Јас те сфаќам скроз на што мислиш. Рачунај јас филозофија студирам. Цело време сум опкружена со такви егзистенцијални прашања. Всушност, тоа е филозофско, не е психолошко прашање, меѓутоа јас сметам дека таму е "дупката" на психологијата, пошто секој страв во својот корен го содржи стравот од смртта во најопшта смисла.. Треба повеќе да читаш филозофија да си изградиш свои вредности, конкретно стоицизмот ти го препорачувам. Фино и оптимистичко гледиште кон светот.
@FoxyCat психотерапија. Колку и да ти дава поддршка, ако немал слична ситуација како твојата - џабе. Бидејќи можете само проблеми да си направите (ако му кажуваш како реално се чувствуваш, ќе му се смачи и може само да те доведе до поразочарувачка состојба - моментално си ранлива и тоа е сосема во ред). Не е срамота да побараш помош, оти ваквите случаеви воопшто не се лесни. Не потиснувај никакви емоции, оди и разговарај со стручно лице и ќе ти олесни многу.
Kako zasemetena sum vo posledno vreme posebno denovive, dali pritisokot ,dali od vremevo, dali od telefonot sto sum celo vreme zjapnata u nego i losa polozba na vratot, glavata ama jas ne funkcioniram.Zamaten vid i cuvstvo deka tonam deka ke padnam u sekoj moment.Nekoj kako mene ?
Јас ,уствари незнам без тест бев ама бев со сите симптоми и така се водев,и да не те плашам завршив пак на АД ,мене на нервите изгледа ме мавна инаку не бев толку лошо со Др симптоми,и немисли и не читај зошто јас се пореметив одвај се прибрав,со лесно
Pa de vaka de taka sme Ajde nema gajle od promena na vremeto i ladno e mnogu zatoa. Ama ima barem sneg,.izlezi si na prozor svari si cajce misli na ubavi raboti ajde pozitivno malce ❤
Zdravo! Potpolno te razbiram kako se cuvstvuvas i ja razbiram tvojata sostojba..se uste si vo taga..najverojatno od razvodot no vreme 2 god veke pominati i jas mislam deka veke e vreme da izlezes od toj tvoj svet kade si se zatvorila. Vsusnost ti sakas se uste da si sedis tamu. A zosto? Zatoa stl tamu ti e sigurno, tamu vo toj svet kade si stradas ti e poznato i se plasis da napravis promena. No i tagata i stradanjeto ima rok na traenje.Razmisli malce zosto se izolira od celiot svet? Zodto ne komuniciras so nikogo? Zosto ne pobaras nekoj od prijatelite ili ne zapoznaes novi? Zatoa sto se plasis da bides srekna za da ne ti se sluci posle srekata istoto kako sega.Mozebi mislis deka ne zasluzuvas podobro? Ili se uste imas cuvstvo na vina? Izlezi od toj temen agol i ke vidis svetlo.samo ti mozes toa da go napravis i toa so sopstveni sili veruvaj mi!! Ke izlezes od taa sostojba koga sama ke odlucis. Prv cekor pocni da komuniciras so lugeto barem bilo poznati ili nepoznati slusni i za nekoj tug zivot i ke vidis deka ne e se crno..ke te potikne da smenis nekoja od tvoite crni misli..
Zdravo! Poslednive 6 mes gi imam doziveano suie fazi na anksioznosta, napadi, depersonalizacija..vistinski pekol! Procitav za Linden metodot go analizirav i go primeniv na sebe mozam da kazam Funkcionira. Koga imav napad deka sto ako poludam i zavrsam na psihijatrija i togas go povikav napadot uste poveke i si vele" ajde neka poludam i sto posl? ke bidsm pacient na psihijatrija ke mi dadat nekoj lek, ke si pravam muabet so psihijatrite i psiholozite i nisto strasno i toa e za luge" i navisyina sr cuvstvuvav podobro. Probajte! Na toj nacin stravot ke pocne da isceznuva..
Normalna ti e snimkata.Sigurno doktorot ti dal informacii.i zavisi kolku vreme trae , kakov tip na glavobolka i sl. A ako se e ispitano i se e normalno togas e psihosomatsko znaci imas bolka bez fizioloska pricina odnosno na psihicks osnova
Zdravo! Simptomi na trpnenje na race , noze i celo telo i cuvstvo kako paraliza imam doziveano so meseci a pulsot na 100 bese voobicaeno. I jas si mislev sihurno nesto strasno mi se slucuva ...i barav doktori i pomos... i ka kraj se izmoriv! I sto napraviv? Prestanav da odam po doktori.Ako se e ok prestani da odis po doktori! Samo ja gubis energijata pogresno.nasoci se na sport, jas pesacev so saati, druzi se so pozitivni luge, razgovaraj so nekoj blizok, pravi nesto sto te ispolnuva i izbegnuvaj negativni misli..
Pa toj kaza deka sve e normalno.Sto uste da napravam kakvi analizi za glavobolka postojat ne najsigurno CT
Zdravo! Ti nema da odis nigde! Tvoeto pismo e apel za pomos bas zatoa sto si silna licnost! Zarem mislis deka tvojot zivot izgubil vrednost poradi nekoj sto ti svrtel grb a sto pred nekoe vreme ne si go poznavala i bil beznacaen? Razmisli malku deka se sto se slucuva se slucuva so pricina , sekoe iskustvo te pravi pocvrsta, pojaka, pozrela i posvesna za rabotite... ovde sme da ti pomogneme, da te utesime i da ti go pokazeme patot. Pisi pak koga ke se pocuvstvuvas malce podobro!!
Секој момент мислам за после што како ќе биде, имам лошо чувство, преокупирана со после, со утре ииии.....после и утре доаѓа и мислам за следно после и утреи така во круг се со грч, страв, со мисла за иднина и ништо не биднува најлошо по мое а пак со исти мисли живеам
Dali mozi da se pijat istovremeno primolut i dostinex tableti Istoto sum i jas izolirana sum od sve strav tahikadrija panika glavobolka vratot isto me bolit i crni misli celo veme