1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Tarara

Tarara Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    26
    Здраво и на тебе и јас се борам со оваа состојба мило ми е за тебе што си успеал да тргнеш на добар пат,и тоа без лекарства и јас не пијам ништо успевам некако сама да се смирам кога ке се почуствувам лошо некогаш успевам за многу кратко време да го совладам тој немир но некогаш тешко оди.Се надевам дека за брзо време се ќе помине и ќе бидеме оние старите личности како порано.Ме интересира како ти се справуваш во тие ситуации и какви симптоми имаш.Поздрав секој совет е добредојден.

На Bilhaan и Осе им се допаѓа ова.
  2. ivanоо7

ivanоо7 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    88
    [​IMG] depres.jpg

На Knudle, lovely girl M, GirlLove и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Sve e provereno i se e super no jas pak mislam na srceto deka imam
    Nesto celo vreme tos mi se vrti u glava

4. Cicko Gorio

Cicko Gorio Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    13
    Срцевите прескокнувања ги немаше месец дена. Оваа недела секој ден по еднаш 2 пати на ден.

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Како сте денес?јас пак некоја нервоза во желудников,дури ги пијав еглонилот бев супер сега некако пак ми се ствара нервоза дали од времево незнам

На Tarara му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tarara

Tarara Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    26
    Здраво и јас сум истата и јас се напив еглонил и реглан бидејќи имам и нагон на повраќање и гадење осеќам и тресење на телото.И јас незнам дали е до времето но така се чувствувам неколку дена имам и главоболки пијам апчиња но не поминува.

На tasikike му/ѝ се допаѓа ова.
  7. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Dali vi se slucilo da koga kje legnete da zaspiete , se budite postojano i sekoe budenje go cuvstvuvate duri vo zeludnikot. Vi se spie a mislite vi rabotat 200 i ne mozete da zaspiete .. Jas na pocetokot koga uste ne znaev deka stanuva zbor za anksioznost sekoja vecer mi bese taka.. Vo pms sum i mnogu sum napnata spremam ispiti i anksioznosta mi e mnogu zgolemena. I vcera posle dobri 2 god imav isti problemi so zaspivanje.

На lovely girl M му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cicko Gorio

Cicko Gorio Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    13
    Цела недела секој ден по 1 2 пати ми прескокнува срцето, а го немаше со месеци. Има ли некој таков симптом?

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Doca

Doca Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    42
    Zdravo eve me pak..nee lesno da se boris so anksioznosta.site velat ke pomine no koga?najtesko mi e od sabajle do pola dennemozam da disam se tresam i osekam i preskoci. Prestanav da odam po doktori:)Da vi kazam deka site ovie meseci pesacam mnogu po 1 cas dnevno i odev vo teretana toa malce pomaga. A koga ke osetev strav vednas se jsvuvam na nekoj blizok za da mi go svrti vnimanieto.toa isto dava efekt. Za edna nedela treba da pocnam da studiram na universitet na stranski jaziki si analiziram deka toa mi pravi anksioznost dali ke uspeam , dali ke sum dobra i sl. Inaku pred da pocnat ovie napadi piev hormonski tableti za reguliranje na mesecniot ciklus 3 mes i mislam deks so niv se e poremeteno.ima li nekoj takvo iskustvo? Ubav den na site

10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.838
    Допаѓања:
    15.719
    Ај хелп сеа.
    Ми се пружи прилика да работам во аптека....
    Е сега, плачам и ми е страв да не фатам корона.
    Вчера, наеднаш добив 2 информации дека наши познати починале на болница од ковид.
    И сум престрашена дури и на интервју да појдам.
    И плус теба да парувам за Ск...

11. Doca

Doca Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    42
    Zdravo! Jas mislam deka e postrasno cuvstvoto na anksioznost otkolku strav da ne se razbolis od korona virus. Mene ne me plasi korona iako imam astma, nie ovde vo Svedska ziveeme normalno, nema restrikcii i sl..ako si na pomlada vozrast nema rizik za poseriozno a stravot od strav se leci so izlozuvanje na stravot..znaci prifati go predizvikot i vraboti se...ke nemas vreme za anksioznost..ke ti pomine.. ke selektiras koi informacii da gi primas..

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Уф,недела добро недела лошо,денес како отепана се чуствувам,немам грам сила и ме фаќа од тоа паника,рацеве не можам да си ги кренам од шо сум омалаксана,едвај некако истерав на работа цел ден сум како во кома како да лебдам и башка ова со омалаксаноства

13. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    И јас имав главоболка,ама немам еглонил веќе ги допив,незнам дали да ми препиши матичната од нив одлична бев

14. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.988
    Допаѓања:
    13.929
    Еглонил не се пијат долго време, предизвикуваат тремор

На tasikike и Tarara им се допаѓа ова.
  15. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.671
    Допаѓања:
    16.192
    Баш вчера помислив на тебе, те немаше подолго време на темава. Немој да ја пропушташ приликата што ти се нуди. Помисли само колку луѓе одат на работа и имаа обврски што треба да ги исполнат во текот на денот. Наше е да се заштитиме колку можеме со носење на маски и одржување на дистанца. Може повќе се плашиш од тоа интрвју и од тоа што ќе започнеш нова работа, одколку од корона. Со новата работа ќе смениш мисли, ќе оствариш нови контакти, ќе смениш средина мислам дека добро ќе ти дојде тоа. Собери храброст и појди на тоа интервју.

На GrimTheReaper, Anie93, lovely girl M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    171
    jas pretrpev eden jak panicen napad pref edna nedela.. custvo na gumeni noze i kako nekoja nesigurnost i kako da mi se zavrte cela soba.. cela se rastresov.. od togas uste tellto si go osekam rastresen, primanje na bilo kakva losa misla odma mi rezultira.. sega go osekam celo vreme toj simptom.. kako nestabilnost.. kako noze da mo tezat.. kako da si pomognam

17. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    239
    Дали симптом на анксиозност е кога зборите на телефон посебно со некој непознат ви трепери гласот? Јас се губам, ич,не го сакам ова чуство, ајде барем јас да приметував, лошо е што со тие што комуницирам го приметуваат тоа...

18. Tarara

Tarara Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    26
    Јас приватно ги купувам и по потреба ги пијам кога осеќам јака вртоглавица

На tasikike му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    181
    Dali nekoj ima problem so goltanje ne mozam da goltam dobro kako da nemam nagon koga ke treba da ja goltnam hranata? Preplasena sum, ne mozam ni da jadam, cela nedala niz istoto pominuvam. Dali e od anksioznosta ili e nesto drugo? Dosega ne mi se slucilo..

20. Doca

Doca Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    42
    Se soglasuvam so tebe" kako sto doslo taka i ke zamine, nisto ne e vecno pa nitu anksioznosta" samo covek mora da si ja povrati samodoverbata!