Среќна Нова борци! Да ни биде полесна 2021, се надевам успешно ќе се избориме со анксиозноста оваа година, или барем подобро од минатата. Јас веќе 2 дена сум без АД, симптомите си почнаа веќе денес, ама се напив црвено вино после скоро 2 години и ја поминав најдобро што можев вечерта. Веќе 5-6 месеци бев на минимална доза, знам дека ќе е тешко, и не знам дали ќе е успешно ама сакам да ги оставам веќе подолг период и морам да пробам. Ако има некој искуство нека ми пише колку долго му траеле симптомите на одвикнување. Планирам да почнам по некој ден со Neuroforte и Tranquil на природна база, или евентуално со Неолексан. Ќе гледам од ден на ден да издржувам, па што сака нека е.
Среќна Нова друштво,да ги оставиме сите грижи и стравови во старата и со нови сили да тргнеме во новата,дај боже сите да сме здрави и живи и што поскоро да се избориме со чудово
Среќна нова година и на тебе, здравје и среќа! Искрено на твое место не би ги откажувала ако имам симптоми. Доколку си скроз добро па дс ги прекинеш да меѓутоа ако се мачиш зошто... Инаку кога прекинав антидепресив пред неколку години немав никакви проблеми, после година ипол ми се вратиа и еден психијатар ми рече дека дури сега ми се вратиле симптомите пак дека сум била без терапија. Неурофорте бар мене не ми помогнало
Па не сфаќаш некој работи дека мора од нешто да живеат , и им одговара да те верглаат да ги посетуваш повеќе пати ... јас цело време што зборувам селф едукацијата е нај моќно нешто за кое што знам досега.
Ааа дада, скроз. За тоа се лекарите, да верглаат пациенти, да ги мамат, да заработуваат. Како па да не Што зборувате бе луѓе. Мене книги ако се премногу тупечки околу психа ми прават поголема анкс, а психологот мо препорачувал. Ете, не е се црно бело како што си мислите
Ниту една книга нема да ни, помогни, тоа знам. Мене ми помага дружење, занимација барање, природа, јога
@Anie93 немам симптоми од анксиозноста, туку некои чудни физички симптоми поради оставањето како шокови низ тело, тремор и слично. Инаку и мене не ми помагаат такви мотивирачки книги за самопомош, ама општо читањето на книги (фикција) премногу ми помогна со анксиозноста особено навечер. Ќе се внесам во приказната и немам време за анализирање и полесно заспивам.
И најчестото пррашање што си го поставувам себеси е КАКО СИ ПОМОГНАМ СЕБЕСИ ДА СЕ ЧУВСТВУВАМ ПОДОБРО/? ШТО МИ СЕ ПРАВИ ВО МОМЕНТОВ? Еве и една вежба, па којшто сака нека си ја направи ако му иззгледа корисно.
Srekjna nova godina na site ❤️ Jas moram da pisam .. vekje pisav prethodno deka pred 4 meseci proveriv krvna slika se super bese , najmnogu otidov zosto mi se pojavija preskoci na srce mi napravi ekg mi rece se e vo red. Posle toa prestanaa eve vekje 2 3 nedeli od vreme na vreme pak mi se pojavuvaat. Sega si lezam i mi tekna ej denes nisto daj boze da ne se desi, koga naednas osetiv .. Se isplaniciv.. Pominuvam niz tezok period, tatko mi zakaci korona , mu se slosuvase imav stresovi golemi , napnat period premnogu .Ne sum vo sostojba da otidam na lekar , da ne gi stresiram moite. Zeludnikot mi e na nervna baza odamna , mozno da e od nego.Jas so skoro site simptomi i panicni napadi se sretnav ama koga se vo prasanje preskoci na srce ne .. Tolku od raduvanje na novata godina i na denot ..
Ако ти е утеха секогаш ко ќе помислам одамна ми нема прескокнато срцето, по кратко ми се случува. Знам колку е тешко, најгрдо чувство е. Јас 4-5 пати по ред одев на ЕКГ и во ред беше стално, кардиолог ми рече и на луѓе без анксиозност е нормално да им се случи, а не вака. Исто и јас заприметив дека има некоја поврзаност со желудникот и барав на интернет, најдов доктор што ја докажал поврзаноста на палпитациите и рефлукс на желудник, а со анксиозноста желудникот и општо органите за варење најмногу страдаат.
Се сложувам, желудникот страда најмногу и од тоа најмногу има прескоци на срце,мене дури ми се слошуваше од желудникот,ми препишаа еглонил мн ми е подобро од нив и почнав да пијам јајца од препелица
Da i jas od lekovi samo eglonil pijam. I jas mislam deka najcesto e od nego a i poradi stresovite pokraj tatko mi. Se nadevam deka se kje pomine mnogu brzo.
И јас да ве поздравам и да ви посакам во Новата година што поретко да пишуваме на темава Верувам дека можеме да се избориме