1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Bahar123

Bahar123 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Znaci hronicna glavobolka imas nema sto da se plasis samo mora da najdes apcinja so mozat da ja smirat bolkata..Jas utre sum da pravam CT i mnogu se plasam mnogu :( od vcera pocnaja i nozite da me bolat nemam glavoboka samo na edno mesto me bolit kaj sto imam aterom

2. Stojance Lazov

Stojance Lazov Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Dada mi dadoa antidepresivi i l-theain oti drugo nisto ne pomaga od ovie za glavobolka vtor mesec nema promena ajde pa pisi sto kje izleze kj tebe pozz i nema zaso da se plasis

3. Bahar123

Bahar123 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Vcera mi pocnaja istite bolki nad kolenoto gore me bolat nozite butojte i bolkata si seta dolu na muskulite od nozite mnogu se plasam pred 1 mesec imav neizdrzlivi bolki vo glavata zagnoeno use jacmen na okoto i imam aterom na leva strana pogore od vratot utre sum da pravam CT :(

4. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    Дали некој надминал тука анксиозност комплетно? Дали вашата анксиозност влијаеше на промени во вашиот живот круг на пријатели и сл?

На Bilhaan му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bojana890

Bojana890 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    252
    Не е нешто за надминување. Тоа ти е карактеристика на личноста. Сите се анксиозни. Пример сите се и емотивни, само некои помалку некои повеќе. Исто и ова.

Дали влијание на менување одредени работи во животот, влијае, на подобро.
    Пример ако си се наоѓала порано во друштво на некој што не ти прија, и сега потсвесно го знаеш тоа, ама си се залажуваш, викаш ај не преувеличувај, не биди параноична и сл.
    Кога си со нагласена анксиозност, точно некое чувство од внатре ќе ти сигнализира дека таа особа не е добра за тебе едноставно, и тука си веќе на чисто, јасно ти е дека не можеш да се залажуваш, што ти олеснува на некој начин, да не се преиспитуваш него имаш gut кога нешто не е ок.

Носи и други убави работи со себе. Стануваш уште поемпатичен со тие што ги сакаш, пример со родителите.
    Порано се немало време, ама сега некако успеваш да најдеш. Приоритетите се редат ко што треба да бидат.
    Посвесна си, 'побудна' за се околу тебе, се многу повпечатливо впиваш.

На Alien_92, Bilhaan, jagoda777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.974
    Допаѓања:
    13.635
    Се чувствувам некогаш подобро, некогаш полошо ама се осеќам како да ја заборавив веќе нормалата:sweat::D

На MilesAway му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MilesAway

MilesAway Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    175
    @Anie93
    Kaj site e razlicno, nema nekoe pisano pravilo. Neznam dali si na terapija ili ne, jas sum od noemvri na povtorna terapija i dobro mi e. Inace od 2016 sum so negativni anaksioznost.
    Bi ti preporacala da imas nekoe hobi, da se zanimavas so nesto, kolku da gi otrgnes mislite.
    I ne zaboravaj, ne e bolest tuku pojava e. Ke ti pomine, so ili bez lekovi - ke pomine. Ete jas i pokraj se ne uspeav bez lekovi, a veruvaj probav sve.
    Ti posakuvam se najdobro.

На mira.mira и Anie93 им се допаѓа ова.
  8. steela.honey

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    Нормални се тие осцилации, така си мислиш, така и јас мислев ама постепено повторно си доаѓаш на себе, го нема тоа чудно чувство , егзистенцијални присилни мисли , чудна визија се избледува односно свесна си дека се симптоми и не се задлабочувај во истите ќе поминат слушај шо ти збори паталец :$

9. steela.honey

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    Ти благодарам на одговорот и ми се допаѓа истиот :hug:

На Bojana890 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.974
    Допаѓања:
    13.635
    :hug::l:фала на одговорот, ти посакувам се најдобро и на тебе

На MilesAway и steela.honey им се допаѓа ова.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.974
    Допаѓања:
    13.635
    :l::l::l: даа, мислам кога ќе се потсмират мислите, кога ги снемува, всушност се губи чувството и тогаш си подобро ама малце да се врати и јас одма сум down. а вака во глобала горе, доле ама присутно е како во потсвест паралелно да иде, порано го опишував грешно како да сум две јас и уште повеќе пааниќи ме фаќаа, се додека неколку психолози не ми објаснат дека не сум две јас, туку јас со такви мисли, свесниот дел и несвесниот дел од личноста:whew:
    пс. ама затоа кога го снемува комплетно е најубавото чувство на свет(иако одамна немам осетено:?:) :lol:

На Избришан профил 146538 и steela.honey им се допаѓа ова.
  12. Bojana890

Bojana890 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    252
    Сите ги имаме?

Зашто некако помалку внимание ко да им се обрнува и не се зборува за нив, или пак можеби не е симптом кај секого. :?:

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.833
    Допаѓања:
    15.714
    Проблеми со концентрација?
    И решение

14. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Во пмс сум и имам слабост во телото како да сум станала од спиење...

15. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    156
    Во пмс анксиозноста е по нагласена, имам приметено кај мене скогаш пред да добијам и додека имам циклус осеќам омалаксаност, болки во главата и низ целото тело.

16. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    156
    Здраво на сите, по некое време еве пак се обраќам. Дали некој има прележано корона. Доколку има некој таков како се справил заедно со анксиозноста. Мене почнува паника да ме фаќа, секој совет ми е добредојден.

17. steela.honey

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    Тогаш кога пак ти се враќа тоа чувство прифати го не може да ти наштети , тоа е вид на механизам што всушност не штити а ние сме преплашени од истиот затоа што стварно е ужасно ама ако повише се едуцираш и читаш низ што минуваш ќе го прифатиш само пушти да мине не дозволувај да те враќа назад во тој круг, и ти советувам јога мене секогаш таа ми беше спас од тие чувства и сензации еве ти една добра книга the body keeps the score - bessel van der kolk и yoga with addriene na youtube , секое добро девојко :hug:

На greenday и Anie93 им се допаѓа ова.
  18. steela.honey

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    Да сите ги имаме , јас искрено кај нас не знам и психолозиве колку се информирани и едуцирани за третман на дп и др , јас налетав на добра психотерапевтка која мн ме информираше на темава и убаво ми објасни што минувам и какви се тие мисли кои ги имам.

На Anie93 и Bojana890 им се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.833
    Допаѓања:
    15.714
    Име и презиме ако, можи во инвокс

20. Bahar123

Bahar123 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Utre sum na CT na glavata mnogu se plasam od rezultatite nemozam da se smiram mnogu sum tazna :(