1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    490
    Дали е некој со вртогглавица ?

2. Tarara

Tarara Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    26
    Здраво да јас имам вртоглавици не постојано но имам

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Во главава ми е матно грдо незнам како да опишам и јас и во стомаков тапан,Арна бев и така наеднаш ушибр почнаа да ми жежат и неубаво во главава

4. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Зарем е можно толку мн да влијае времево врз желудникот?минатиот пат кока менуваше т.е кога изведри ваква бев сега пак плус матна глава,паничните ми се сведени на минимум ама прпратниве тегоби со глава желудникот тешко

5. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Da, mozno e i toa kako. Posebno ako i inace imas slab zeludnik na promena na vrrme sekogas reagira.

На jagoda777 и tasikike им се допаѓа ова.
  6. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    171
    Jas osekam tahikardija.. nemir..kako zdrven vrat. Ocekyvan vo sekoj moment da se sluci nesto... drugarka mi mi kaza deka i pokazal visok pritisok isfo i bratucetka mi.. mnogu se isplasiv.. pravo na sebesi si prepisav..pa nekoja pravela sobrakajka bidejki i se izednacil pritisomot.. i gotovo sega.. napnata sum do besvest..zgrcena.. nz kako da se opustam

7. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    Istata sum i jas deneska a sto dobro mi bese dali od vremeto dali deneska sto se osekav bezveza nesto pa mi se sobra ne znam eve legnav malku i pak srceto mi cuka

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ffffffff323

Ffffffff323 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    31

9. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Јас досадна ама морам,сега од носот крв малку ми потече, притисок добар е нервниот малку покачен 120/90 ама не е лош,аман веќе пукнав

10. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    156
    Јас имам испаднато од дома и на пола пат се имам вратено. Во пределот кај желудникот стегање, додека си идев како пијана натаму наваму. Од стрес ти е, си била во исчекување дека ќе ти се случи нешто и цело тело ти реагира непријатно.

11. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    48
    Притисокот ти е таман, долниот ти е малце покачен ама ич не е страшно нешто си вознемирена. Не мери повеќе остај го. А за крвта сигурно од ладното, ако си поосетлива на секој му се има десено понекогаш

На tasikike му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ffffffff323

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    31
    Стално ми се случува тоа бев и на психијатар пиев демитрин и пароксетин 1 година немав проблеми откако ги прекинав почнаа да ми се враќаат симптомите, го мерам притисокот многу пати во денот ако е над 130 ме тера на нервоза

13. Doca

Doca Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    42
    Se prasuvam koga imate anksioznost koga vremeto e oblacni ili koga e sonce? I znam deka koga e oblacno se menuva raspolozenieto , glavobolka, bolki vo zglobovi , vrtpglavica no za zeludnik malce e nevoobicaeno. A sto ako vi kazam deka vo Svedska nekogas sonce nema i po 2 mes zto vodi kon depresivno raspolozenie

14. Doca

Doca Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    42
    Kolku poveke go meris pritisokot tolku poveke ke imas napadi.Zatoa ne meri pritisok sekoj den. Toa e veke preokupiranost. 130 e normalen pritisok se rabira zavisi od vozrasta.

15. Doca

Doca Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    42
    Lek za vrtoglavici paracetamol+vit C i sok od visni, cresni, jagodi tes crveno ovosje

На Tarara му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Doca

Doca Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    42
    Zapamti edno Ako zivees vo minatoto ili vo idninata , nemozes da zivees vo segasnost.Oslobodi se od toj tovar i ke mislis samo na" sega" i "ovde" ." Zivotot ili go zivees ili toj te zivee"

На greenday и Anie93 им се допаѓа ова.
  17. Doca

Doca Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    42
    Od sto panicis oti gi poteklo krv od nosot? Cesto koga pukaat sitni kapilari i tece krv no toanee pricina za panika. I zosto merite stalno pritisok? Zaboravete na aparatite za pritisok i uzivajte!!!

18. Ffffffff323

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    31
    Некогаш е 140 а некогаш и над 150 кога ми дојде некој внатрешен немир и ми се тресе цела снага инаку имам 23 години

19. Bahar123

Bahar123 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Prokleta ankcioznost zivotot mi go unisti nemozam slobodno da disam da ziveam da se raduvam na zivotot imam bolka rana na dusava nemozam poveke vaka sekoj moment sekoja sekunda sedam i se mislam na najloso crni misli sakam da ziveam da disam slobodno ama ne uspevam:( :( :( Denes mala karanica so soprugot i mu velam toj sto go remeti doma mirot da umrit i toj mi veli znaci ti ke umris za brzo i nemozam da se smiram zosto mi rece taka se plasam da ne mi se sluci nesto zosto vakov um da imam rasipan smaceno mie veke smaceno mie

20. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Ne plasi se od kletvi, od niv ne se umira, samo so ke te iznervirat, izbegavaj da se karas, izlezi nadvor da ne go slusas, dur se smirit

На hermosa и Tarara им се допаѓа ова.