1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    171
    Fala mnogy

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mile.m

Mile.m Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Zdravo decki nov sum tuka no 5 god se macam so anks dali vi se slucuva na zaspivanje da ostanuvate bez vozduh samo sto gi zatvoram ocite gubam zdiv i se budam i zaspivanje nikako isto mi se slucuva i pri sedenje nekogas kako kratok zdiv ili zabrzano disenje

На greenday му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Не е можно туку и е од кафет и од кокаколата.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    Мозокот си игра играчи со тебе.
    Ништо не ти е.

Иначе, ми се има случувано.

5. Mile.m

Mile.m Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    fala

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Ова се едни од најчестите симптоми на анксиозноста кои и мене ми се случувале и уште ми се случуваат понекогаш.
    Застрашувачки е, знам, но единствената причина е вознемиреноста.

На eliesaab, Srckata28, Mile.m и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mile.m

Mile.m Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Fala na odgovorot inaku piev ad do pred 6 meseci se srediv epten ama eve posle 6 meseci pak se vraka

8. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Kako ste deneskaaa ?? ☺️☺️

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.046
    Допаѓања:
    112.206
    Кога ќе ви дојдат такви мисли, обавезно на друго мислете. И не нема да паднете нема да се онесвестите, верувајте друго е чуството кога се онесвестуваш, друго е ова. Мене кога ми беа овие симптоми си имав марамица со мене што мириса, од оние антибактериските ама јако да мириса и одма штом ќе мириснев ќе ми се разбистреше мозокот. Јас и пред коронава имав гел за миење раце со мене баш заради ова, или до оние ментол инхалаторчињата што се. И никако, никако хранење на овие мисли.

10. Ciel

Ciel Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2019
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    2.129
    Дали имате искуство со таблетите аклонил и занфекса?

11. Simpleman

Simpleman Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    42
    Дечки здраво.
    Ве читам редовно, и си се тешам ддка не сум сам во оваа подмолна состојба, напротив додека и мене не ми се случи не ни знаев колку луге блиски до мене си патат од ова.
    Во последно време имам ноќно потење, барав по темиве но не се пронајдов никаде, има ли некој друг што има сличен проблем?
    Инаку првиот паничен напад ми беше пред 6 месеци, и од тогаш патешествија, ми се поремети цел живот, од среќен човек боем да кажам со 117 кг, стигнав на 98, од седење до сабајле со пријатели сега се немам видено со никој, празници одам кај што морам седам 2 саати со вода во рака како на трња.
    Пиев деметрин по 20 мг, сега пијам по 0.5 уште 10 дена и после само по потреба.
    Пијам зепира по 15 мг секое сабајле, и имаше некој период од месец дена без нападк сега почнаа да се зачестуваат.
    Од кожа ми се излегува, никаква животна радост.
    Се тешам барем сега се пократки нападите и некако ги минам полесно, на почетокот ми се повторуваа и беа 24/7 мислев ќе полудам.
    Забегав малку од темава, да си ја кажам маката
    Некој со сличен проблем за ноќното потење?
    Секој коментар е добредојден.
    Поздрав и да сте ми здрави и живи

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  12. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    @Simpleman нормален симптом на анксиозноста е и ноќното потење. Јас сега сум подобра, но во најлошите денови се будев навечер и одев веднаш под туш... до таму беше отидена работата.
    Пробај да се релаксираш некако пред спиење. Барем еден час пред спиење не гледај во монитор, не читај вести, ослободи го умот од секакви мисли и грижи од текот на денот. Знам дека е лесно да се каже, но и тоа се вежба.

На Simpleman му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    309
    Со потењето да се надополнам причината буквално не ја знаам точно која е но кога седиш до покасно време тоа се случува , всушност некоја жештина некоја топлотна енергија се чувствува но не е дел од анксиозност тој феномен ако ме прашаш мене , тоа е функција на панкреасот тој е задолжен за тие ствари така да што мислам дека е далеку од анксиозност пошто овај термин се дешава во мозокот така да не бери гајле , Едноставно легнувај си кога е време едноставно "circadian rhythm" проучи малце за овај систем ќе ти помогни да воведиш дисциплина во твојот живот и ќе научиш како функцинораат некои работи . Инаку "Welcome to the Club " Тука сме да помогнеме и да ја решиме секоја непозната мистерија а за некого позната , Поздрав и секое добро <3

На Simpleman му/ѝ се допаѓа ова.
  14. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.218
    Допаѓања:
    4.595
    Потењето може да се јави и од недостаток на Д витамин, исто и депресија. Ако си во можност испитај си.

На mira.mira и Simpleman им се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.838
    Допаѓања:
    15.719
    Луѓе, дали анкс е голема збунетост?
    Се осеќам многу збунета и како да не знам чудно ми е се.

16. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.218
    Допаѓања:
    4.595
    Дереализација?

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Здраво дечки! Се надевам поредовните членови се сеќаваат на мене. Имено, знаете дека после 10 години мачење и слично собрав храброст да посетам психијатар каде што ми беше дијагностицирана анксиозност со панично растројство. Пиев 3,4 недели пароксетин (АД) и толку.
    Нема симптом на анскиозност што сум го немала, ама буквално Н Е М А.
    Муабетот ми е, откако излегов од ординацијата кај психијатарот седнав и си реков ДОСТА Е! Доста е преживување а не живеење, реков нека умрам ако е дојден денот што сака нека се деси оставам се да ми се случи, што е тоа е реков и си прифатив. Од денот кога си го напрајв тој разговор со себе, ете веќе втор месец паничен напад немам добиено и апчиња прекинав и се'. Вежбам, учам, читам книги, гледам серии абе со еден збор ЖИВЕАМ.
    Луѓенца, сум го достигнала дното на анскиозноста и нападите. Се сум преживеала, ве молам имајте верба дека штом мене ми е подобро, на сите ќе ви биде, верувајте ми. Има една изрека од антички филозоф Хераклит: panta rei, се тече се се менува! Ништо не останува исто, така и оваа состојба, значи штом јас го пишувам ова бескрајно сум убедена дека секој од вас ќе биди подобро:l::l::l:

На Skorpija12, TheDove, Doca и 9 други им се допаѓа ова.
  18. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    171
    Jas ne ocekuvam.. nekako kako nekoj da me turna, de na levo de na desno.. kako snemav ramnoteza.. se fativ za masata i pocnav da pojam voda i cela da trepeeam.. od nigde negde.. a pred toa zborevme za nesfo bezveza so me voznemiruva

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.046
    Допаѓања:
    112.206
    Тоа е.. напад на паника. Без гајле.

20. maja.mitrova