1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    171
    Nw tecaj pravo na psihijatat.. mbogu lesno e pravo si apcinja.. probaj so psiholog.. zemi si lunerba na prirodna baza e.

2. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Не се согласувам баш, имам две деца и двете се потполно различни, девојчето нема никаков страв, мислам имам ама нормален детски, а машкото е како мене, не сакам да умриш ми вели и кога ќе остариш и почнува да плачи, или кажи му на дедо боже дека не сакам умрам јас, такви работи, а јас никогаш не покажувам или искажувам страв пред нив

3. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Јас се плашев од една реклама мала бев четири год, беше за земјата за екологија и баш уште ја памтам таа реклама на крајот земјата беше со гас маска и експлодира на крај и јас од тоа мн се плашев знам брат ми ме задеваше леле ќе експлодира сите ќе умреме и јас плачев и денеска се смееме за таа реклама ми вели уште ти влијае затоа си ваква хахха ама колку и да е смешно е мн вистинито останата ми е во посвеста

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.983
    Допаѓања:
    111.798
    Не значи дека секое дете ќе го прифати тоа.

На tasikike му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 6th sense

6th sense Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2020
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    370
    Пробај таквите луѓе да ги избегнуваш и игнорираш, ако се и понатаму упорни спротивстави се, биди безобразна ако треба но не дозволувај никој психички да те силува (јас така го доживувам чуството кое ми го предизвикуваат такви луѓе). Последново најсигурно успева. Малку ќе прават фама, ќе паѓаат во несвест од твоето контра ама веќе нема да си дозволат таков однос од страв да не им шлапнеш нешто што нивното животиско его не може да го свари.

На steela.honey му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bahar123

Bahar123 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    I jas imam mnogu bolki vo glavata so niedno apce ne mi pominivat me bolea i usite pa vrtoglavici kolki vreme imas bolki ti

7. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Pred nekolku meseci imav skoro sekoj den glavabolka ama trebase dve tri apcinja da pijam zada mi pomine, bev kaj nevrolog se bese uredno mi dade edni apcinja da pijam za vrtoglavici po potreba diazepam i posle tos stvarno super mi bese me bolese glavta ama ne tolku cesto, bev pak na kontrola ne mi dade nisto posto i usite mi zucat mi dade da pijam tri meseci biobil i edni vitamini pocnav da gi pijam no vo usite nemam podibruvanje i mislam sega da odam do usno da napravam eden pregled,pred edna nedela pocna edna bolka vo glavata od ednas i do petokot me bolese e sega dali e od mestuancija dali od nedovolen son dali od stres posto dosta periodov imav stresen period ne znam i samata ama nekako samo eden del od galvata me boli tocno i jas samata ne znam kako da ja objasnam

На Bahar123 и Tarara им се допаѓа ова.
  8. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.701
    Срце ми лупа, ми искача низ маица.
    Душа ме боли, осеќам грутка во градите.
    Цело време чуствувам потреба да дишам длабоко.
    Ооххх..

9. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Денес со времево сум катастрофа,болка во грбот раката,паника ,ми се гади,вие како сте?

10. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Сега читав временска и пишуваше дека најмногу ќе влијае на метеопатите,главоболки,болки во коските,нервоза и нелагодност така да се пронајдов

На Nellie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Јас сум тежок метеопат и вчера имав мигрена и вознемиреност. Нагла промена на времето имаше, ништо чудно:) Помина со апче против главоболка, за среќа.

На tasikike и mira.mira им се допаѓа ова.
  12. Tarara

Tarara Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    26
    Како се викаат апчињата за вртоглавица и дали имаш подобрување од нив позз.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  13. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    Ти благодарам :hug:

На 6th sense му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Snegulka❄

Snegulka❄ Нов член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво:)
    Ме интересира дали има некој што користел антидепресиви и се соочил со бременост.Јас веќе 1 година се борам со анксиозност:(
    а планирам бременост но се плашам ако ја прекинам терапијата,пак ќе ми биде лошо:|

15. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    625
    Mora da razgovarash so tvojot lekar za ova i da gi sledish negovite soveti. I najvaznobe da si pozitivna I da se fokusirash na toa i se ke bide ok. Ti posakuvam mnogu srekja:inlove:

На Snegulka❄ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    625
    Vezbi za dishenje ke ti pomognat. Probaj da dishis dlaboko i po poleka, kolku dolgo vdishuvash tolku dolgo da izdishuvash. Toa najdobro i najlesno ke go napravish so broenje. Ako vdishuvash broejki do 5 togash treba i da izdishuvash broejki do 5 ... mislam me razbirash:D ima I drugi vezbi ako sakash pishi mi.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.701
    Ти благодарам. :)

18. Fidorija

Fidorija Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2018
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    64
    Јас не знам дали имам анксиозност или не,ама скоро сите симптоми ги имам и чуства што ги пишувате тука......не знам веќе што да правам.

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marang

Marang Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2020
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    343
    Здраво девојки, решив и јас да го споделам мојот проблем со анксиозноста.
    До пред 1 месец најголем проблем ми беше само тоа што не можев да седам во едно место. Значи ако седев и пиев пример кафе, чувствував вознемиреност зошто не учам, кога ќе учам... (најмногу проблеми ми се направија од факултетот..).
    Сега имам и друг проблем, пред 1 месец малку значи свесна сум дека малку, ме заболе стомакот најверојатно во овулацијата.
    Но, јас почнав да размислувам опсесивно и да барам болести поврзани со болката.
    Се убедив себеси дека сум болна, дека кога ќе одам на лекар си замислувам кај што ми кажуваат страшна дијагноза и такви работи.
    Од кога почнав да размислувам така, стомакот навистина ме боли, ми се дуе, ми се грчи, ми се гади.. А најмногу боли кога ќе се уплашам од некоја болест, а ако малце се смирам и си кажам себеси, не те боли од болест те боли од стрес, тогаш се смирувам.
    Некој совет? Утеха? Навистина ли може вакви симптоми, болки да се предизвикаат сугестивно? Извинете на долгиот пост, ама нема со кој да споделам, никој не ме сфаќа озбилно.

20. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Можи и тоа како ,само позитивни мисли

На Tarara и Marang им се допаѓа ова.