1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Да со притисок и пулс увис и тоа два месеци со ред

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Dali na nekoj i se slucuvalo od ednas da ja boli glavata i nekako omalaksanost plus nekoja neporjatno cuvstvo kaj vilicata ko da i se koci si piev apce za glavabolka i edno diazepamce eve saat vreme uste pak ne se osekam kako sto treba

3. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    48
    Daa , od napnatost ti e toa. Probaj da se opustis mizi misli na ubavo vo temnica i utre kako nova.

4. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Fala mnogu eve legnata i id vreme na vreme nekoe gadno cuvstvo ne znam sto e , a da ve prasam uste nesto dali ima mesto za panika od ednas si piev magnezium kafetin b6 i diazapam ? Dali moze nesto da steti

5. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    48
    Ne, nema problem. I pritoa sekoj den mozes da pijas B6 i Magnezium. Mozis i da zemes nes na prirodna baza za smiruvanje kako lunerba, persen i pij gi redovno zaedno so b6. Ne mora odma diazepam, probaj da se smiris mozi i da nemas potreba ic. btw farmac sum, da ne recite deka kazuvam za apcina od pamet.

На lovely girl M и Tarara им се допаѓа ова.
  6. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Fala mnogu me smiri malku segav

7. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    490
    Има, јас! Мислев супер раат сум нема прескоци и ете ги сега дури поизразени,ме фати паника и страв готово умирам еднаш ќе прескокне и ќе застане ...и толку.Се плашам да отидам на лекар ...НЗС нема

8. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    625
    Pojdi napravi ekg cisto za da ti se trgne od pamet. Nisto nema da ti se sluci, ne zastanuva srceto taka lesno.

9. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    490
    Имам правено, на екг не се покажува зашто во моментот нема прескоци, треба ехо ...

10. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    669
    Девојки користи ли некоја Неолексан? Прашувам бидејќи во неколку аптеки не можам да го најдам, ми даваат замени, па да ми каже некој дали во скоро време купил?

11. Bilhaan

Bilhaan Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    38
    Здраво

Јас го имав истиот проблем, грлово стегнато исто како некој рака да кладе и да ме дави, милион прегледи имам напраено за се, се е здраво право само ете анкциозноста не тера да се чуствуваме така.
    Најбитно е чоек да сФати дека е од анкциозноста за да се победи нештово, јас со грлото го имав проблемов скоро 2 години, а со дишењето 3 години, дури и да немав напад на паника тешко дишев се уморував премногу.
    Се уште ме напаѓа ова со дишењето од време на време ама фала богу се намали малку не е баре секоја ден.
    Како шо кажа најбитно е да се опуштиш и да чрајш нешто шо те исполнува, било шо музика слушај, гледај филм, гејмувај ваму таму и то е ке помини
    Поздрав и имајте убав ден.

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bilhaan

Bilhaan Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    38
    Здраво

Ич да не се плашиш, и самата знајш дека анкциозноста те тера така да мислиш и да се чуствуваш, иначе јас сум музичар и патував сам по 20 по 30 сати, одев со автобус до Аустрија Виен, до Салзбург, низ цела Германија имам појдено некогаш со цел оркестар, а последно време сам одев како екстра и морав сам да патувам ‍♂️
    Имај си самодоверба во себе ме се плаши ако те нападни паника имај самодоверба не и се плаши, кога можам јас сам да одам толку далеку можиш и ти само храброст и се ке биди во нормала

На LukrecijaBorgija и GirlLove им се допаѓа ова.
  13. Bilhaan

Bilhaan Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    38
    Здраво друже јас го имав истио проблем и многу други, лекот е во глава брату мораш сам да си бидиш доктор, не прај никакви прегледи се е до анкциозноста имаш заглавени мисли во глава шо ти смета, анкциозноста знај да те натера да фантазираш да лудуваш со мисли, најдобро е да се опуштиш и да не му ја мислиш тука доволно е дека знајш од шо е болката, а тоа е од анкциозноста. Само опуштисе, спортувај нешто многу помага, јас со спортување, многу вода пиав, магнезиум обавезно, најдиси нешто шо те опушта, ослободиго мозоко од негатива и лоши мисли за кратко време ке го победиш, ова ти го кажувам од мое лично искуство.
    Поздрав и убав ден

На Tarara и Stojance Lazov им се допаѓа ова.
  14. Bilhaan

Bilhaan Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    38
    Здраво

Да од анкциозноста е, скоро сите го имаме тој проблем, да не се замараш со прегледи за џабе ке бида, се е од анкциозноста, ти само опуштисе сите сне поминале од тоа и тек некој поминува моѓи да трај и кратко и долго.
    Се дури ме го сфатиш дека ти е од анкциозноста нема да помини, само прифатиси дека треба да помини и помалку стрес, пијај редовно магнезиум, и вода колку можиш во ден најмногу пијај.

За некое време мозоко ке се избори со тоа и ке исчезни.

На Babygirll3 и Tarara им се допаѓа ова.
  15. Stojance Lazov

Stojance Lazov Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Ти благодарам верувам дека е така но никако да излезам од ова повеќе од 5 години....Излегувам одам на кафе одам на работа вежбам имам сопствена теретана и повторно истото.Кога кје станам од спиење пак истата болка во главаа истото зарење на лев дел и болката кко да се шири накај образот.
    Ти благодарам убав ден на сите поздрав

На Bilhaan му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    I jas sega go ostaviv srceto sega so glavata nesto imam ne me boli tuku edna tezina u glava edno steganje i celo vreme ko da mi se vrti kako ke ne onesvestam ne znam sto da pravam bev kaj nevrolog mi rece deka nemas nisto ama dali toa dovolno dali treba nekoja snimka ili nesto drugo ??? Da bidam na mira barem

17. Stojance Lazov

Stojance Lazov Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Garant nisto nemas kolku godini si na mene mi bese na pocetoko ne tolku cesta glavobolkata ne ja timarev tolku i posle 5 godini dojde do toa sekoj den da ja imam taa tenziska glavobolka taka najarno ti e da ti dae nekoj apcinja lesni kolku da se potsmires spored mene ama najubavo kje ti kaze nevrologo

18. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Ke imam kontorla za kratko vreme i ke ja prasam da bidam mirna ne znam vise sekoj den novo nesto i sve po tesko ide

19. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Zaboraviv da kazam deka i imam pocetna spandilozo moze i od toa mi e

20. Doca

Doca Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    42
    Zdravo! Ohrabruvacki za nas sto eve vo grupata ima i doktori..znaci ne ima od site kategorii.. anksioznosta ne bira..moze da bide kaj sekogo. Doktore molam za sovet za mojot slucaj? Od juni piev 3 mes hormonski tableti za reguliranje na ciklusot i uste od pocetokot pocustvuvav cudni simptomi kako trpnenje ra race podocna celo telo , depresivni misli a koga gi prekinav tabletite pocna anksiozen strav i prvite 3 mes bese strasno site simptomi so jak intenzitet posledniot mesec kako da se namalija simptomite. Ostana povremeno depresivni cuvstva..i ponekogas anksioznost. Od ginekologija mi rekoa se dodeka ne dobijam ciklus tes do 6 mes ke mi bide taka.imam 42g. Dali e mozno seto toa poremetuvanje od hormonskite tableti? Blagodaram