Оооо.. мене носот ми има треперено. Ти се верува? Н О С. Инаку мислам дека е чест симптом. Барем мене ми се случувало низ цело тело..
Оо да, особено тие што се под хроничен стрес, верувам дека им се случува постојано. Земи магнезиум и б6 подолго време или некој препарат за смирување на природна база, чај од маточина, валеријана.
Zdravo jas imam aterom na levata strana na glavata na tilot i osekam bolka veke 1 mesec glavata ne prestano mi davat nekoj cudni bolki se plasam da pravam CT a sega pocnaja i dvete noze da me bolat otkako prasav za mislenje edna zena i velam glavata me bolit useto i nabrojuvam i taa mi vika ako imas nesto vo glavata nema da ti funkcioniraat nozite i bolkata se pojavi posle 1 sat gore na butojte ve molam spodelete mislenje mn se plasam nemozam da disam vo momenton celoto telo mi treperi i se potam
. Se sto ti se slucuva ti e od psihata. I mene denes mi e loso mi se vrti, imam bolki vo glavata i gradite odnosno srceto i custvuvam ogromem strav. Site ispituvanja mi gi napravija i se sum vo red, ama jas se custvuvam loso mi se cini deka ke mi otkaze srceto. Ama se e do glavata odnosno psihata. Se sto ti se slucuva ti e od psihata i bolkite isto taka. Ne misli na bolkite zatoa sto psihicki ti e. Gledaj nesto pravi za da ne mislis. Pesaci, raboti nesto, izleguvaj, najdi si nekoe hobi, ispolni si go vremeto.
Mn se plasam mnogu bolkata vo butojte gore na nozite ne pominvit se napiv diazepam od 2 i ventor fala na podrskata
Eve jas ne mozam da spijam strav custvuvam, vo glavata i srceto kako nekoj pritisok, kako da srceto i mozokot ke mi otkazet. Ama se mi e psihicki.
Znam te razbiram mnogu e loso toa custvo no smirise posto sve si ispitala treba da disis slobodno jas nemam napraveno nikakvi analizi osven dopler na krvni sadovi i eho na ateromot sto mie vo glavata a useto go lecev so luk kapki i antibiotik i koga ke pocni edna bolka istovremena use glava i se blokiram cela i na najlosoto mislam nemozam da se smiram a strav mie da pravam CT mnogu mie strav od rezultatot a sega i nozite si pocnaja dali e psihicki ili vistinska bolka Gospod znae
здраво, знам дека е индивидуално меѓутоа сакам да ве прашам, вие што сте доживеале деперсонализација и дереалзиација хронична. колку најдолго ви траела?
Bidi najsigurna deka ti e psihicki, mnogu vazhnost davash na nestoto i teloto reagira, alarmirash za teloto so samata pomisla deka neshto ti se slucuva i zato custvuvash kako bolka da imash, razberite deka seto toa e od ankcioznosta samo svati si go ova vo glavata i se ke ti pomini, se duri mu davash vazhnost na tie pomisli ke se vrtish vo eden krug i istoto pa istoto ke ti bidi ke pravish milion pregledi se zdravo pravo i pak ke si prajsh 300 filmoj ova mi e ona mi e, nemozha da mi pronajda znam deka neshto imam i odma na najlosho see misli i paniki si prajsh. Site taka tuka za neshto se panici, lujge oslobodete se taa e celta na ankcioznosta vie mora toa da go razberete deka e taka i ke znajte kako da se spravite so toa, se sho treba da naprajsh e da go svatish neshtoto deka e taka i da ne i davash vazhnost na sekoj misla i odma panika dejstvuva.
fala ti na podrskata ovaj mie vtor pat sto osekam ankcioznost pred 3 god bev isto mnogu poloso od sega non stop bev po lekari no uspeav prebrodiv no ovaj pat imam poveke strav na lekar da odam
Кај сите е различно кај мене беше година ипол , не е важно колку трае најважно е работа на себе , симптомите си минуваат сами по себе и телото и умот се враќаат во нормала, без гајле
Другари/другарки работата не ја бива се сменив што се вели за начинот на живот демек под стрес сум бил ама од лева страна на главата и кога седам и кога спијам како нешто оптегнато да имам и вчера на пример ме утепа од Јадеж на нервна база а сега како внатре нешто да имам да ме притиска.Порано не беше вака Ќе се оправели ова или Некој предлог
Imam praveno i CT I MR на глава ова ми се провлекува повеќе години се е уредно а мене како да ми кини несто внатре јадеж стегам нонстоп вилица...