Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    здраво мили мои како сте ми јас долго време немам писено на форумот овие три дена несто се слиучува со мене срце ми чука забрзано дури и во грбот го осекам ми се кочат образите ми мине зестина по телото главата ми жеже ми трпне по нозете осекам како игли да ме боцкат ми трпне рамото се препотуванм еве три дена откако ми е вака што да правам мио дрхте цело тело хелппп писете цекам дали на некој му е вака поздрав до санја буцка петра ануска фер дунја аззура циело и доп сите мои најмили ве сакам

хти телото по раце и нозе осекам како игли игли ми зезе цела глава и се препотувам од време на време

2. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    e zaaboraviv ke mi kaze li nekoj kako izgleda eden vistinski panicen napad

3. tinkaaa

tinkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    zdravo na site nova sum na forumot ve citav site nazad i mislam deka se pronajdov jas eve 6 meseci sum nekako cudno se osekam mi se trese celo telo mi trpnat race noze glavata kako da mi gori mi zeze mi trpne celo telo a isto i srceto mi lupa i samo mi se vrtat cudni misli vo glava deka ke umram pa mi idat misli da si naopravam nesto i svarno neznam sto e rabotata so mene se si mislam za magii i slicno dali ima nes vrska toa za ova da go custvuvam ili se raboti za nes drugo pisete ve mozlam

4. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Зоце, по 1998819447847210 пат, НЕ ТИ Е НИШТО!!! :) Секогаш ги имаш истите симптоми, предводи се од предходните и сфати дека мораш да поработиш на себе, со самоанализирање ништо не правиш, ама ти очигледно не не читаш или пак не не разбираш, а со тоа ми кажуваш дека не сакаш да поработиш на себе .... Зоце, со таков став, анкс не се поминува. Знаеш дека не ти е ништо, најди се во занимација, а не во самоанализирање, тоа не е занимација! ;)

Tинка, дефинитивно се работи за анкс. Магии, мислам дека нема такво нешто, работата е колку веруваш во тоа, толку и ќе го има. Стресен живот живееме и како производ на тоа, за жал се повеќе помладата популација страда. Немој да се умислуваш само и да си создаваш дополнителни симптоми, прочитај ги постовите и ќе увидиш дека не е нешто што не е минливо. Ќе помине, само треба време и работа на себе, ако мислиш како Зоце, ќе имаш и мака, ако мислиш како мене и останатите, ќе се средиш .. Уживај, добра си ;) ...........

Бреј, што постови во еден ден дадов ... ме нема ме нема, па после не можете да ме дочитате .. :)

На PetraPanka3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    значи вака женски мене сабајлево на психијатрија ми дијагностицираа анксиозно-депресивна состојба и ми препиша докторот 2 таблетки на ден хелекс и асентра пола таблетка сабајле пола навечер. Е сега ме загрижува тоа што хелексот има многу несакани појави и некако ми е страв да го пијам исто сега имам вртолавици сува уста препотеност и поспаност и ме интересира колку време ќе ми траат овие симптоми а исто заборавив ми се гади ме боли желудникот и немам апетит а само сабајле ги пиев, ме плаши да не се влоши состојбата :worried:

6. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    mene asentrata mi napravi takvi macnini zatoa i samo edno apce ispiv

7. antonisremos

antonisremos Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Jas piev pola godina sekoj den xelex 0.25 ama bas sekoj den.zaedno so paroxetinot sega prekinav ne go pijam 4 meseci osven po potreba ama sum mnogu nervozen veke cela nedela taman i jas mislev deka se mi ide ubavo vo zivotot i povtorno tie macnini u p.m. A toj sto prasase kako izgleda panicen napad jas ke mu posakam samo nikogas da ne go dozivee :)

8. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    зоче а ти ако толко се плашиш цело време од нешто мој совет ти е да си посетиш лекар и детален преглед и да ти потврди дека се е во ред па да си бидеш на раат...
    паничниот напад не е кај секого исто,за кој како,мене ми било исто како ти што опишуваш :/
    ќе бидеш добро ако сакаш да бидеш добро...
    јас се изборив без лекарства,можете и вие не ви треба ни хелекс ни асентра ништо со силна волја се може да се постигне :)
    поздрав до сите,бидете добри ,бидете одлични..!ве гушкам

9. soncemila

soncemila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    koj saka da stane clen na anti-anx grupa neka mi pise poraka..znaci site vidovi na anksoizni sostojbi odat vo predvid,razmenuvanje na iskustva,poddrska i cbt od strucno lice i toa ALL FOR FREE!

10. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Здраво Зоце, мислам дека твоите напади се баш панични и нема потреба да мислиш дека ти е нешто друго.

Тинкааа ти слично дури и исто размислуваш ко Зоцееее , прочитај се што и е напишано на Зоце за да не се повторуваме не за друго.

Поздрав со сите нови , стари анксиозни луѓе , а најголем до Буцка .

На danika и SanjaBucka им се допаѓа ова.
  11. dimo

dimo Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    princessofthedark

ja piem xelex 3-4godine periodicno nekogas redovno nekogas po potreba.. od xelexot nema nsito da ti se desi loso veruj mi slobodno da go poslusas doktorot.a asentrata ti e antidepresiv i toa pola apce izgleda e 25mg sto e mnogu mala doza.prema toa iskuliraj nisto ne e strasno.i nema sansi da ti se gadi od terapijata zatoa sto ja koga ja piev istata terapija tri nedeli povracav za da svatim deka samiot od sebe se gadev a ne e do terapijata.

[mod-kirilica:2i13ik2y][/mod-kirilica:2i13ik2y]

12. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Ај добро вечер драги човечиња, како сте во ноќва убава?? :)
    Добредојде на новите членови, за жал ..

Петра драга, го прекина штрајкот, јеееејјјјјјј :* :hug: .. Kажи сеа колку храна треба да снабдам?! :D
    Патем, ти благодарам на поздравот, поздрав бек до тебе мила, се надевам дека си добро ...

Зоце, хитно бараш помош, и не пишуваш после како си, дали некој ти помогнал или не со неговиот совет, што повторно драга Зоце ме доведуваш до тоа да мислам дека ти воопшто не не читаш и дека си добро, но кога ќе те фатат анксовите, мислиш дека треба да пишеш и да прашуваш безредно што ти е, што е многу себично :) .. Ахх Зоце Зоце, ќе помислат новите луѓе дека анксот е неизлечлив :) .. Еве пример конкретно Тинка да те прочита, а те чита, ќе се умисли веднаш, многу слични симптоми делите ... :) .

Тинче, ти како си? Ти олесна ли малку после неколку објаснувања за што се работи? :)

Аделице, конечно се јави, изгледа се уплаши од моите закани, а? :D Како си мила?

Поздрави и честитки до останатите девојки и момци, уживајте во оваа убава вечер .. бај бај .. :)

На danika и PetraPanka3 им се допаѓа ова.
  13. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Фала Буцко , јас и ти како договорени :)

Се согласувам во врска со Зоце. Навистина не е фер, таа добива одговор на секој нејзин пост а воопшто не го чита, не разбирам зошто бара да и се пише кога не ги чита ...

И повторно поздрав до сите. Чаос!

