Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    јас стварно мислам дека анксиозноста ми се зголеми како да ме следи нешто ужасно се чуствувам како да забегувам синојка мислев дека ќе добијам срцев удар и дека нема да се разбудам ако заспијам а денес сум цело време многу нервозна многу ми е некако безвеза и ми трне цело тело незнам дали да ги продолжам хелексот и асентрата или не ве молам за мислење да ми дадете. Се осеќам како да ќе умрам секој момент :(

2. soncemila

soncemila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    "јас стварно мислам дека анксиозноста ми се зголеми како да ме следи нешто ужасно се чуствувам како да забегувам синојка мислев дека ќе добијам срцев удар и дека нема да се разбудам ако заспијам а денес сум цело време многу нервозна многу ми е некако безвеза и ми трне цело тело незнам дали да ги продолжам хелексот и асентрата или не ве молам за мислење да ми дадете. Се осеќам како да ќе умрам секој момент"

Во врска со лекарствата треба да се советуваш со твојот доктор,тие не се намалуваат или оставаат на своја рака.Асентрата не создава зависност и треба долго да се употребува за да се постигне добар ефект.
    Секако дека нема ништо лошо да ти се случи,мислите сврти ги на нешто друго што носи пријатно чувство и пробај со вежби за релаксација,диши длабоко и издишувај полека.Слушај музика,пеј гласно,излези со другар\другарка,смеј се....се што ке ти помогне да се одлепиш од тоа непријатно чувство е подобро отколку само да се преиспитуваш што ти е и како ти е.
    Ајдеееее можеш ти,ВЕРУВАШ ВО СЕБЕ!И јас верувам дека можеш,потребно е само малку труд околу тоа.

На SanjaBucka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    незнам што е сварно со мене ме чеша цело тело како игли игли помош дали е ова за да паницам или пишете

4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.193
    Допаѓања:
    124.712
    Ти веќе си почнала со паниката :D Извини ама редно време е да посетиш психијатар.И покрај тоа што беше упорна и сите други кои се трудеа да ти помогнат ти нити нешто прифаќаш...пак по старо.
    Свести се да си помогнеш самата себе,дур е време

На danika и SanjaBucka им се допаѓа ова.
  5. soncemila

soncemila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Излези и прошетај малку на воздух,додека шеташ размисли што сакаш да постигнеш наскоро и охрабри се дека ти го можеш тоа.Засукај ракавите и фати се за работа!

6. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    SUM BILA NA PSIHIJATAR I MI PREPISAAA APCINJA SAMO OD VAS BARAM RAZBIRANJE I SOVET I AKO VI SMETAM NA NEKOJ KAZETE NE PI[AM POVEKE SAKAM DA ZNAM SAMO NA VAS DALI VI BILO VAKA LOSO TRPNENE NA TELO GLAVA JAZIK OBRAZI ;ESANJE NA TELOTO MINENE \E[TUINA PO TELOTO SAMO TOA SAKAM DA ZNAM ZNAM I JAS SAMATA DEKA SUM DOSADNA AMA VO VASS BASRAM SOVET I SPAS POZZZZZ DO SITE MOI NAJMILI

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.193
    Допаѓања:
    124.712
    Zoceeee,како прво не мислев ништо лошо,како што гледам секогаш си имала подршка и совет.Оди често на психијатар и пиј ги апчињата.Не треба само да отидеш да ти препише апчиња и после чао пријатно.Значи ти џабе ги пиеш апчињата гледам се по старо.Ние може да ти кажеме -да ни трпне и нас,ама проблемот е до тебе.Не е до тоа дали си досадна или не,и покрај тоа пак си добивала подршка,работата е што ти не сфаќаш дека до ТЕБЕ е проблемот.Дека немаш никаков проблем со здравјето туку со самата себе.
    Навистина не ми е јасно,пишуваш во темава Анксиозност,значи си запознаена дека имаш анксиозност.Јасно ти е и што е тоа,и кои се симптомите,а пак прашуваш исто.
    Може звучам грубо,ама додека ти не се РЕШИШ да си помогнеш џабе ти е се.

На danika, SanjaBucka и PetraPanka3 им се допаѓа ова.
  8. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    јухуууууууууууууууууууууууууууу абе со си прајте изнапатени мои душички? :D

сањааааааа буце мое гаките ми се стресоа од заканите твои бре убајно немој по толку :inlove: :inlove: :* :*
    инаку арна сум барем јас така си мислам :rofl:
    гледам форумов за жал се преполнал немав интернет цел месец па не сум во тек . женски едно ке ви кажам колку побрзо сватите што ви е толку побрзо пак ке си заживеете по нормално ( книгата паник авеи ке ви го овозможи тоа доколку убаво ја испрочитате и нормално применете ) .

зоче ни е стар волк тука :rofl: ама не не слуша иако многу си ја сакаме .
    зоче бе мила и сама знаеш што ти е ај молим те свести се и почни да вежбаш повикување на паничен напад упатството знаеш каде е ... ете на пример анкс нека биде сунгерот боб барем јас така ја матерјализирав ( знаеш за што зборувам ако си ја прочитала книгата ) и ајде доста беше плашење од глупости.
    јас си повикувам паничен напад многу често ама ме има за инает не иди и така јас навистина за инает навистина си го повикувам .

