Prviot ankiozen strav go dobiv pri spienje .Se rabudiv i pocuvstvuvav jak nekontroliran strav koj traese 30 min a nemase nikakva realna pricina i si pomisli oj sto mi se slucuva da ne poludev.. i taka posle se zacestija nekoj pat i cel den i posle 4 mes pocnaa da se namaluvaat simptomite...Jas mislam deka nekako anksioznosta pominuva niz fazi taka da mora da se namali so tek na vreme.. eve da te ohrabram jas sega sum podobra..pozdrav
Здраво дечки.. Јас таман си реков пополека и бегам на анксиозноста и паничните напади ама не... Избегнувам гужви ради вирусов, но пак сакаш да испаднеш на воздух. Со секое идење дома почнуваат да ме стегаат градите, почнувам тешко да дишам и одма филмови дека сум се заразила, дека нема да го издржам тој вирус... Дали на некој од вас ви се случува ова? малку е смешно, но не знаеме анксиозноста каде ке удри
Сакам да прашам дали некој има пиено апчиња на природна база за смирување и дали му имаат помогнато.Јас ги пијам сантис меѓутоа нема некакво подобрување.
Сентис се апчињата се извинувам за грешката.Доколку има некој искуство со некои апчиња а му помогнале би ве замолила да пишете.Ви благодарам
Da jas , mene mi gi prepisa doktorot poradi zeludnik, za smiruvanje , ama mene mi bese loso od niv, mi precea nekako voopsto ne mi gi podnesuvase zeludnikot. Pa gi zemav persen , pisuvav tuka , na prirodna baza ispiv edno kutivce i mnogu mi pomognaa. Mozes i caj od valerijana pred spienje da si pies
И јас денес не сум баш,во спиење и мене ме рзбуди паничен а и желудников денес тапан ми е и дишењето тешко и срцево силно ми чука,ама барем добро е што ми се намалени паничните одвреме навреме вака ме потсетува
Zavisi kakvi tableti hormonski ste piele, gi ima mnogu. Vo princip, nus pojavite od horminska terapija se pojavuvaat i vo period i od 6 meseci po prekinot, taka da se soglasuvam so kolegite deka e mozno da e hormonskata terapija, hormonite ne se bonboni, ali koga mora gi pieme. Ali ne e loso psiholog da posetis ako cuvstvuvas seuste formi na anksioznost, ke ti pomogne mnogu da najdes resenie.
Zdravo ! Da ve utesam malku.Znaci trpnenjeto na race i noze ne se znak za srcev udar.Ako ima gradna bolka koja se siri na levata raka togas e znak. A trpnenje na race i noze site sme go doziveale e od anksioznosta. Jas na pocetokot osekav trpnenje na celo telo kako paraliza sto nekolu pati nemozev da se smiram so nisto. Posle si rekov dosta mi e veke , ne baram pomos poveke od doktor ako e pisano neka zavrsi ednas...i ete postepeno se namali trpnenjeto. Sllusajte klasicna muzika pred spienje koja deluva relaksiracki na pr. Stjepan Hauser koj sviti na celo. Jas sekoja vecer zaspivam so nego( a i dobro izgleda,za damite )probajte! Dobra nok!
Ti blahodaram za odgovorot! Imam uste eden mesec do 6 meseci od prekinot na terapijata. Se nadevam ke se spasam..imav nekolku terapii so psiholog od Makedonija online posto ziveam vo Svedska no taa posledniot pat mi rece " gledam deka mnogu stradas podobro pij tableti Ad nekolku mes da se stabiliziraat fizioloskite promeni no jas odbiv i ne zemav tableti. Izbrav da pomine samo od sebe. No sega gi razbiram mnogu dobro tie sto imaat anksiozno depresivni sostojbi i sakam site da go pronajdat vistinskoto resenie za sebe..
Kako ubavo si pomina malku pak se vraka ili stvarno imam nesto ? Me ubi ova bolka vo glavata mislite ne znam dali da odam pak kaj nevrolog ili dovolno bese toa kontorla samo
Истата главоболка и јас ја имав подолго време некогаш само во еден дел од главата како стегање,лазење на морници кочење на вилицата и здрвување на јазикот се е тоа од анксиозноста.Пиев апчиња вентор малку ке се смиреше и пак истото.Мислам дека нема потреба да одиш пак на лекар полека ќе се среди само трба време и пробај да се смириш и не мисли на болката кај мене ми помина инаку почнав да ги пијам Неурофорте позз.
A da ne si mozebi nastinata. So ogled na vremevo sto odednas stana ladno. Mene mi se desava da mi se vospalat sinusite ko ke e taka i podolgo vreme me naboluva. Pa i plus na toa mislis uste tolku ti se zgolemuva. Znaci bolka mozi da e i od nastin i stres, ne znam bas dali odma e potrebno da se ispituvas.
Значи џабе совети ,,не мисли и ништо нема да ти биде"ете ме овие 3 дена анксиозност пуштена на најако мислам дека имам проблем со срцеето и стравот од сама седење дома се врати.(Ако останам сама и ако добијам срцев удар...умирам )колку и да не мислам кога ќе акне акнато е
Здраво дечки, пред 2 месеци добив прв паничен напад......една нед се стабилизирав наредната беше ок , после пак со некој црни мисли.Се зафркнав што читав на инетрнет дека некој се самоубивале беселе,труеле и веке 3 недели ми е тоа во глава неможам да го извадам таа мисла, многу се нервирам... дали на вас ви се има случено да имате таква мисла подолг временски период.. јас закажав на психијатер сега на 28 ке одам бидејки 2 месеци како ми се случи сакам да си преземам мерки.. оти имам све во животот дечко,родители,сестра све не сакам така да мислам дека нешто ке ми се случи и дека јас нив ке ги напуштам... не сакам ништо само таа мисла да ми исчезне......и никогаш не читајте на интернет свашта има
Добро е штом си закажала, ќе разговараш и ќе ти даде сигурно некои таблетки за да бидеш посмирена... Немој да читаш на интернет опушти се мисли позитивно, верувај умот се прави ако научиш да си го контролираш добро немаш гајле... Гледај некои мотивациски говори, читај книги, гледај филмови прави нешто со што ќе немаш време да мислеш толку...