На SanjaBucka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    Zdravo prijatelki i prijateli.Prvo mnogu golem pozdrav do Dunja i mnogu i blagodram za knigata ja procitav mozebi desetina pati.A pozdrav i do site drugi.jas sum prilicno dobro,no se uste me druzi anksioznosta.Vistina sega mnogu poretko me posetuva no ne me zaborava.A jas ja precekuvam najlubezno sto mozam.No nesto mi e luta pa brgu si zaminuva.Izgleda uvide deka nejzinoto drustvo ne mi e ama ic prijatno.Ah taa losa (ne)prijatelka.Uspeala tolku da mi go zagorci zivotot,duri da me izvadi od avtomobilot i da me tera da se sleguvam pes nadolu po edno visoko planinsko strmno mesto.I zamislete jas slegov i gi ostaviv mazot mi i sestra mi demek mene mi e mil zivotot a nim ne...ludost ne videna.A se vrakame od manastir.Tolku sebicno od mene.Pa sto ako se urneme vo nekoja provalija pa sto ke bide so sin mi pa barem jas da sum ziva...A mojata mila sestea i mojot sakan soprug neka gi ...nim nisto nema da im bide,samo ako sum jas vo avtomobilot moze da se desi nesto...pa..A sestra mi me moli dado ma kaci se ti si stvarno otkacena pa mnogu e toplo moze da ti se slosi,no ne .Mene moze da mi se sluci nesto samo ako se kacam vo kolata.Kako da im dokazam deka ne mi e samo mene zivotot mil deka imam poverenje vo mojot soprug kako sofer ,no deka mene celata snaga mi bese trpki toa nikako ne mozev da im go objasnam.No sepak tie kolku tolku imaa razbiranje za mene i vidoa deka sepak nesto ne e vo red so mene.Kako i da e kako sto rekov se uste me posetuva prokletata no ne sedi mnogu i se nadevam eden den ke iscezne zasekogas...Mnogu pozdrav se slusame povtorno!

[mod-kirilica:2r3pgufa][/mod-kirilica:2r3pgufa]

15. tinkaaa

tinkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    da da ve procitav site i malku se potsmiriv samo nes ovie 2 dena me cesa celo telo a nemam brunki i slicno od sto mozi da e toa pisete

16. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    136
    Здраво до сите мои пријателчиња :) гледам сте се распишувале по темата со храбрење за новите членови кои се збунети и исплашени од анксот,тоа е за пофалба,нека учат од нас,што би се рекло,стари волци поминати низ сито и решето од оваа состојба. За новите пријателчиња,слободно прочитајте ги Panic away или Методот на Линден,многу ќе ви помогнат да сватите со што си имате работа и дека успешно ќе се излезе од оваа состојба,живи,здрави и среќни ќе си продолжите како што сте биле пред овој анкс.
    Во врска со Асентра и Хлекс,не е ништо страшно со симптомите кои ги имаме во првите недела-две кога ги почнуваме,и јас имав такви неугодни моменти,па сепак поминаа,како што ми кажа и психијатарот нема да им придаваш значење и внимание,ќе си тераш по твое ништо неможе да ти биде.И навистина после тие две првични недели симптомите на сува уста,гадење,краткотрајо гушење,некогаш и чувство како да ми се зголемил анксот...си заминаа.
    Јас сум добра,фино ми е овај период (да не се урочам :D ),малку и времево не е како што треба па затоа моежеби некои се почувствителни,еве и мене вчера ми падна притисокот,челото ми тежеше,само ми се спиеше...ама помина,еве денес сум добра :)

Поздрави со сите,продолжете со борбата,шетајте,дружете се,смејте се,уживајте,сакајте се..... :inlove: :hug: :hug: :hug:

17. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Tоа ти е од ск'лет!
    Нервозна си и се те чеша, а ако баш и не се нервираш, можно е да имаш кандидијаза, ако јадиш многу млечни производи.

18. tinkaaa

tinkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ne jadam mlecni proizvodi a se me cesa nozi race gradi se se sto da pravam

19. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    eпа ништо не ти е, сите знае да не пречеша така некогаш, не паничи одма, ич не е страшно тоа.

20. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    zdravo tinkaaa dobre dojde i jas go imam slicniot problem so cesanjeto eve mene vcera i deneska me cesa totalno se a treba i da dobijam nezzzzzz samo se drapam hahahaha a nemam ni crvenilo nisto ali toa e a mili moi ve citam site ako vie mislite deka mi pisete za gabe pozzzz