1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Јас и со стомак и со желудникот и сите симптоми како што си е редот.. :lol:
    Како што се во животот што сакам да постигнам до максимум така и со анксиозноста, сите симптоми на фул ми се пуштени:?:. Од стрес и страв дури и авти во устата ми се прават, ете така!:muscle:

2. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    486
  3. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    171
    Колку р измачувачки од најмалечка ситница да направиш болест за умирање... толку без трпение... се изместив на грб , отидов да ме наместат и ми кажаа дека ке имам сега болка од местење. Не јас одма правам драма.. самп на тоа мислам.. наместо да правам фантазоо и планови за нешто убаво јас како стара баба само се анализирам и болесто си барам. До кога брее

На jagoda777 и Tarara им се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.713
    Еден совет, јас често го слушам др. ЖАРКО КОСТИЌ.
    Има видеа на фб и оди лајф некои денови ама нз кои

5. Doca

Doca Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    42
    Trpnenje na race e eden od znacite na anksioznost, do meseci imav trpnenje na racete i poyoa postepeno pocna da izceznuva a za otcukuvanjeto premnogu se fokusiras na site senzacii.ne misli na srcevite otcukuvanja i pusti si muzika pred spienje..so sreka

На Tarara му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Doca

Doca Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    42
    Zdravo! Ima li vo grupava povozrasni clenovi ? I od koga vi pocnala anksioznosta i kolku vreme trae i kako se spravuvate? Dobra nok

7. Doca

Doca Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    42
    E toa e problemot draga moja sto anksioznite luge se premnogu ambiciozni i premnogu baraat od sebe i na kraj zaglavuvaat dk anksioxnost, kazuvam od licno iskust

8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    16.152
    Сите ние тука ги имаме овие проблеми. Тоа ти се палпитации, трнењето на рацете може да е од недостаток на магнезиум, а доколку имаш проблеми со желудник може да имаш и недостаок на витамин Б12, што може да доведе до трнење на рацете.

На Tarara му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tarara

Tarara Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    26
    Здраво кај.мене трае веќе 15 години некое време имам симптоми потоа ќе исчезнат па пак ќе се појават и се така во круг.

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.934
    Допаѓања:
    111.449
    Оф тешко тебе ако до него дошло да ти помага.. Член е на Скиентологија, или ти онаа сектана кајншто е Том Круз.. па сега види колку е паметен. Еднаш го слушав ме вознемири толку и ајт си викам бегај од овој.

@Doca јас имам 42 години, веќе 15 години имам анкс дијагностицирана иако кога ќе се вратам наназад јас сум била анскиозна од моите 15 години.

Анксиозноста не е органска болест за да помине. Анксиозноста е состојба кога сератонинот во мозокот се намалува од акумулиран стрес. И тоа не е болест за која има терапија ја пиеш 10 дена и оп поминува. Со анксот си живееш. Ќе има периоди кога ќе ја нема, ќе има кога ќе ја има. Затоа се оди на психијатар и напсихолог и се следи и се разговара и ако е неопходно се зема терапија.

Последна измена: 24 февруари 2021
    На Anxiety:), lolipoppp, Guns N` Roses и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Marinela3258

Marinela3258 Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Здраво дечки, и на мене ми се врати анксиозноста. Само овој пат малку појака. Дали ви се случило кога разговарате со некој што не сте се виделе долго време, колешка од работа, надреден да почне да ви се треси вратот и рацете неконтролирано ?
    Сум имала симптоми на анксиозност уште од мала но не премногу, ова веќе ме плаши.
    пс. не сум била на никакви испитувања не сум била на психолог и не сум земала никакви лекови.

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.713
    @nena2010
    Не знаев, аууу бегај.
    Едно видео ислушав и Неккао го тупеше многу.

13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.934
    Допаѓања:
    111.449
    Да бе. Баш иди кај него да профил, кажува како Дијенетиката му го сменала животот.. ко испран мозок е.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Дали некој од каликстата развил нарцисоидно однесување? Јас во последно време премногу се грижам за изгледот баш фрлам многу пари за себе така и се понашам, али ова мислам дека не е лош ефект само прашувам дали има и кај други или ми е некој плацебо ефект?

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    38.279

Јас сум 32, имам од мала анксиозност најверојатно, а последните неколку години со сите симптоми плус панични напади. Никако не се справувам моментално :D

@awayfromyou јас ко ќе заспивам ми се случува како да ми пропаѓа срцето, не знам да опишам, многу грдо чувство. Ме буди и се мачам да презаспијам, па тахикардија ќе ме фати од страв, се случува и грбот и рацете да ми се отрпнати. Нервниот систем е ко ќе има такво чувство во рацете, а ова со грбот е друго ниво. Прв пат ко ми се случи викав по мажот ми го разбудив, се преплаши и тој, мислев срцев удар е. (facepalm) Се смирив со апче и другиот ден немав ништо. Среќа ретко ми се случува, обично ко ќе сум под стрес подолг период.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Pisoi23

Pisoi23 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    16
    Дечки совет од мене до сите вас.
    Ниеден лек неможе да ви помогне толку колку психотерапијата.
    Верувајте јас се препородив. Сум пиела и елицеа и хелекс и ништо не ми помогнало толку.
    Терапијата ќе ве натера сами да си бидете свои херои во вашата приказна.
    Можеби е малце поскапа но со сигурност ќе ви помогне.

На maja.mitrova, nena2010, prominent и 2 други им се допаѓа ова.
  17. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Каде одиш на психотерапија?

18. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Кај мене анксиозноста се засилува кога очекувам нешто. На пример, кога имам некоја обврска подоцна во денот, не можам да се сконцентрирам на ништо друго цел ден и не можам да се опуштам. Кога ќе дојде моментот за излегување, средба или што и да е договорено, сум блиску до паничен напад :tmi:
    На интернет за оваа состојба го најдов терминот anticipatory anxiety.
    Се соочува ли некој друг со вакво нешто?

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.934
    Допаѓања:
    111.449
    Охооо колку пати така.. ама само свесно се изложувам. Закажувам термини попладне, не ги избегавам. Некогаш немам ништо, некогаш додека да излезам од дома ми е тешко после влагам во кола и како препородена. Само изложување на ситуација, никако криење. Ајде, можеме ние.

@Pisoi23 тастaturava веќе сама може да пишува на темата за психотерапија колку сум пишувала. Не книги, не гуруа на интернет, туку психолог, психијатар и работа на себе. Нема магично стапче, нема магичен лек . Сега после пандемијава со коронава ќе имаме пандемија на анксиозност, панични напади и слично. И оние кои не се соочиле, сега ќе ги дрмне.

Последна измена: 25 февруари 2021
    На Vekap, GirlLove, Tarara и 2 други им се допаѓа ова.
  20. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Дали некој од вас има синдром на нервозни црева? Јас мислам дека ми се појави такво нешто...