koga ima silen veter nadvor. Imam oseteno koga sum vo prostorija kade sto duva klima letno vreme ili ladi ventilator me stega nad gradite pod vratot. Inaku sekoj pat pred da polagam imam stres od koj nekogas imam i proliv od toa.
Dali si pod postojan stres? Opshto kako se chuvstvuvash napnato, negativni misli, isplasheno? Glavobolkata mozhno e da ti e od stres Jas gi piev heleks, dobro mi deluvaa, mi gi stabiliziraa emociite i mislite
Имав и јас такви периоди, ај ќе речеш некогаш лош сон, ама ова нашево. Еве сега ми е хит навечер не можам да дишам и срцебиење.