Da mi pominiva ama ponekogas mi treba da pijam I do 2,3 apcinja zadami pomina, da i so usite imam problem mi zucat eve kolku meseci imam termin na usno da vidime sto ke kaze
Само да споделам нешто, што мене мн ми помага. Најчесто, пишувам текстови, т. Е. Разговори со некој со кого би сакала да разговарам, пишувам како течи разговорот и ми е така подобро.....
Koga im davame znacenje na bolkite bilo kade, tie se zgolemuvaat vo pogolem intenzitet.. jas nekoe vreme eve gledam da ne panicam deka nesto ne e vo red so mene i dobro mi odi. Drugo me maci sega, pak pocnav kako praznina da osekam, da nemam zelba za nisto.. nisto posebno ne mi se slucuva podolgo vreme i nisto nemam prevzemeno da smenam. Ne e normalbo covek cela den da ja pomine doma, a nekogas i nekolku denovi po red. Mnogu sum depresivna
Уживај јас за двете бремености поминав без грам анксиозност и фул енергија,а можеби ќе имаш нешто ново ако те наболува кај јајниците немора да е секогаш лошо овој пат можеби ќе се израдуваш
Epa dobro cim ti pominuva mene pojdi na usno da vidime sto ke ti recit doktorot da ne ti se vospaleni
Деновиве пак таа проклета кнедла во грло ме нервира. Ама вчера гледајќи филм наеднаш спазам во грло, ко да не можев да дишам. Ме фати паника тука, хелексот одма, и полека диши-издиши некоја минута да се стабилизирам. Мислите хаос, па гледав само да заспијам. Елицеата ја прекинав едно време, сега си играм играчки со неа. Еден ден цело од десет, друг ден пола, трет не пијам ... Знам дека се глупирам вака, а ич не ми се враќа на неа, плус пак може ќе ми стави некое кило ко претходно. Смешно е може, ама пак после се нервирам многу оти тешко ги симнувам. Имав стварно стресен период и сега еве се манифестира со менување на симптоми. Еден проаѓа, друг доаѓа. А еден период, можеби скоро година си бев ок и без терапија. Ама еден појак стрес и оп, чекор назад одма.
@emiliana сум имала и јас периоди ,,со кнедла во грло''. Сум мислела дека во секој момент ќе престанам да дишам и бев сосема концентрирана на голтање и на секоја можна сензација околу грлото. Колку повеќе се фокусираме на некој дел на телото, толку повеќе ни се чини како нешто да не е во ред. Решение е само оттргнување на мислите, задлабочување во нешто друго (работа, активност, хоби итн.) Само да не седиме и да не мислиме на глупости што всушност не постојат... само умот не' лаже. Јас имам проблем со заспивањето т.е. со контролирање на мислите пред спиење. Кога ќе легнам и ќе го исклучам светлото, почнувам да размислувам за секој можен проблем, дури и за непријатни ситуации што ми се случиле пред многу време. Ужасно е.
Kako ste denes ? Eve me mene cwl den bev dobra od ednas me fati edna vrtoglavica edna tezina vo glavata e legnav ama nemozam da spijam i oko da zatvaram sto e ova veke ne se izdrzuva eden asalen den nemam
Исто и јас КАТАСТРОФА! Вртоглавици гадење ,кога одам снемувам сила се си мислам ќе паднам,матно гледање,се надевам дека што поскоро ќе ни помине на сите и дека ќе продолжиме напред само позитивно!
Здраво луѓенцаа! Супер сум овие неколку месеци, но денес имав ужасна случка и цел ден сум преплашена. Бев во рамстор да си видам патики, како што ги гледав патиките наеднаш почувствував како притисок во главата како да ми се стега и пушта и ми се затнаа ушите ништо не слушав се почувствував како да паѓам во несвест топло ладно, и одма излегов надвор и почнав да се тресам цела... не знам дали е паничен напад или не.. Ве молам кажете ми дали ви се има вас случено ова? Ќе си пукнам од страв..
Mene mi se slucuva ova skoro 2 nedeli a poslednive 3 dena sum katastrofa vrtoglavici steganje vo glavata nemam sila nozite me bolet Istoto sum i jas glavobolki useto me bolit vrtoglavici ocite mi se temnet katastrofa so mozit da bidit ne znam dali e od vremeto vaka eden Gospod znajt
На мене ушите ми се затнуваат,ми зујат ,звук како вибрации на телефон да имам во ушите а темно и матно гледање веќе имам неколку месеци бев на очно се е во ред,крв и тоа е во ред само еден господ знае до кога ќе ни биде вака само да издржиме позз. Паничен напад неколку пати и на мене ми се случило исто така во продавница чувство како да ќе паднеш во несвест,потење,ништо наоколу не гледаш,не можеш да земеш воздух едноставно како да си во некое бунило не можеш да се соземеш гледаш само да побегнеш од тоа место.
Уф и тоа како , паничен напад што можи друго ... Пијај вода или исплакни се со ладна вода , или седатив . Ептен гадно нешто ...
Is jas mislam deka e o vremeto stavrno vlijaee mnogu i jas deneska eden panicen napad doziveav ama fala bogu kratok bese ama ovie crni misli so glavata se fizickite simtomi me ubiva
А немаш ти спондилоза? Таа се активира на влажно и студено, уште не разбирам баш како. Прајте физички вежби за спондилозата секој ден, многу е битно.
Mene me bolat i dvete usi mnogu se plasam sakam da pravam CT Istoto sum i jas..A jas imam i aterom na leva strana na tilot dali mi se glavobokite od toa moram da se rasprasam
Може да е и до воздухот во продавницата. Мене секогаш, ама буквално секогаш ми паѓа притисокот кога шетам низ трговски центри, ме бутка, ме успорува, ме успива. Веројатно дека нема доволно кислород.
Zdravo zenski. Sakam da ve prasam dali ankcioznosta vi pravi problemi so vidot? Zamaglenost, potezok fokus, kako trpki i sl?