Здраво јас сум го имала истиот симптом од анксиозноста е ,понекогаш кога ќе јадам не можам да ја голтнам хранта па дури ни водата кога ја пијам, но поминува само не мисли на тоа понекогаш трае неколку дена кога ќе јадеш гледај тв или на телефон нешто прави за да ти го одвлече вниманието се ќе.се среди позз.
ima mu se sluceno nekoj da se onesvesti od panicrn napad? Mene toa mi e najgolem strav, deka ke me fati panika i deka ke se onesvestam.. procitav kaj nekoj wo imal panicni napadi oti taka mh se slucilo poveke pati i od togaw se toa go mislam
Не сум, за среќа, но многу пати сум се чувстувала како да сум на работ на несвестица. Нормално е, адреналинот прави да се чувствуваш така. Ако се чувствуваш така, седни некаде и чекај да помине, затоа што ЌЕ помине.
Zdravo! Sigurno site probavate da otkriete resenie za anksioznosta..eve edno otkritie- SEX ili alternativa Vibrator.Jas cesto koristam vibrator i nemam anksioznost pred spienje.Probajte ne cini mnoguDobra nok!
Имал ли некој симптом од анксиозност нешто како затегнување на мускулите на лицето, со тенденција да се прават гримаси, да се мрда носот и да се трепка силно со очите, па и во пределот на брадата и онаму кај што завршува вратот да се тегне, да сакаш да излезеш од своја кожа?
Moze bilo koj da pominuva niz takov period bez obzir dali si nastavnik, psiholog ili rabotnik..jas koga otidov prv pat kaj doktorot mu velam ama jas sum psiholog znam se za anksioznosta a toj mi veli" ti sega si pacient a ne psiholog". Istoto i jas go cuvtvuvam kako tebe druzenjeto na maz mi vo drustvo, toj si pie , uziva a jas isfrustrirana i nesrekna..i edvaj cekam da zavrsi vikendot.edna god otidovme na odmor vo skap hotel , toj si uzivase a jas edvaj cekav da zavrsi odmorot.Glupavo neli? No jas celo vreme mislev na gluposti sto ako mu se sluci na nego nesto pa kako jas ke ja vratam kolata i sl. Toa e anksioznost od muva pravime slon, niz glavata ni se vrtat nesta koi nema da se slucat..i jas taka si analizirav so meseci od sto se plasam i zakluciv deka se plasam da ostanam sama. Sum stanala zavisna od mazot..Moras da go najdes od sto ti poteknuva stravot.sto e toa dlaboko vo tebe sto ti pravi nemiri...mozebi bliskite okolu tebe ocekuvaat premnogu od tebe i ti mora da si perfektna za niv..pr da si dobra sopruga, dobar nastavnik, primer za drugite i toa se nekako e ogranicuvanje za tebe..
Моите совети се приджување кон начинот на исхрана а кога ќе ја зборуваш вистината знаеш секогаш омразата и љубомората се шири така да ... и секако дека се стручни . А кој е администраторо да суди дали се или не се , нека учи малце
Zdravo Imam mnogu da zboruvam, falla ti sho obbrna vnimanie na toa sho go napishav, tuka sne za da si pomagame, i kolku povejke ke se nadovrzaat so nas tolku povejke e polesno za site nas, site ke spodelime soveti, ke prashuvame, ke se izjasnuvame, ke komunicirame, i treba se pocesto da komunicirame tuka poshto nie site znaeme kako e da patish od ankcioznost i taka da se razbirame znaeme sho e kako e. Site da spodelime sho ne machi, so sho imame najmnogu problem, koe neshto ne machi najmnogu, kako da se spravime so neshtoto i taka natamu. Ke odgovoram na tvoeto prashajne, ama ke go objavam na zid da mozha site da cita poshto ke bidi dolgo. Pozdrav i imajte ubav den
Мене ми се појави тој симптом за прв пат кога почнав да земам АД. Голтањето е рефлекс, реално не можеш да имаш контрола врз тоа. Обично навечер пред спиење ми се појавуваше. Ако не можеш да ја контролираш работата на срцето, затоа што чука независно од тебе, не пробувај да го контролираш голтањето, затоа што истото треба да се случува независно од твоите мисли. Колку повеќе се опседнуваш со тоа, толку повеќе немир и нервоза ќе создава. Телото е едно, мислите се друго. Замисли го телото како една машина во која е спакувана твојата свест и потсвест. Остави на машината да си ја врши својата функција, без ти да се мешаш. Се што се случува во телото, освен мрдање на екстремитети на кои свесно влијаеш, е вон твоја контрола. Ниту можеш да престанеш да дишеш, ниту срцето да ти престане да чука, ниту пак да не можеш да голтнеш. Ако ти е страв, земај мали залаци и џвакај темелно. Полека, полека ќе се опуштиш. И повторувај во себе дека контрола врз телото не можеш да имаш.
Сум поминала низ слично, без паника дишење длабоко, не обрнувај внимание остави ги симптомите, знам дека не е пријатно ко да си фасадиран во фацата ама ќе си помине
@Babygirll3 Мене често ми се случува да се фокусирам на некоја телесна функција. И често тоа е на голтањето. Кога сум вознемирена чувствувам како да имам нешто во грлото што не можам да го проголтам, па колку повеќе се обидувам толку полошо станува. Исто ми е и со дишењето... Решение е само оттргнување на мислите.
Bev na doktor se mu kazav sto me maci i kako mi e glavata deka mi e kako otrpnata na ednata strana bolkata mi e kako da me pritiska nekoj celo vreme i mi odi na neevi toj mi gi pokaci eliceata na 10mg helex 0.25 sabajle vecer i mi prepisa l-Theanin i mi rece deka seuste e rano za eliceata bidejki imam takva glavobolka povise od 5 godini go proveri cdto od magnetot i rece nema zosto da se grizis se e vo red neznam sto da pravam kje probam vaka i ovoj mesec drug sovet sto bi mozel da proveram nesto nervi takva rabota kako moze toa da se peoveri ? Pozz
da 4 magnetna pred mesec ipol Kompjuterska Eeg Krvna slika sekoj mesec Rbet vrat Teroidna abdomen,prostata Imam 3 papki polni i povtorno ne e kako sto treba uste koga dtanam pocnuva polkata kako otrpnata mi e stranata
Slushaj gi sovetite od doktorot. Zanimavaj se so sport. Pravi neshto shto te ispolnuva i sho te opushta. Ne misli na anksioznosta, toa mn vlijae.