Zdravo da ve prasam dali nekoj od vas se plasi ot sizofrenija jas mnogu se plasam zs citav u nekoj forum deka ot stres anksioznost strav depresija moze na kraj da se pojavi sizofrenija dali se plasite i vie kako mene zasto ve citam svite sme so godini so ankziosnost strav obsesivni misli pominuva pak se vraka
Не може анксиозноста да премине во шизофренија. Тоа се два сосема различни поими. За појава на шизофренија треба генетска основа, користење наркотици и ред други фактори кои немаат поврзаност со анксиозност. Но може ако имаш шизофренија, да имаш и анксиозност. Исто анксиозноста може да имитира симптоми на шизофренија. Најдобра дијагноза се бара надвор од форумов.
Незнам што ми се дешава. Срце ми искача низ маица. По дома најмала кавга почна да ми пречи. Порано некако издржував. Пренасочував мисли. Лака ми душа.. Се гушам. Едвај до здив доаѓам.
I jas se cuvstvuvam taka ponekogas. Najcesto od dosada ili od istite raboti so gi pravime sekoj den odnosno ne se pravime ili zanimavame so nesto novo ili koga nema da ispadnam nadvor da prosetam barem 3-5h da ne bidam doma.
Некој ми сугерираше книга и ја најдов во пдф. Не знаев, не сака да ја прикачи. Еве слика, како се вика.
Не знам дали е соодветно за темава... Наскоро треба да почнам со практична работа во една институција, прилично стресно. Јас знам дека можам да бидам професионална до крај, но бидејќи пред неколку години ми се случи траума, некако се уште не чувствувам поправена од тој настан. Оттогаш се што ме потсетува на тој настан ми е непријатно и ми предизвика страв. Сега ми е страв како ќе работам, буквално страв од работа. Дали му се случило на некој и како го надминал? Се плашам да почнам да одам на работа Си поврзувам некако со траумата иако нема врска едно со друго. Не знам дали е стравот или несигурноста... Не можам да си објаснам.
jas piev edno vreme remirta mislam deka se isti sostav mirtazepin, celo vreme gi piev po pola moze edna godina, premnogu spiev koga ke stanev kako od koma, osven spienjeto drugo nisto ne osetiv podobruvanje, ama kako sto znaeme kaj site e individualno.
Девојки, дали додека пиете антидепресиви (мене ми е прв пат, 20ти ден сум на Елицеа) имате тежок ПМС? Треба да добијам и последниве 2 дена се чувствувам ужасно, повеќе физички ама и психички, главата премногу ме боли и општо цела сум хаос низ телото. Општо отсекогаш имам тежок пмс и се чувствувам за никаде, ме интересира дали во комбинација со антидепресивите може да ми полошо?
Ако ти одговара антидепресивот и ако правилно делува нема шанси да ти биде полошо и во менс и после менс.
Мене денес ме боли грбот,назад главав како за висок притисок ама го мерев добар е,дали од времево,имав мал стрес денес,дали до покасно спијав дека бев трета смена,како да ми се лоши,и само ќе си нагаѓам сега од што ми е
За оваа книга имав пишано уште пред 10 месеци Ама бравос си ја научила лекцијата , ја има инаку во македонски превод ))
Zdravo zenski kako ste denes ? Kako se cuvstvuvate vecerva ? Dali se raduvate ili ne , jas cel den bev vo nekoi obvrski i se izmoriv nekako i sega momentano nekako glavata ko da mi e pod pritisok ko da mi se vrti nekako bezveza se osekam dali e od zamor ili nesto drugo aman vise da pomina i ovaa ludilo
@Simgeee едвај чекам да си легнам. Ме фати некој немир од пред саат време, но и не сум баш одморена..