нормално е овие денови да имате тегоби од различен вид и да бидете понервозни
    ете мене главата ме искина 3 дена и ми се врти ама тоа е шо да правиме ке помине . битно ништо лошо не ни бива

ај сега бај после ке ви пратам нечто за опуштање
    бацкиииииииииииииииииииииииииииииииии

На SanjaBucka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Зоце, мислам дека Ели25 ти го кажа врвот на случувањата твои и дека ако после последниот нејзин пост не сфатиш што е работата, јас и не би знаела друг начин како да ти помогнеме. Вчера и денес, после толку мнооогу време сум анксиозна, што треба да направам, да прашувам што ми е и како ми е?!?!?! Можам само да се искажам дека не ми е арно, за да се олеснам само, но не и да прашам, не зборува овде никој на турски или сомалиски, ниту пак станува збор за нешто што не знаеме... Никому не му е арно па пробува на некој начин да се канализира, да најде мир, почни и ти да му се сневиди. А ако мислиш дека ние немаме разбирање за тебе, тогаш стварно нема да погрешам дека си себична!
    Да почнам да ти набројувам како се чувствувам сега??? Да видиш дека сите горе долу ги делиме тие симптоми?!?!? Искрено ме револтираш, но и да сакаш нема да го направам тоа, само ќе продолжам да си го барам мирот и спокојството кое си го имав, да се смеам и да се борам со крената глава, мој е животот и мил ми е, секако нема да дозволам да си го уништувам со глупи и негативни мисли .. Пробај и ти, можеби ќе успееш, ама само ако навистина сакаш. Да, полесно е да си прашуваш само отколку да се потрудиш ........ И не ти се извинувам што сум груба, кога ти можеш да пишуваш без да не читаш, или пак да не читаш колку ради реда, можам и јас да си дозволам сериозност во еден мој пост! Фала многу пријатно!

Поздрави и честитки .. чувајте ги честитките, ќе ни требаат за Нова Година .. :D

На danika, ada21 и eli25 им се допаѓа ова.
  10. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Респект :clap:

11. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    а сте имале ли болки во срцето како да ве боде нешто како да жеже од внатре, го осеќам како ми прерипнува или ќе ми престане на момент(секунда помалце) а сега моментално осеќам како некој преитисок врз градите ај ве молам за помош. Се плашам да не е срцев удар

12. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    еве ме и мене ,да ве поздравам само на кратко сум :) учев деновиве, утре полагам да ми држите среќа :)

princessoffthedark сме имале болки да,јас исто бев преплашена од срцев удар ,ме стегаше толку силно што почнав да се убедувам дека не сум анскиозна и дека стварно нешт ми се случува но не е верувај ми,ништо не ти е! здрава права си ,како и сите тука...те молам започни да се бориш ,прочитај ја книгата panic away на сите има го велам тоа ,ми помогна да се ослободам од таа состојба ,почни да ги игнорираш сите тие болки во градите,кочење на рака ,гумени нозе и сл,ништо нема да ти се случи препушти се на болката ќе видиш ќе помине...еве јас сум одлично сега од пред некој 2 месеци бев за никаде со еден збор не живеев туку се плашев :/ успеав со помш на прекрасните луѓе што ги запознав тука и ми помогнаа многу ,а исто така големо влијание имаше книгата,стварно помага многу ...ако ја немаш пиши ми мејл во лп ќе ти ја пратам ...поздрав те гушкам и не се плаши од ништо те молам :)

13. antonisremos

antonisremos Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    ne se plasi sigurno ne e nesto povrzano so srceto toa e simptom na anksioznosta nekogas kuca pobrzo nekogas posporo ne se sekiraj ili koga ti se sluci panicen napad togas pocnuva da ti cuka pozabrzano

14. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    и срцебиење имам ама сега се трудам да го игнорирам скрос, пробувам да не се замарам уопште со тоа и некако подобро ми е :)

15. mesage

mesage Нов член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    za ova sto kazuvas kako da ti preskoknuva srceto se vikaat ekstrasistoli i ako nemas drugi simtomi posle toa kako kako na pr. omalaksanost svetlinki pred oci , toa ne e opasno i ako gi ignoriras sami po sebe ke isceznat. pozz

16. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    два пати ми се случи да имам такви како светки пред очи ама не бев омалаксана е сеа ме стваи во дилема дали да идам сепак на кардиологија да проверам да не има нешто посериозно ама пред неколку дена правев екг не покажа ништо овен тахикардија и крв ми земаа незнам за што точно беше и тоа во нормала ми беше а пред нема полна година правев детална проверка на срцево со ехо и такви ствари се во ред беше ама тоа беше пред да го оперирам тироидниов карцином па сеа незнам колку може да се смени од тогаш до сеа. И што викате да земам упат за кардиологија или не

17. mesage

mesage Нов член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    ne, jas mislam deka nema mesto za panika. mozi taka slucajno se slucilo toa so svetkite pred oci, no ako posle preskoknuvanjeto se pojavat znaci na malaksanost , ladna pot ili bukvalno receno da ti ide odma da legnis. a vo tvojov slucaj mislam deka e od strav i kolku poveke mislis na niv tolku poveke ke gi imas. samo ignoriraj gi i se ke bide vo red

18. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    како и да е ќе идам на кардиологија за секој случај да се проверам за мирна да си бидам :)

19. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Здраво мили мои :)
    имав многу работа ...ама редовно ве читам.Убаво си се оправате едени со други и мило ми е :) ....уште Зоце да не послуша....
    Не Зоце, не си ни здодевна, веруваме дека ти е така...ама мораш да сфатиш...се е од анксиозноста која мора да се третира и со лекови ии со позитивна мисла и со физичк аактивност.
    Светките пред очите се резултат на напнатост и тахикардиите, да се појавуваат , ги ,,гледаш,,некое време и ги снемува.Не плашете се, обидете се да ги игнорирате и да продолжите со активноста коај ви е омилена...се губат.
    Сега поздравче морам да одам....ве сакам држете се
    Јас ја победив анксиозноста , ке ја победите и вие!!!!! :inlove: :*

20. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    пак почна да ме боцка силно а убаво го игнорирав цело време сеа како ме слупа и ми се сврти многу силно извинете што ве замарам